Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Βράβευση μαθητών από το Οικονομικό Επιμελητήριο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της βράβευσης των επιτυχόντων σε οικονομικές σχολές της χώρας, από την Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Κοβεντάρειο» τη Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Ιωαννίδης Ελευθέριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ζυμπίδης Θεοφύλακτος, ο Οικονομικός Επόπτης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Σαρρής Νικόλαος και ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων κ. Μετίσογλου Κωνσταντίνος. Επίσης το θερμό χαιρετισμό της έστειλε, η Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαρία Αντωνίου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού κ. Καρακάσης Μανώλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους φοιτητές, τους συγχάρηκε γι’ αυτήν τους την επιτυχία. Αναφέρθηκε στο νόημα της εκδήλωσης, για την επιβράβευση των δικών τους προσπαθειών, αλλά και των γονιών τους γι’ αυτήν την επιτυχία και να γνωρίσουν από τώρα το Οικονομικό Επιμελητήριο, που είναι ο θεσμικός οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας και θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που κάνουν, τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών, όσο και μετά την αποφοίτησή τους.

Αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του περιφερειακού για τις συνέπειες τις κρίσης με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και απευθυνόμενος στους μελλοντικούς οικονομολόγους τους προέτρεψε να θωρακιστούν με γνώσεις και να αγαπήσουν αυτό με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν, για να πετύχουν, γιατί κρίσεις υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν.



Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διευθυντής ΠΜΣ Σχολή Επιστημών Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Νεγκάκης Χρήστος ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της υπερφορολόγησης και της φορολογικής πολιτικής στην επιχειρηματικότητα και στη απασχόληση, παρέθεσε στοιχεία κατανομής των φορολογικών βαρών σε ιδιώτες. Επιχειρήσεις και αγρότες και επεσήμανε την άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών που μειώνει ακόμη και το διαθέσιμο εισόδημα. Κατέθεσε στοιχεία για το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος. Υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το έλλειμα στο ασφαλιστικό μας σύστημα και η μόνη λύση είναι η παροχή σταθερών φορολογικών κινήτρων, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Τέλος παρότρυνε τους νέους φοιτητές να είναι αισιόδοξοι και με την κατάκτηση της γνώσης θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους για την μελλοντική τους εργασιακή αποκατάσταση.

Ακολούθησε η απονομή των επαίνων στους 158 επιτυχόντες από τη Δυτική Μακεδονία και η παράδοση ενημερωτικού φακέλου που περιελάμβανε τις δράσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου, έντυπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως αρωγού στην ανάταση της ελληνικής οικονομίας, τα Οικονομικά Χρονικά πρώτου τριμήνου 2016 με ειδική αναφορά στο Τραπεζικό Σύστημα ως μοχλός ανάπτυξης, έντυπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το δημοσιονομικό πρόβλημα στη Ελλάδα και ενημερωτικά φυλλάδια από προγράμματα που συμμετείχε το περιφερειακό τμήμα στα πλαίσια του INTERREG III.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ευχήθηκαν ολόψυχα σε όλους τους νέους οικονομολόγους καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους.

Για το Π.Τ.
Ο Πρόεδρος
Καρακάσης Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.