Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ημερίδα για την κυκλοφοριακή αγωγή από το γυμνάσιο Αμυνταίου

Ημερίδα με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή - Οδική Ασφάλεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου στις 21 Απριλίου 2016, από το Γυμνάσιο Αμυνταίου με την συνεργασία τοπικών φορέων, στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας, με συντονίστρια την Μαλτή Ευδοκία-Ευθαλία, ΠΕ1 Θεολόγο καθηγήτρια του σχολείου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
• Συμπεράσματα έρευνας από τους μαθητές της Ομάδας με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια. Παρουσίαση παράλληλων δραστηριοτήτων της Ομάδας.
• Εισήγηση με θέμα: «Οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών» από τον κ. Λαζαρίδη Βλάση, Υπεύθυνο Σχολής Οδηγών στο Αμύνταιο.
• Εισήγηση με θέμα: «Τεχνικός έλεγχος και η συμβολή του στην Οδική Ασφάλεια» από τον κ. Στεφανίδη Ευάγγελο, Διευθυντή του ΙΚΤΕΟ AUTOVISION Πτολεμαΐδας.
• Εισήγηση του Εκπροσώπου της Διεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας Φλώρινας κ. Δημόπουλου Δημητρίου, Αστυνόμου Α΄, με θέμα: «Τροχαίο ατύχημα: Αιτία και παράγοντές του. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των χρηστών των δρόμων».
• Εισήγηση με θέμα: «Πρώτες βοήθειες μετά το Τροχαίο ατύχημα» από τον κ. Καποδίστρια Γεώργιο, Εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ Φλώρινας.
• Εισήγηση με θέμα: «Το Τροχαίο ατύχημα: Οι ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» από τον κ. Κυνηγόπουλο Δημήτριο, Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας.



Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με έκφραση προβληματισμών από τους παριστάμενους μαθητές του Γυμνασίου και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Εισηγητές, που πρόθυμα απαντούσαν στα ερωτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.