Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ο γύρος του νομού Φλώρινας σε 7 λεπτά (video)

Όλη η μαγεία που κρύβει ο νομός Φλώρινας αποκαλύπτεται στα μάτια μας, σ’ ένα ξεχωριστό οδοιπορικό που ετοίμασε ο Δημήτρης Πασίνης, ο οποίος αναδεικνύεται στον καλύτερο «διαφημιστή» του τόπου μας.

Ο Δημήτρης, με την αγάπη του για τη Φλώρινα και το εξαιρετικό του ταλέντο, κατορθώνει και μας δείχνει με τα κινηματογραφικά του «μάτια» όσα δε μπορούν να δουν τα δικά μας μάτια. Του αξίζουν συγχαρητήρια για άλλη μια φορά και ευχή μας είναι να συνεχίσει να προσφέρει με τον ίδιο ζήλο.

Στο video που ακολουθεί, με τον τίτλο "Νομός Φλώρινας: Η απόλαυση των αισθήσεων", δείτε κατά σειρά τα παρακάτω μέρη: Φλώρινα, Ελληνιστική Πόλη Φλώρινας, Παλιά Δροσοπηγή, Δροσοπηγή, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός, Ψαράδες, Ασκηταριά Πρεσπών, Ανταρτικό, Πισοδέρι, Αμύνταιο, Άγιος Παντελεήμονας, Βεγορίτιδα, Ελληνιστική Πόλη Πετρών, Ξινό Νερό, Νυμφαίο, Λιμνοχώρι, Λέχοβο, Νίκη - Εγνατία Οδός, Κλαδοράχη, Ακρίτας, Φράγμα Τριανταφυλλιάς, Άγιος Βαρθολομαίος, Φλάμπουρο.


10 σχόλια:

  1. ονειρεμένο!!!!
    Περιμένω το επόμενο τεύχος, με τα λιγότερο εγκαταλειμένα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαγικό video. Συγχαρητήρια.
    Κασκαμανίδου Κική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΠΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΖΕΙΣ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
    ΖΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΕ ΑΔΙΑΘΕΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΥΛΗΤΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έάν ο σκοπός του βίντεο είναι ο Θρησκευτικός Τουρισμός στην περιοχή μας εκτιμώ ότι ο δημιουργός του βίντεο αγγίζει το βλέμμα του θεατή που αναζητά κάτι ανάλογο Στην περιγραφή όμως λείπει το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ο Σταυρός στην κορυφή του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα νοτίως της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπός του video είναι η γενικότερη ανάδειξη της περιοχής από την οποία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το "θρησκευτικό" κομμάτι.

      Η αρχική σκέψη ήταν η παρουσίαση να ξεκινά με ένα πανοραμικό εναέριο πλάνο πάνω από τον "Σταυρό" όπου θα εμφανίζονταν σε κάτοψη η πόλη της Φλώρινας.

      Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη όσον αφορά την μετάβαση εκεί, αφού έπρεπε να φτάσω με αυτοκίνητο λόγω της μεταφοράς φωτογραφικού εξοπλισμού. Απευθύνθηκα στην Μητρόπολη αλλά δεν είχαν κλειδί για την πόρτα (πάνω από το ΦΟΟΦ) και στην συνέχεια στο δασαρχείο όπου μετά από απανωτά τηλεφωνήματα δεν κατέστει δυνατό να μιλήσω με τον δασάρχη ο οποίος μου έλεγαν ότι ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος για να δώσει την σχετική άδεια.

      Κατόπιν αυτού αποφάσισα να παρουσιάσω το video, χωρίς τον "Σταυρό". Έχεις δίκιο, γνωρίζω ότι θα ήταν πολύ εντυπωσιακό εάν υπήρχε αυτό το πλάνο.

      Διαγραφή
    2. Για την μεταφορά του εξοπλισμού σου κ.Δημήτρη είμαι εθελοντικά διαθέσιμος την Μεγάλη Παρασκευή να συναντηθούμε το πρωί και να ανηφορίσουμε μαζί στο ύψωμα του Σταυρού για την καταγραφή σχετικού βίντεο.

      Διαγραφή
  5. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ VIDEO ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και στον Σκοπό έχει φράγμα και μάλιστα δεν συγκρίνεται με αυτό στο βιντεο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΕΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΑΝΤΑ ΚΆΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΉ ΕΙΣΤΕ ΜΙΖΕΡΟΙ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΣΕΊΣ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.