Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας για το κόστος του Πασχαλινού Τραπεζιού

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε έρευνα αγοράς για τις τιμές των τροφίμων που προορίζονται για το Πασχαλινό τραπέζι, με σκοπό να ενημερώσει τους καταναλωτές. Η τιμοληψία έγινε από 18 έως και 21 Απριλίου 2016. Πάρθηκαν τιμές από 7 μεγάλα καταστήματα πόλης της Κοζάνης.



Όπως είναι φανερό από τον παραπάνω πίνακα, υπάρχουν συχνά μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και στις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων. Να σημειωθεί ότι οι τιμές στα αμνοερίφια δεν είναι τελικές, καθώς αυτές θα καθοριστούν τη Μ. Πέμπτη. Η μεγάλη διακύμανση των τιμών μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι μια προσεκτική έρευνα πριν από κάθε αγορά είναι απαραίτητη και μπορεί να προστατεύσει το πορτοφόλι μας.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας υπολογίζει, ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για 8 – 10 άτομα, ενήλικες και παιδιά, το οποίο θα περιλαμβάνει, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά, φρούτα και σοκολατένιο αυγό θα στοιχίσει από 84,47 ευρώ έως 128,07 ευρώ, μία σημαντική διαφορά συνολικού ύψους 43,60 ευρώ.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας συνιστά στους καταναλωτές:
• Όχι υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζετε. Ψωνίστε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της οικογενείας σας.
• Υπολογίστε τι ακριβώς θα χρειαστείτε, φτιάξτε μία λίστα με τα προϊόντα που πρέπει να αγοράσετε και ψωνίστε με βάση αυτή.
• Η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα. Διαβάστε τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων και επιλέξτε αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στις προδιαγραφές που εσείς απαιτείτε να έχει το προϊόν.
• Πραγματοποιήστε έρευνα αγοράς, πριν επιλέξετε τι θα αγοράσετε, με ηρεμία.
• Ψωνίστε σύμφωνα με αυτό που αντέχει το πορτοφόλι σας!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας στο γνωστό, πλέον, τηλέφωνο 2461042282, καθημερινά από τις 9:30 έως τις 12:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.