Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Οι Ενεργοί Νέοι προωθούν την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα πέρα από τοπικά και εθνικά oρια!

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) ως αρμόδιος φορέας υλοποίησης του προγράμματος SEEDS (Social Economy Entrepreneurship Development Skills) το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+ διοργάνωσε ανοιχτό σεμινάριο – συζήτηση με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» στο Αμύνταιο την Πέμπτη 21/04/2016 στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΟΡΥΦH.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του Κωνσταντίνου Στεργίου, Οικονομολόγου M.Ed. και συντονιστή του προγράμματος SEEDS του ΟΕΝΕΦ με τίτλο "Επιχειρηματικότητα και σύγχρονες προκλήσεις" και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Αμυνταίου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες (21-25 Απριλίου 2016) ο ΟΕΝΕΦ εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συνέχεια του διετούς προγράμματος SEEDS στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Alba Iulia της Ρουμανίας.

Η τετραμελής αποστολή αποτελούνταν από τα μέλη του ΟΕΝΕΦ Χρήστο Μογλενίδη, Αυγή Μάσση και Κωνσταντίνο Στεργίου που ήταν εκπαιδευτής του προγράμματος, καθώς και τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφτούν διάφορες κοινωνικές επιχειρήσεις της περιοχής, να μελετήσουν και να συζητήσουν καλές πρακτικές άλλων χωρών αλλά και να αναπτύξουν διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας μιας κοινωνικής επιχείρησης προσαρμοσμένης τόσο στα Ελληνικά όσο και στα διεθνή δεδομένα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κοινωνικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο με τίτλο Κοινωνική Οικονομία αλλά και στέλνοντας e-mail στο info@oenef.eu για οποιαδήποτε σχετική ερώτηση ή πληροφορία.

Θα θέλαμε από την πλευρά μας ως ΟΕΝΕΦ να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη που μας τίμησε με την παρουσία του και την ενεργή συμμετοχή του καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Με τη συνεργασία αυτή αποδείξαμε έμπρακτα τη διάθεση για συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας Πολιτών για θέματα που αφορούν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ενσωμάτωση και την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάληψη πρωτοβουλιών για αντιμετώπιση από κοινού διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων.

Οι νέοι μπροστά!
Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. Ωραία αυτή η ιδέα για εργοστάσιο παραγωγής τζήμερων και κούληδων, το 'κανε παλιά και η οννεδ. Απ' το πολύ το φούμαρο ντουμάνιασε κι η πινακίδα.

    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.