Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Στις «άγονες γραμμές» η Φλώρινα;

Το θέμα της διακοπής των δρομολογίων της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Φλώρινας θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, οι φορείς του νομού με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην Αθήνα.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης, καθώς και ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος σημειωτέον είναι θετικός στο να χαρακτηριστεί η Φλώρινα ως «άγονη γραμμή» και μάλιστα το έχει ζητήσει εγγράφως από τους αρμόδιους υπουργούς.  Θετικός καταρχήν πάντως είναι και ο κ. Παπακωνσταντίνου και όλα δείχνουν πως θα υπάρξει τελικά και θετική κατάληξη.
Παράλληλα, στη συνάντηση θα συζητηθούν και όλα τα υπόλοιπα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου που αφορούν το νομό Φλώρινας (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης). Η ατζέντα πάντως θα καθοριστεί στη συνάντηση, όπου οι φορείς θα πρέπει να πάνε με συντεταγμένη γραμμή και γι’ αυτό ίσως χρειαστεί τα τρία δημοτικά συμβούλια του νομού να προχωρήσουν σε έκτακτες συνεδριάσεις μέχρι την Τρίτη, προκειμένου να εξουσιοδοτήσουν τους δημάρχους και φυσικά να καθορίσουν τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν με τον υπουργό.

2 σχόλια:

  1. προειδοποίηση
    εάν συνεχιστεί η τραγική απομόνωση της Φλώρινας σε όλα τα επίπεδα 'οπως η διακοπή τρένου στελνω μύνημα σε όλα τα "μπουμπούκια" υπουργους απο βουλευτές περιφερειακούς δήμαρχους μέχρι το τελευταίο δημοτικό τσιράκι ότι στις επόμενες εκλογές η αποχή θα αγγίξει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ποσοστά .¨Ηδη οι πολίτες του Νομού ειμαστε αποφασισμένοι την επόμενη φορά να φάτε ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ για τα χαστούκια που τρώμε καθημερινά.
    αρκετά κράτησε η παραμυθα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας στηρίξουμε τη συνάντηση αυτή. Η κίνηση φίλων τρένου Φλώρινας αύριο θα σφυρίξει για δεύτερη φορά, στις Πλειάδες, 11π.μ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.