Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας στην Αθήνα

Την Αθήνα επισκέφθηκαν μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων και καινοτόμου δράσης με θέματα:

• «Επικοινωνία και πληροφόρηση. Ο ρόλος τους στη διερεύνηση του επαγγελματικού προσανατολισμού» με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα. Μελισίδου Ζαφειρειώ και την κα. Δελέγκου Λουίζα,
• «Παραπαίζοντας στη σκηνή-Σχολική θεατρική ομάδα» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Ρίζου Ευαγγελία,
• «Η Ευρώπη σε κρίση ταυτότητας. Η Ευρώπη της αλληλεγγύης VS Η Ευρώπη των φραχτών» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Τόλη Θεοδώρα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν την Γαλλική Πρεσβεία, συναντήθηκαν με τον Γάλλο Πρέσβη από τον οποίο ενημερώθηκαν για την ιστορία του οικήματος και συζήτησαν για τις σχέσεις των δύο χωρών. Η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του εσωτερικού της Πρεσβείας καθώς και η αμεσότητα και προσήνεια του Γάλλου Πρέσβη ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.



Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους των γραφείων διασύνδεσης για τις Σχολές και τα Τμήματα των Πανεπιστημίων, τα Μεταπτυχιακά και τις δυνατότητες για επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχημένη σταδιοδρομία. Οι εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών και η συζήτηση που ακολούθησε ανέδειξε την αγωνία τους για τις επαγγελματικές προοπτικές των σπουδών τους και για το μέλλον τους στην αγορά εργασίας.

Η βραδινή επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την παρακολούθηση της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη» πρόσφερε συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία. Το συγκινησιακά φορτισμένο κείμενο και οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών μας μετέφεραν στη ζωή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, της Σμύρνης του ξεριζωμού και της ξενιτιάς. Η ζωντανή μουσική, τα πλούσια σκηνικά, τα κοστούμια εποχής και το αυθεντικό φωτογραφικό υλικό με τρισδιάστατες προβολές από τη θρυλική πόλη μας ταξίδεψε και πέτυχε να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μας μνήμη.

Ο Διευθυντής
Δάφος Δημήτριος

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί
Δελέγκου Λουίζα
Μελισίδου Ζαφειρειώ
Ρίζου Ευαγγελία
Τόλη Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.