Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αστυνομικά μέτρα «Καΐρου» στον αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας

Ερώτηση του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού & Τουρισμού

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός της λήψης πρωτοφανών αστυνομικών μέτρων κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας. 2.000 περίπου πάνοπλοι αστυνομικοί, άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ με μηχανές και «στρατιωτικό» οπλισμό, αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, 3 εισαγγελείς και ελικόπτερο εξοπλισμένο με το σύστημα παρακολούθησης C4Ι, επιστρατεύτηκαν, μάλλον για τη διεξαγωγή ενός πολέμου παρά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ακόμα και η λαϊκή αγορά, που γίνεται στον αύλειο χώρο του γηπέδου τις πρωινές ώρες, δεν πραγματοποιήθηκε.
Τα γεγονότα όμως έρχονται να διαψεύσουν τους φωστήρες που κινητοποίησαν έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό με μόνο αιτιολογικό πληροφορίες και πηγές, που μιλούσαν για μεγάλης έκτασης επεισόδια, απρόβλεπτων διαστάσεων.
Τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να  φτιάξουν μια εικόνα, με υπόνοιες σκοπιμοτήτων, που δεν  ανήκει και δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες φιλάθλους του και βλάπτει τα συμφέροντα της ομάδας, δημιουργώντας προκαταλήψεις στην αθλητική ηγεσία και στη δικαστική εξουσία.
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη, μαζεύοντας πόντους για την Ελλάδα, η οποία σκαρφαλώνει στην κατάταξη των Ευρωπαϊκών χωρών και θα πετύχει, όπως φαίνεται, να αυξήσει τις Ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλη αυτή η εξωαγωνιστική κατάσταση όμως ναρκοθετεί την πορεία του ΠΑΟΚ και έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1) Ελέγχουν, πριν προβούν στη λήψη μέτρων, την αξιοπιστία των πηγών τους;
2) Πως δικαιολογούν τη τεράστια κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας τώρα μάλιστα που η πραγματικότητα τους διαψεύδει; Αρκεί το αιτιολογικό της πρόληψης για να δικαιολογήσει τον πρωτοφανή όγκο μέτρων;
3) Πόσο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο η κινητοποίηση χιλιάδων αστυνομικών, η χρήση ελικοπτέρων και όλα τα υπόλοιπα έξοδα που συνοδεύουν τη λήψη τέτοιων πρωτοφανών μέτρων;
4) Αναλογίζονται οι αρμόδιοι, ότι δυσφημούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, όταν οι πράξεις και οι συμπεριφορές τους ξεπερνούν τα όρια του μέτρου;
    

12 σχόλια:

  1. Άς μας πει ο Κων/νίδης πόσο κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο οι αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία τους και μετά να ρωτά πόσο στοιχίζουν αυτοί που στέλνονται στους αγώνες. Όπως όλοι γνωρίζουμε άλλωστε αν γίνουν συμπλοκές καταστρέφονται περιουσίες και ο κοσμάκης καταστρέφεται.Αυτοί απο πού κινδυνεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα γιαούρτια κινδυνεύουν και από τον κόσμο. Ας γνωρίζει τόσο ο Κωνσταντινίδης όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους ότι εννιά στους δέκα Έλληνες όταν τους συναντούν στον δρόμο ανακατεύονται και έχουν τάση έμετου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕ ΚΩΛΟΠΕΤΕΙΝΙΤΣΑΣ - ΔΟΞΑ ΑΝΩ ΡΑΧΟΥΛΑΣ.ΣΤΑΘΗΣ Ο ΕΠΕΡΩΤΗΣΑΚΙΑΣ. ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ;;ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΟ ΣΤΑΘΗ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΣΦΙΧΤΑ;;;Ο ΣΤΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ . ΣΤΑΘΗΣ Ο ΕΠΕΡΩΤΗΣΑΚΙΑΣ .ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑΘΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και είμαι ΠΑΣΟΚ, οι ερωτήσεις του Στάθη πολύ εύστοχες και πολύ σωστές. Επιτέλους ένας βουλευτής μας δραστηριοποιείται για τα συμφέροντα των πολιτών της Φλώρινας. Μπορεί να το κάνει για αντιπολιτευτικό και μόνο λόγο, αλλά και μόνο που ακούγονται τα προβλήματά μας είναι πολύ σημαντικό. Στάθη προχώρα και όσο δεν αποκτά Βουλευτή το ΠΑΣΟΚ θα έχεις την υποστήριξή μας. Έστω την ηθική.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στάθη μετά την παραπάνω συμβουλή προχώρα σταθερά. Αφού σε γουστάρουν και οι Πασόκοι τι τους θες τους Δεξιούς; Άλλωστε η άποψη του Δημάρχου για σένα σου είναι γνωστή από τον καιρό που ο Δήμαρχος έλειωνε τις σόλες του για τον Κορτσάρη. Στάθη εμπρός ....... Πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτχώς που η φλώρινα έχει έστω και έναν βουλετή που ασχολείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το μόνο που ασχολείται είναι πως θα εκλεγεί. Καιροσκοπισμός και ανυπαρξία σε συνδυασμό με ανεπάρκεια. Ας τον αφήσουμε βρε παιδιά στην Νιρβάνα του θα αλλάξει κάτι; Το πολύ πολύ να ξαναεκλεγει. Έχει τα προσόντα που απαιτεί η Φλώρινα από τους βουλευτές της : είναι ανεπαρκής και απόφυτος γυμνασίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΜΟΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 4 Φεβρουαρίου 2011 10:04 π.μ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ(ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΙΑΝΝΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΕΣΤΙΑΖΩ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΖΟΥΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαντάζεστε τον Σουμπάση και τον Τσότσκο με ζώνη αγνότητας; Φοβάμαι ότι αυτή μπορεί να τους προστατέψει. Με την Μούσιου, συγνώμη Μουσίτσα ήθελα να πω, νομίζω δεν αξίζει να ασχολείται κανείς.
    (το σχόλιο για τον 10:49μ.μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο ο Τσότσκος είναι αγνός. Όλοι οι άλλοι είναι δεν κάνουν μία. Μόνο αυτός μπορεί να ανταγωνιστεί τον Στάθη. Και όσο δεν είναι αυτός θα πάμε με τον Στάθη! Το κάναμε ήδη μιά φορά που πήγαμε με τον Βοσκόπουλο αφού δεν έδωσαν σε αυτόν το χρίσμα! Κρίμα που ήταν και αγνό παιδί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχεις απόλυτο δικιο 4 Φεβρουαρίου 2011 8:46 μ.μ. ο Στάθης θέλει και τρίτη τετραετια και γιαυτό ασχολειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Στάθης μπορεί να θέλει.Χαζός είναι; Δούλεψε άλλωστε ποτέ του; Πληρώνεται για το τίποτα. Το θέμα είναι: Ο κόσμος ακόμη δεν έμαθε άραγε πώς να ψηφίζει;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.