Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Το οδοιπορικό του «Florinano» στην Αθήνα (φωτογραφίες)

Γυρνάμε το χρόνο μερικές εβδομάδες πίσω για να επιβραβεύσουμε για άλλη μια φορά τη σπουδαία διάκριση του «Florinano», της μαθητικής ταινίας που πρώτευσε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Let’s talk about nano».

Μέσα από φωτογραφίες θα δούμε το οδοιπορικό των συντελεστών του φιλμ στην Αθήνα για τη βράβευση τους, στις 10 Μαρτίου, από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Το ταξίδι ξεκίνησε χαράματα, ώρα 6 το πρωί, από τη Φλώρινα. Μαθητές, φοιτητές, μεταπτυχιακοί, καθηγητές και δάσκαλοι ξεκίνησαν με διάθεση για τραγούδια και παιχνίδια, ενώ περισσότερο χαρούμενοι ήταν οι μαθητές, που για κάποιους θα ήταν η πρώτη φορά στην πρωτεύουσα.



Στη διαδρομή που ακολουθήθηκε μέσα στους δρόμους της Αθήνας οι μαθητές εντυπωσιάζονταν από αυτά που έβλεπαν και γινόταν μια μίνι ξενάγηση των κτηρίων που περνούσαν.

Κατά την άφιξη στο υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της αποστολής «έπεσαν» πάνω στην άφιξη του υπουργού και έτσι μπόρεσαν να βγουν μια κοινή φωτογραφία.
Αμέσως ανέβηκαν στην αίθουσα συνεντεύξεων, όπου έγινε αρχικά συζήτηση συζήτηση για τη νανοτεχνολογία, για τις δράσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αμέσως μετά δόθηκαν και τα βραβεία, ενώ έγινε και ένα μικρό πείραμα με τη συνδρομή του υπουργού.



Την επόμενη ημέρα, το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος". Μετά την παρουσίαση διαφόρων προγραμμάτων νανοτεχνολογίας, ακολούθησε ξενάγηση και οι μαθητές- χωρισμένοι σε ομάδες – ενημερώθηκαν για τα προγράμματα του «Δημόκριτου».



Το ταξίδι στην Αθήνα είχε ακόμα βόλτες στο Σύνταγμα, επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο Μουσείο, αλλά και βόλτα με το μετρό.



Φωτογραφίες: Πάνος Κεφαλάς

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά! Μαθητές Δάσκαλοι και Συνεγάτες απο την Γ/Θμια εκπ/ση μας κάνουν περήφανους με τέτοιες δράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.