Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συλλήψεις και στη Φλώρινα για πειρατεία ψηφιακού υλικού

Στη σύλληψη πέντε διαχειριστών ιστοσελίδας και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος άλλων οκτώ, με την κατηγορία της παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από επιχείρηση σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα.
Οι έρευνες των αρχών ξεκίνησαν μετά από καταγγελία που υπέβαλε εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας www.thegreekz.com, οι οποίοι ανέβαζαν και στην συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο) σε ιστοσελίδα, την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν.
Μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, κατ’’ οίκον έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα ως διαχειριστές και στη συνέχεια διαμοίραζαν το ψηφιακό υλικό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού ψηφιακών αρχείων και επέφερε μεγάλη οικονομική ζημιά σε εταιρίες οπτικοαστικού υλικού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές ευρωπαϊκής χωρών, καθώς δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.