Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ελεύθερο... παρκάρισμα στο κέντρο της Φλώρινας!

Πρωινό Δευτέρας, ώρα 11:15’, έξω από την Εθνική Τράπεζα, επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, της κεντρικότερης οδού της Φλώρινας.

Ένα τζιπάκι και ένα φορτηγό παρκαρισμένα ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο και για να περάσεις πρέπει να κατέβεις στο δρόμο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Μετά από λίγο πέρασε ένα όχημα της αστυνομίας (δεν είδα αν ήταν της τροχαίας), περίμενα λίγο πιο πάνω για να δω αν κάνει κάτι και τελικά δεν έκανε τίποτα!



Η κατάσταση με τα παρκαρισμένα οχήματα έχει ξεφύγει και εκφράζω την αγανάκτησή μου καθώς τα περιστατικά πληθαίνουν κάθε μέρα σε όλη την πόλη.



Τροχαία και δήμος Φλώρινας πρέπει επιτέλους να κάνουν κάτι, αφού οι οδηγοί σφυρίζουν αδιάφορα και ο καθένας θεωρεί το δρόμο και το πεζοδρόμιο «τσιφλίκι» του.

Αναγνώστης

26 σχόλια:

  1. Όπως και στην Στεφάνου Δραγούμη στα φανάρια, που όχι μόνο παρκάρουν ενώ απαγορεύεται , αλλα πολλές διπλοπαρκάρουν πολλοί αφήνοντας μόνο μία λορίδα ... ( δεν βγάζω τον εαυτό μου βέβαια και εγώ αρκετές φορές σταματάω διπλά για μερικά λεπτά )
    Πολύ απλά χρειάζονται παρκόμετρα σε όλη την Πόλη η να τηρηθεί αυστηρά όπου απαγορεύεται το παρκαρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φλώρινα η πόλη όπου ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Φλώρινα και τα Εξαμβλωματα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεος τέτοια πράγματα δεν γίνονται πουθενά βάλτε λίγο μυαλό όλοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαυτήν την πόλη ούτε η αστυνομία τα βλέπει ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο εισαγγελέας. Καλά κάνουν και παρκάρουν όπου τους αρέσει.Γιαυτό γίναμε Ουγκάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γκρινιάρηδες !!!!!!!!!
    Μια χαρά είναι τα πράγματα. Οι τροχονόμοι αν κανουν τη δουλειά τους τρώνε ξύλο. Γι΄αυτό μην εχεται απαιτησεις. Τοσο μπορούν τόσο κάνουν, δηλαδή και πολλα κανουν οταν το μονο που κανουν καλά ειναι να μαθαίνουν να μετρανε βαθμούς (οχι ποιντ συστεμ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΑΡΙΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 7.00 ο καθένας ΔΕΝ νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. ΜΠΟΡΕΙ να κάνει ότι θέλει και αυτό κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 7.59 δε χρειάζονται μπαριέρες. ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ολοι σας ρυχνετε τις ευθυνες εκει που δεν πρεπει. το φορτηγο το ειδα και εγω, ηταν κοζανιτικο. αν στην κοζανη γινονταν κατι τετοιο, μεχρι και ο μητροπολιτης θα ειχε ξεσηκωθει. τετοια εντολη εχουν οι αρμοδιοι. κοζανιτης ελευθερος να κανει οτι θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην Φλώρινα δεν λειτουργεί τίποτα. Τριτοκοσμική πόλη. Η αστυνομία γιατί δεν εφαρμόζει τους νόμους;;;; Το κακό έχει παραγίνει με κάποια ανεύθυνα ζώα - οδηγούς. Η τροχαία δεν έχει λόγο ύπαρξης είναι αόρατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η Τροχαία είχε εντάξει τον θεσμό του εθελοντή τροχονόμου πόλης ( όπως σχολικός τροχονόμος) θα δείς τι θα γινότανε στην Φλώρινα.

      Διαγραφή
    2. 10:07 τον θεσμό αυτό εσύ τον φαντάσθηκες. Στην Φλώρινα, δεν ξέρω για ποιο λόγω, μέσα στην πόλη η τροχαία είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ .

      Διαγραφή
  12. την κυριακη που μας περασε ειχα παει το παιδι μου στο νεο παρκο να κανει ποδηλατο.ειχα την εντυπωση οτι μεσα στη πλατεια απαγορευονται τα αυτοκινητα.... γιαυτο και αφησα το παιδι να κανει βολτες...ξαφνικα βλεπω εναν με ενα ασπρο αυτοκινητο να εισερχετε με ανεση και να παρκαρει στη πρασιναδα μπροστα απο τη καφετερια.....ανετος κατεβηκε για καφε...δινω τοπο στην οργη και μαζευω το παιδι...δε περασαν λιγα λεπτα και ερχετε αλλο ενα αυτοκινητο ασπρο με μαυρα γραμματα περναει μπροστα απο το παιδι μου που εκανε ποδηλατο στη κυριολεξια εκοψε το δρομο του παιδιου και πηγε και παρκαρε και αυτος διπλα στον αλλο....τελικα στη φλωρινα μυαλο δε βαζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια μικρή πόλη μπορεί να λειτουργήσει σωστά αν οι τοπικοί άρχοντες κάνουν τη δουλειά τους ...αλλά μάλλον άλλες είναι οι ασχολίες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οκ καλα τα λετε και εχετε τα δικια σας αλλα βρειτε λυση για εναν ανθρωπο που θελει να βρεθει στο κεντρο της πολης ή στην αγορα για δουλειες,που πρεπει να αφησει το αυτοκινητο; στον κυκλο στην εισοδο της πολης, στα γυμνασια ή στην πλατεια Ηρωων; γιατι καπου να σταθμευσει στο κεντρο δεν εχει, απο την μια οι ταριφες (συγνωμη τα ταξι ηθελα να πω) απο την αλλη κολονακια, λιγο παρακατω καρεκλες και λοιπα εμποδια που κρατανε χωρο και κερασακι στην τουρτα τα καθε λογης μηχανακια παρκαρισμενα ετσι ωστε να καταλαμβανουν το μεγιστο δυνατο χωρο σε δρομους και πεζοδρομια... αλλα οταν ειχαν την ευκαιρια να διαμορφωσουν χωρους σταθμευσης στο παλιο γηπεδο, στην αγορα και στον χωρο μπροστα απο το διοικητηριο το μονο που τους ενοιαζε ηταν να κανουν πλατειες και να καρφωνουν κολωνακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζω τα σχόλιά σας και απογοητεύομαι. Μια άβουλη πόλη με άβουλους πολίτες. Τι κάνει η τροχαία και τι κάνει ο δήμος... Λοιπόν κύριοι, τι κάνετε εσείς;;; Πως ανέχεστε τον κάθε κάφρο που έρχεται στη πόλη να κάνει ότι θέλει;;;
    Βλέπετε αυτό το φορτηγό. Ποιος του είπε μια κουβέντα "Κύριε δε βλέπετε ότι ενοχλείτε και αναγκάζετε τους πεζούς να κατεβαίνουν στο δρόμο;" "Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι;" "Πάρε το σαράβαλο σου από το πεζοδρόμιο μη στο κάνω βίδες" κτλ.
    Χαίρομαι έστω που υπάρχουν άτομα που νοιάζονται και βγάζουν μια ριμάδα φωτογραφία να τον ξεφτιλίσουν δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εζησα στη Φλωρινα 7 υπεροχα χρονια 1998- 2005 και αγαπω αυτη τη πολη. απο τοτε θυμαμε να υπαρχει το προβλημα με το παρκαρισμα, τελευταια φορα που ειχα ανεβει ειχα δει σε πολλα σημεια μπαρες στα πεζοδρομια και ψαχνοντας για παρκιν αρκετη ωρα σκευτηκα "μακαρι να ειχα βαρκα να τη παρκαρα στο ποταμι" ειναι ενα δυσκολο θεμα αυτο σε μια πολη τοσο παλια που ειναι φυσικο να μην μπορουν να υπαρχουν υποδομες για μεγαλους δρομους χορους σταθμευσης(παρκιν -αλανες)θα μπορουσαν να σκεφτουν φυσικα τροπους οπως η αποκεντρωση η μονα - ζυγα(πινακιδες). φιλικα ΣΤΕΦΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε μας φταίει ο Κοζανίτης, γιατί και εμείς δεν είμαστε καλύτεροι. Είναι πάρα πολύ αυτοί που σταματάνε με αναμένο το alarm αμέσως μετά τα φανάρια, χωρίς να σκεφτούν ότι το πράσινο φανάρι ανάβει μόνον για ένα λεπτό και ελάχιστα αυτοκίνητα προλαβαίνουν να περάσουν. Αν κάποιος καθυστερήσει τη διέλευση των αυτοκινήτων, ώσπου να ξανανάψει το πράσινο θα έχουν συγκεντρωθεί διπλάσια αυτοκίνητα. Έχει προσέξει κανείς πως οδηγούν οι νεαροί με τα μηχανάκια που παραδίδουν κατ' οίκον πίτσες και διάφορα άλλα φαγώσιμα; Προσπερνούν κάθε προπορευόμενο όχημα σαν καμικάζι. Αλλά και η συμπεριφορά των πεζών δεν είναι η καλύτερη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σταματούν για συζήτηση πάνω στη διάβαση, καθυστερώντας τα αυτοκίνητα. Ούτε αυτοί που διασχίζουν το δρόμο σε οποιοδήποτε σημείο, διερχόμενοι ανάμεσα από τα κινούμενα αυτοκίνητα. Ή οι μητέρες που κρατούν από το χέρι τα πιτσιρίκια τους, αλλά από την πλευρά των αυτοκινήτων και όχι από την πλευρά του πεζοδρομίου, όπως θα υπαγόρευε η κοινή λογική. Ή όσοι περπατούν προκλητικά στη μέση του δρόμου και αλίμονο σε όποιον οδηγό τολμήσει να κορνάρει. Υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν το δρόμο ιδιοκτησία τους και τοποθετούν εμπόδια πάνω στο δρόμο μπροστά από την πρόσοψη των καταστημάτων τους. Υπάρχει μια κάβα ποτών στην οδό Καστρισιαννάκη, ο ιδιοκτήτης της οποίας εκτός των εμποδίων που τοποθετούσε - υποτίθεται για να έχει ελεύθερο χώρο για τις φορτο-εκφορτώσεις, ο ίδιος στάθμευε δίπλα, διατηρώντας τα αντικείμενα "εμπόδια" μπροστά από το κατάστημά του. Επί πλέον, περνούσε με το αυτοκίνητό του πάνω από τους πλαστικού κώνους της γωνίας, τους οποίους σιγά - σιγά κατέστρεψε. Αυτό που μας λείπει είναι η παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Respect!! Να κάποιος/α που λέει τα πράματα με το όνομά τους!!

      Διαγραφή
  18. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σε μια πολη που για να την διανυσεις απο την μια ακρη στην αλλη θες κανα μισαωρο αντε μια ωρα ολοι κινηστε με αμαξια οποτε μην γκρινιαζετε για την τροχαια ουτε και γαι τον δημο περπατηστε και μην εισται μιζεροι λυσεις υπαρχουν αλλα δεν θελετε να τις ακουσετε γιατι τοτε θα αντιδρασετε οπως τα παρκομετρα ο ελεγχος ποια οχηματα θα κινουνται στο κεντρο κτλ αλλα το μονο που σας νοιαζει ειναι πως θα πατε στο κεντρο για καφε με το αμαξι σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ειδα τόσα σχολια και πουθενά δεν είδα κανέναν να αναφέρει την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής να δημιουργήσεις θέσεις παρκινγκ και να λυσει το κυκλοφοριακό. 6 χρονια κλεινει δημαρχος ο Βοσκοπουλος και το μονο που βλέπεις στην πολη είναι τρύπες στους δρόμους. Αβουλοι και ανικανοι αντιδημαρχοι και δημοτικοι συμβουλοι. Μια πρόεδρος που το μονο που κανει ειναι να ανεβαζει φωτογραφιες στο φεισμπουκ απο τις συνεδριασεις οι οποιες επιτηδες γινονται στις 3 η ωρα στο Περασμα για να περνανε τα θεματα γρηγορα και να μην τα παρακολουθει ο κοσμος. Ξυπνηστε Φλωρινιώτες οσο θα εχουμε αδιαφορο δημαρχο και αδιαφορη δημοτικη αρχη τα προβληματα θα αυξανονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βάλε και συ ενα μια ατομική πινακίδα πάρκινγκ μπορείς!!!!Αν ξέρεις και το δήμαρχο.... μέχρι και δημοτική αστυνομία θα βάλει να σου κρατά την θέση εξω απο τα σπίτι σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φοβερές φωτογραφίες με την υποσημείωση: Έτσι διδάσκει ο σημερινός Έλληνας τον πολιτισμό στους ξένους.
    LV

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.