Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου στην Αγία Πετρούπολη

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου στην Αγία Πετρούπολη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έτους φιλίας «Ελλάδας – Ρωσίας» ως εθνική αποστολή της UNESCO.

Σε αυτή συμμετείχαν και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας κος Κωνσταντόπουλος Κων/νος καθώς και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας κος Ιωάννου Παύλος. Η παρουσία μας εκεί έτυχε ιδιαίτερης και ένθερμης φιλοξενίας. Πέραν των επισκέψεων σε όλα τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επίσημους φορείς της πόλης.

Αναλυτικότερα μας υποδέχθηκε στο Κυβερνητικό Μέγαρο ο Κυβερνήτης της πόλης. Στη συνάντηση η συζήτηση επικεντρώθηκε στους δεσμούς των δύο λαών και τις προοπτικές συνεργασίας σε πολλούς τομείς. Λάβαμε την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που θα γίνουν από τη χώρα μας.



Οργανώθηκαν συνεστιάσεις στις οποίες παραβρέθηκαν πολλοί σημαντικοί βουλευτές της Αγίας Πετρούπολης. Επιπρόσθετα υλοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης στην οποία παρευρίσκονταν η εκπρόσωπος Πολιτισμού της πόλης, η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης και η Διευθύντρια και οι Υποδιευθυντές της Σχολικής Μονάδας.

Στο πλαίσιο των δράσεών μας έγινε συνάντηση με επιφανείς επιχειρηματίες Έλληνες και Ρώσους. Σε αυτή τέθηκαν οι συνθήκες και προϋποθέσεις μιας ευρύτερης συνεργασίας Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών. Την όλη παρουσία μας συνόδευσε η Διευθύντρια του Παλατιού Πολιτισμού Βιμπρόσκι κα Ζιναΐδα, η οποία εξασφάλισε επιπρόσθετες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές, όπως επίσκεψη σε παραδοσιακό Ρωσικό χωριό με διαδραστική παρουσίαση της ζωής και εθίμων των κατοίκων, καθώς και παρακολούθηση χορωδίας σε χώρο του Παλατιού της Μεγάλης Αικατερίνης με ειδική ακουστική.



Οφείλουμε να τονίσουμε την θερμή υποδοχή του Έλληνα Προξένου της Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την κεντρική εκδήλωση του Σχολείου μας με τους μαθητές του Πολιτιστικού Παλατιού του Βιμπρόσκι. Μας τίμησε ιδιαίτερα η ειδική πρόσκληση, υποδοχή και ενημέρωση στο Ελληνικό Προξενείο. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι οι επαφές θα συνεχιστούν με την αδελφοποίηση της Αγίας Πετρούπολης με τον Δήμο Φλώρινας και με την επικοινωνία του προεδρείου των Εμπορικών Επιμελητηρίων των τεσσάρων νομών της Δ.Μακεδονίας με τους αντίστοιχους φορείς της Αγίας Πετρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.