Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 από το Πειραματικό Φλώρινας

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Πειραματικού Σχολείου συμμετέχουν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση (16 - 23 Απριλίου), που συντονίζει η Action Aid Hellas στη χώρα μας από το 2004, με κεντρικό σύνθημα: «Παιδιά με αναπηρία, Ορατά σε όλα τα Σχολεία!».

Οι δράσεις των μαθητών του Πειραματικού στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι οι παρακάτω:
α) Ραδιοφωνική συνέντευξη στη δημοσιογράφο κ. Αδάμου της ΕΡΤ Φλώρινας, όπου οι μαθητές μίλησαν για τα Δικαιώματα των Παιδιών και την προάσπισή τους καθώς και για ένα Σχολείο φιλικό και φιλόξενο για όλα τα παιδιά.
β)Επίδοση επιστολής στον Αντιδήμαρχο Φλώρινας κ. Αριστείδου, με αίτημα να γίνουν όλα τα σχολεία του δήμου προσβάσιμα και λειτουργικά για όλους τους μαθητές.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Δ΄ Τάξη Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Φλώρινα, 21 Απριλίου 2016

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 με κεντρικό σύνθημα «Παιδιά με Αναπηρία, Ορατά σε όλα τα Σχολεία!», που διοργανώνει η Action Aid από τις 16 έως τις 23 Απριλίου, θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά μας.
Κύριε Δήμαρχε, αισθανόμαστε πολύ τυχεροί γιατί στο σχολείο μας μπορούν να φοιτήσουν μαθητές με αναπηρίες, αφού διαθέτει ράμπα και ασανσέρ για την μετακίνησή τους. Θα θέλαμε όμως να δείξετε ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας, ώστε να είναι προσβάσιμα κι ανοιχτά σε όλα τα παιδιά!
Αλλά και έξω από τα σχολεία, τα πεζοδρόμια στις διαβάσεις των πεζών δεν είναι όλα ειδικά διαμορφωμένα για να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν τα αμαξίδια που μετακινούν παιδιά με κινητικά προβλήματα. Επίσης στα πεζοδρόμια δεν υπάρχουν αυλακώσεις που διευκολύνουν την κυκλοφορία των παιδιών που είναι τυφλά. Θα είναι μεγάλη μας παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι σε πολιτιστικούς χώρους (κινηματογράφος, ωδείο) και αθλητικές εγκαταστάσεις απουσιάζουν οι ράμπες και ανελκυστήρες, με αποτέλεσμα τα παιδιά με αναπηρίες να μην συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και διδακτικές εκδρομές. Οδηγούνται, λοιπόν, στην απομόνωση…
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να γίνει η ζωή των παιδιών με αναπηρίες πιο εύκολη και χαρούμενη. Ελπίζουμε να δώσετε τις κατάλληλες λύσεις!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας!

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.