Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος μιλά εφ’ όλης της ύλης (video)

Στην εκπομπή «Αυτοψίες» της τηλεόρασης του Flash και στον δημοσιογράφο Κώστα Μαυρίδη μίλησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος.

Ο Μητροπολίτης μιλά, μεταξύ άλλων, για τα παιδικά και νεανικά του χρόνια, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη, την εκλογή του στη θέση του Μητροπολίτη Φλωρίνης και στη μέχρι τώρα θητεία του, τις σχέσεις και το θέμα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, το σύμφωνο συμβίωσης, το μάθημα των Θρησκευτικών, την Κάρτα του Πολίτη, το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης και τέλος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη τον Ιούνιο.


9 σχόλια:

  1. Διακριτικός όπως πάντα, εκπέμποντας ΑΓΑΠΗ προς όλες τις κατευθύνσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδιάφορος. Δεν μπόρεσε πότε να εμπνεύσει τον πιστό λαό της Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν δεν ντρέπεσαι να κρίνεις τον Δεσπότη.Εσύ τι εχεις κάνει για τον συνανθρωπο σου?

      Διαγραφή
    2. Εσύ γιατί με κρίνεις. Γνωρίζεις τι έχω κάνει για τον συνάνθρωπο?

      Διαγραφή
    3. Όλοι θα κριθούν κάποτε...Σίγουρα υπάρχουν και ρασοφόροι που υπηρετούν 2 αφέντες όπως και το βλέπουμε συχνά....Αυτοί δεν φοβούνται;;;εμείς γιατί να φοβηθούμε;;;;Αν ζούσε ο θεάνθρωπος στις μέρες μας θα είχε γκρεμίσει πολλά σάπια συστήματα κοπής χρημάτων στο όνομα της πίστης...πήγα να προσκυνήσω στα βασιλικά στην αγία Αναστασία και πουλούσαν μέσα στο ναό μαζί με άλλα άδεια μπουκάλια να βάλω αγιασμό με 1€...Τοσο ξεφτίλα;;;;τόσο κοστίζει το άγιο νερό;;;;ντροπή σε όλους όσους εκμεταλλεύονται στο όνομα του θεού για να υπηρετήσουν τον αντίπαλο του...

      Διαγραφή
  3. Είμαι σίγουρος ότι δεν ζεις στην Φλώρινα.Γιατί αν ζούσες θα έβλεπες το πόση εκτίμηση και αγάπη απολαμβάνει ο Δεσπότης μας στη Μητρόπολή μας. Πόσο πολύ τον αγαπά ο λαός ολόκληρος και όχι ο "εκλεκτός".Και πόσο η ταπεινή ζωή του εμπνέει όλους εμάς, που καυχόμαστε πού έχουμε τέτοιο Δεσπότη. Αν πάλι ζεις στην Μητρόπολη τότε φοβούμαι ότι ανήκεις σε αυτούς που για να καλύψουν τα κόμπλεξ και τις προσωπικές εμπάθειές τους στοχοποιούν τον Μητροπολίτη μας χαρακτηρίζοντας τον, πότε ανάξιο διάδοχο του όντως αγίου επισκόπου Αύγουστίνου, πότε οικουμενιστή, πότε δειλό και συμβιβασμένο,πότε αντιορθόδοξο και προσκυνημένο. Αναρωτιέμαι όμως πού σε όλα αυτά βρίσκεται το Ορθόδοξο φρόνημα και η εκκλησιαστικότητα. Σε ένα θα συμφωνήσω μαζί σου. Στο ότι ο Δεσπότης μας δεν πράγματι κάποιους δεν ενέπνευσε. Δεν ενέπνευσε τους σκληροτράχηλους και απερίτμητους στην καρδιά, τους κριτές της οικουμένης, τους τιμητές των πάντων, τους παραποιούντες και ερμηνεύοντες το Ευαγγέλιο και τους κανόνες των Αγίων Πατέρων κατά το δοκούν, τους φατριάζοντες, τους παρασυναγώγους,τους διαμερίζοντες την ενότητα της τοπικής Εκκλησίας μας. Ναι, αυτούς δεν τους ενέπνευσε, γιατί απλούστατα αυτός που τους εμπνέει είναι ο μπάρμπας τους, ο διάβολος. Εμάς τους αμαρτωλούς που διψάμε για το έλεος του Θεού, πού λεγόμαστε και είμαστε τα αλητάκια του Θεού, πού μετρούμε καθημερινά τις δικές μας αμαρτίες και συγκρίνουμε τον παλιοεαυτό μας με το Ευαγγέλιο και όχι με τους άλλους, ναι ο Δεσπότης μας μάς εμπνέει. Και μας εμπνέει γιατί ως πράος και ταπεινός στη καρδιά που είναι δεν είναι δήθεν, δεν είναι ψεύτικος, αλλά είναι αληθινός. Γι αυτό είναι ελεύθερος και αυθεντικός. Μακριά από προσωπεία ευσεβισμού και πρακτικές πού σκοτώνουν τον Θεό της αγάπης και τον αντικαθιστούν με τον Θεό της εκδίκησης. με τον Θεό του "ορθόδοξου" τζιχάντ. Όμως μάλλον εσύ και αυτά θα τα αμφισβητήσεις. Και εγώ μάλλον γράφω σε οφθαλμούς μη ορώντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το blog μάλλον παρέλειψε να δημοσιεύσει στο τέλος του κειμένου σου το: «Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπῶν καὶ Ἐορδαίας»

      Διαγραφή
    2. 12:26, πήρες πολύ φόρα! Κόψε κάτι!

      Διαγραφή
  4. Προτείνω λοιπόν να δημοσιεύουμε όλοι επώνυμα....όσον αφορά ορισμένα πικρόχολα σχόλια παραπάνω έχω να τονίσω πως όσοι γνωρίζουμε τον Δεσπότη μας (τον πατέρα Θεόκλητο) δεν έχουμε να κανένα λόγο να αποδείξουμε σε κανέναν την πραότητα και την αγάπη που τον διακρίνει για όλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.