Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Περιμένουν 7 μήνες για καταβολή των νοσηλίων οι μηχανικοί

«Γολγοθά» για να εξυπηρετηθούν από το ταμείο τους καταγγέλλουν ότι περνούν οι μηχανικοί, εξαιτίας της ενσωμάτωσης του ανεξάρτητου ταμείου μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ). Πολλοί μηχανικοί στη δυτική Μακεδονία αναγκάζονται να περιμένουν και... 7 μήνες για να εγκριθεί η πληρωμή νοσηλίων από το ταμείο, ενώ οι συνάδελφοί τους από τη Φλώρινα κάνουν... 85 χιλιόμετρα για μια συναλλαγή με το πρώην ΤΣΜΕΔΕ ή για να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές.
«Αγκάθι» για την εξυπηρέτηση των μηχανικών αποτελεί η έλλειψη προσωπικού, αφού σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΤΕΕ, το ταμείο απασχολεί σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους (200) σε σχέση με τους 420 που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του βάσει οργανογράμματος.

Ενας χρόνος για τις συντάξεις
Πριν από την ενοποίηση, οι συντάξεις εκδίδονταν σε διάστημα το πολύ 5 μηνών, ενώ σήμερα χρειάζεται σχεδόν ένας χρόνος, κατήγγειλαν στελέχη και μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που πραγματοποίησαν χτες συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ταμείου στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ζεύξιδος, στις 10 - 12 το μεσημέρι.
Την ίδια ώρα, οι μηχανικοί στη Θεσσαλονίκη περιμένουν ακόμη και τρεις ώρες «στην ουρά», μέχρι να εξυπηρετηθούν από το ταμείο τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Τάσο Κονακλίδη.
Συμβολική κατάληψη του Τομέα Ασφάλισης Μηχανικών και Εργολάβων του ΕΤΑΑ έκαναν χτες και οι μηχανικοί στην Κοζάνη και την Καστοριά, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε το ΤΕΕ.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.