Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Περί δημοτικών τελών...

Ένας από τους, όχι και τόσο μεγάλους, δήμους της Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε σε μία κίνηση ουσίας, η οποία συμβαδίζει με το κλίμα της εποχής.
Το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού αποφάσισε τη μείωση στα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κάτι που όπως λένε τα ρεπορτάζ αποτέλεσε βασική προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου. Έτσι λοιπόν, μετά και από εισήγηση του δημάρχου ψηφίστηκε μείωση 50% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης, μείωση που αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία καθώς και τους άπορους. Παράλληλα στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να παγώσουν τα τιμολόγια των δημοτικών τελών.
Στη Φλώρινα άραγε θα περιμένουμε πολύ καιρό για να δούμε κάτι αντίστοιχο; Μήπως θα έπρεπε σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια – ίσως και στο αμέσως επόμενο – να υπάρξει συζήτηση του θέματος και η λήψη αντίστοιχων αποφάσεων, ειδικά αυτή την περίοδο; Αν δεν κάνω λάθος αυτή ήταν και η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου. Αλλά χωρίς απόφαση δε μπορεί να γίνει πράξη.

8 σχόλια:

  1. ΗΘΕΛΕΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΙΛΕ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ....
    ΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ....
    ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος και συγχέεις πρόσωπα και καταστάσεις. Το σχόλιο σου «ανεβαίνει» - ζητώντας παράλληλα και συγνώμη από αυτόν που αναφέρεις για τη χρησιμοποίηση του ονόματος του – μόνο και μόνο για να δείξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται κάποιοι, όπως εσύ, που μάλλον έχουν αναλάβει τις τύχες του δήμου ή έχουν προσκολληθεί δίπλα σε αυτούς μπας και εισπράξουν κάτι.
    Αφού λοιπόν έχεις τόσες μαντικές ικανότητες και γνωρίζεις τα περί του blog μας, μήπως μπορείς και να τις χρησιμοποιήσεις για να μας δώσεις και καμιά απάντηση σε αυτά που γράφουμε και που είναι τα ουσιαστικά; Ή μήπως θεωρείς ότι είναι πρόωρο ένα θέμα που αφορά τη τσέπη όλων των δημοτών; Μέσα σε αυτόν τον μήνα λοιπόν αυτά είναι τα θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν πρώτιστα το δήμο. Και όχι αυτά που ήδη τον απασχολούν, όπως π.χ. το κτιριακό για το οποίο, πίστεψε με, δεν ενδιαφέρεται κανείς πολίτης, παρά μόνο ελάχιστοι αιρετοί.
    Μου κάνει πάντως εντύπωση το ότι δείχνεις ενοχλημένος από την πρόταση. Γιατί άραγε; Ο καθένας μπορεί να καταλάβει. Γιατί μάλλον είναι μια πρόταση που θα πέσει στο κενό. Για πες μας λοιπόν, με τις… γνωστές μαντικές ικανότητες σου, ο δήμος έτσι θα λειτουργεί; Χωρίς να δέχεται προτάσεις και όταν τις δέχεται να τις απαξιώνει; Αλλά τι λέω τώρα. Αν πρώτα δε βρεις εσύ και κάποιοι άλλοι καρέκλα να κάτσετε, με αυτά θα ασχολείστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο δήμαρχος έχει το χρήμα Θεό. Όχι μείωση δεν θα δούμε αλλά κατ' αρχήν θα "τακτοποιήσει προσηκόντως" όλα όσα του άφησε αποθεματικό ο Παπαναστασίου αλλά θα επιβάλει και αυξήσεις για να διοργανώσει κερδοφόρες γιορτές τσίπουρου, κλπ. Θα ακολοθήσουν ταξιδάκια με εκλεκτή παρέα και λοιπά και λοιπά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η χειραγωγηση των δημοτικων δέν θα τους περάσει .ούτε σε στρατόπεδα αιχμαλώτων ούτε κατοχή δέν ανεχόμαστε. Αυτά δημοτικοί πράκτορες κάντε τα στα εξαγορασμένα τσιράκια σας όχι εδω πέρα.Θα λέμε την άποψη μας χωρίς λογοκρισία απο κανέναν δημαρχιακό πράκτορα. Μάθετε να μας σέβεστε ώς πολίτες κύριοι του Δήμου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως ανυπομονώ να δω με ποιόν τρόπο, ο Δήμαρχός μας, θα κάνει την μεγάλη μείωση στα τέλη της ΔΕΥΑΦ, για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας και πως οι κάτοικοι των άλλων ενοτήτων, θα συνεχίσουν με τα ίδια τέλη που ισχύουν σήμερα. Προεκλογικά ο Δήμαρχος, όλα αυτά τα είχε σημαία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας τολμήσει επιτέλους κάποιος δήμαρχος να ελέγξει όλες τις δηλώσεις των τετραγωνικών μέτρων που έχουν γίνει. Ειμάστε από τους ελάχιστους αν όχι οι μόνοι που δηλώνουμε ότι θέλουμε για τα δημοτικά τέλη χωρίς καμία διασταύρωση. Και αυτό φυσικά ευνοεί τους έχοντες μεγάλα ακίνητα, γιατι ο μικροιδιοκτήτης ποσα τετραγωνικά μπορεί να κρύψει από τα λίγα που έχει; Ρίξτε μια ματιά σε σελίδες άλλων δήμων και δεστε τι ζητούν για να αποδείξει ο δημότης πόσή είναι η επιφάνεια της ιδιοκτησίας του. Η διασταύρωση είναι εύκολη, υπάρχουν στοιχεία σε κτηματολόγιο, εφορία, και αλλού. Διαχρονικά στον Δήμο Φλώρινας επικρατεί χάος με τα δημοτικά τέλη με όλους μας συνενοχους. Ας πάρουν επιτέλους η αιρετοί την απόφαση να καταγραφεί η πραγματικότητα και μετά όχι 50 αλλά και 100% έκτπωση θα μπορεί να γίνει στους μη έχοντες και θα μπορεί άνετα να μειωθεί η τιμή ανα τετραγωνικό για όλους. Τα δε έσοδα θα αυξηθούν σημαντικά αφού οι μεγαλοιδιοκτήτες θα πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί και όχι τα ίδια με μια γκαρσονιέρα.
    Αλλά αντί για τα παραπάνω, αντί να πιάσουμε τους κλέφτες δηλαδή, θα πει ο Βοσκόπουλος "μείωση 30% σε όσους έχουν χαμηλό εισίδημα", ο Ασπρίδης θα απαντήσει "δεν του στηρίζουμε είναι ασήμαντη η μείωση, να γίνει μεγαλύτερη", η Μούσιου θα πει "το στηρίζουμε ως θετικό μέτρο και μακάρι να μπορούσε ο δήμος να αντέξει και μεγαλύτερη μείωση" και ο καραντζίδης θα αποχωρήσει λέγοντας "ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει τα χρέη της πλουτοκρατίας". Κανείς όμως δεν θα μιλήσει για την αλήθεια που αναφέρω παραπάνω και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ότι θέλουμε και όχι ότι πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήθια λέει ο 5 Φεβρουαρίου 2011 9:52 π.μ.
    Είχα πάει με το συμβολαιο στο δημο για να δηλωσω τα μετρα απο το τριαρη που αγορασα πριν 5 χρονια και δεν το κρατησαν το συμβόλαιο. Ουτε το είδαν. και οταν ρωτησα καθαρα η μικτα μετρα να δηλωσω μου ειπαν καθαρα και με κοιταγαν πολυ περιεργα οταν εψαξα στο συμβόλαιο να δω τα μετρα και με κοιταγαν ακομα πιο παραξενα οταν ειπα 73,50 που εγραφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. BRE PAIDIA EDO 8ELOUN NA FEROUN PALI TO TRENO STIN FLORINA KAI 8ELOUN NA TO XRIMATODOTISOUN ME LEFTA TOPIKON FOREON KAI 8A DINOUN 600 XILIADES TON XRONO....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.