Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο κυβερνητικός ρόλος «πρόθυμων Περιφερειαρχών»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, συντασσόμενος με τις αποφάσεις των Περιφερειαρχών Αττικής και Ηπείρου, και με πρόφαση το υπαρκτό πρόβλημα της μη πραγματοποίησης εξετάσεων οδήγησης με αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανέλαβε την εφαρμογή της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής και έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι αντιμάχονται τις ξεκάθαρα νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που επιβάλλονται καθημερινά, οδηγώντας στην εξαθλίωση του λαού, αλλά στην ευημερία των αριθμών.

Η απόφαση, που εκδόθηκε (ΑΔΑ: Ω9ΝΦ7ΛΨ-ΨΓΦ) και αφορά στην εξέταση των υποψηφίων οδηγών εντός ωραρίου στην περιφέρειά μας, έπειτα από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, έχει ολοφάνερα απεργοσπαστικό προσανατολισμό, είναι αμφισβητούμενης νομικής υπόστασης και αποτελεσματικότητας, ενώ θα οξύνει περαιτέρω την προβληματική λειτουργία των Δ/νσεων Μεταφορών της Περιφέρειας λόγω της υποστελέχωσης. Εντάσσεται, επίσης, στη λογική εκχώρησης των «παραγωγικών» αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες και τη δημιουργία ενός δήθεν «μικρού και ευέλικτου κράτους», το οποίο δε θα καλύπτει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των τοποτηρητών τους.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας οφείλει να αντιληφθεί ότι οι υπαίτιοι για αυτά που επικαλείται δεν είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, αλλά οι πολιτικές εξαθλίωσης που οι κυβερνητικοί παράγοντες με θρησκευτική ευλάβεια υπηρετούν. Είναι οι ίδιες πολιτικές που έχουν εξανεμίσει τους πόρους προς την Αυτοδιοίκηση, έχουν αποψιλώσει τη δημόσια διοίκηση από προσωπικό και έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Οι υπάλληλοι της Περιφέρειάς μας έχουν πολλαπλά αποδείξει ότι λειτουργούν με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, καθώς εδώ και δύο (2) μήνες διενεργούσαν τις εξετάσεις, γνωρίζοντας πως δεν είχε κατοχυρωθεί η αμοιβή τους. Παρά τις όποιες αντιξοότητες, συνεχίζουν να έχουν τη διάθεση και τη βούληση για επίλυση του προβλήματος σε τυχόν επείγοντα περιστατικά αδειοδοτήσεων. Ο Περιφερειάρχης, ωστόσο, χωρίς κανενός είδους διάλογο προέβη αβίαστα στην έκδοση απόφασης - εντολής για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας, χωρίς να λάβει υπόψη του την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει τη διενέργειά τους ρητά εκτός ωραρίου εργασίας και εκτός υπερωριακής απασχόλησης (ο υπάλληλος δε δικαιούται αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση).

Καλούμε τους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, Αττικής και Ηπείρου να αποσύρουν άμεσα τις απαράδεκτες απεργοσπαστικές τους αποφάσεις.

Καλούμε την ΕΝ.Π.Ε. να καταδικάσει άμεσα αντίστοιχα φαινόμενα και πρωτοβουλίες και να συνταχθεί επιτέλους με τους αγώνες των εργαζομένων στις Περιφέρειες.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων που είναι εξεταστές υποψηφίων οδηγών να αξιοποιήσουν την απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ περί «απεργίας – αποχής».

Καλούμε την ΟΣΥΑΠΕ να προκηρύξει αποχή από το εξεταστικό έργο των υποψηφίων οδηγών οδήγησης επ ́ αόριστον.

Καλούμε την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία για την καταβολή της αποζημίωσης των εξεταστών υποψηφίων οδηγών με αναδρομική ισχύ από 1-1-2016, απεγκλωβίζοντας και τους πολίτες από την ταλαιπωρία που υφίστανται από τις αποφάσεις της.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος
Καραθανάσης Α. Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.