Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ανάγκη να ενταχθούν άμεσα στο ΕΣΠΑ αναπτυξιακά έργα

Την ανάγκη να αξιοποιήσουν στο  έπακρο τους κοινοτικούς πόρους για να πετύχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο και τους πολίτες επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας  Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, στους αιρετούς και τους παραγωγικούς φορείς της Φλώρινας κατά τη χθεσινή επίσκεψη της στη Φλώρινα.
Η Γενική Γραμματέας, συνοδευόμενη από το Γενικό Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, την προϊσταμένη και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας, συζήτησε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας με τις τοπικές αρχές και τους παραγωγικούς φορείς της Φλώρινας την κοινή προώθηση του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης για την περιφέρεια και την επιτάχυνση της απορρόφησης του Ε.Σ.Π.Α.
«Ανάπτυξη με κοντόφθαλμη και μικροπολιτική αντίληψη, δεν γίνεται» τόνισε η κ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα και εξήγησε πως: «το άσχημο οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κληθήκαμε να κινηθούμε, είναι σαφές πως δεν ευνόησε τη διάθεση εθνικών πόρων για επενδύσεις, οπότε μας υποχρεώνει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει πράξη η αναθέρμανση της περιφερειακής οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας».
Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας η Γενική Γραμματέας ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α. αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος όπως: το τμήμα του κάθετου άξονα «Φλώρινα-Νίκη» προϋπολογισμού 82 εκ. ευρώ και μια σειρά άλλων έργων που θα δώσουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή. 
Απευθυνόμενη στους αιρετούς και τους παραγωγικούς φορείς η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα τους κάλεσε από κοινού να ιεραρχήσουν και να προτάξουν τα πλέον ώριμα και σκόπιμα έργα. «Τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι θεσμοί από μόνοι τους δεν αρκούν για να αναπτυχθεί η περιοχή» είπε και τους διαβεβαίωσε πως από την πλευρά της θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που θα καταβάλουν για την ανάπτυξη του τόπου τους.
Στη διάρκεια της συνάντησης, η προϊσταμένη της Ε.Δ.Α παρουσίασε στοιχεία για την μέχρι τώρα πορεία του Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τα έργα που είναι σε φάση προγραμματισμού έτσι όπως έχουν προταθεί από τους φορείς της Φλώρινας. Αναπτύχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, κατατέθηκαν προτάσεις και εκφράστηκε η βούληση από όλους το επόμενο διάστημα να υπάρξει συνεργασία για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που είναι να μπει η περιφέρεια σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα από ώριμα έργα που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Συνάντηση με το δήμαρχο Φλώρινας
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας  κατά την επίσκεψή της στη Φλώρινα  είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης Ιωάννη Βοσκόπουλο με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν το δήμο.
Ειδικότερα, στη συνάντηση τέθηκε η ορθολογική διαχείριση των κτιριακών υποδομών του δήμου προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ταυτόχρονα να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα δημόσια κτίρια. 

1 σχόλιο:

  1. Οι δηλώσεις της κ. Μπάστα και του κ. Ηλιάδης ότι η Φλώρινα δεν έχει όριμες προτάσεις για το ΕΣΠΑ δεν μας εξέπληξε. Ξέρουμε ότι ο τεχνικός σύμβουλος του νομού που είναιη ΑΝΦΛΩ το μόνο που έκανε ήταν διοργάνωση εκδηλώσεων και πανηγύρια. ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ.
    Φλωρινιώτες ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατί εαν αφήσετε να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση ο νομός θα βυθισθεί στο τέλμα και τότε θα είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.