Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα

Από τις δύο Αντιπεριφέρειες Φλώρινας και Πέλλας εκδόθηκε η παρακάτω απαγόρευση:

Απαγορεύουμε απόλυτα την αλιεία, με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών στη λίμνη Βεγορίτιδα, κατά το χρονικό διάστημα από 22η Απριλίου 2016 και ώρα 12η μεσημβρινή, έως και 6η Ιουνίου 2016 και ώρα 12η μεσημβρινή.
Κατά την παραπάνω απαγορευτική περίοδο οι αλιείς υποχρεούνται να μεταφέρουν τις βάρκες από τις αποβάθρες και όλα τα αλιευτικά τους εργαλεία στα σπίτια τους.

Την τήρηση της παρούσας αναθέτουμε στη Δημοτική Αστυνομία, όπου υπάρχει Υπηρεσία σε λειτουργία, στις Αστυνομικές Αρχές, και τη Δ/νση Δασών των Π.Ε. για τις περιοχές που έχουν αρμόδιους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, των Ν.Δ 420/70, Ν. 1740/87 και 2040/92.


Ο Σύλλογος στην προσπάθεια του να διατηρηθεί και να προστατευθεί το ιχθυαπόθεμα της λίμνης Βεγορίτιδας, έτσι ώστε να είναι δυνατή και συμφέρουσα η ενασχόληση με την επαγγελματική αλιεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και για να αποφευχθούν περαιτέρω εμπλουτισμοί της Βεγορίτιδας με γόνο, καλεί τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς να τηρήσουν την παραπάνω απόφαση απαγόρευσης αλιείας.

Επίσης, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην τήρηση της παραπάνω απόφασης καταγγέλλοντας οποιοδήποτε φαινόμενο λαθραλιείας υποπέσει στην αντίληψη τους τηλεφωνώντας στο 100 ή στα Τοπικά Αστυνομικά Τμήματα Άρνισσας και Αμυνταίου ή και αποστέλλοντας e-mail στον Σύλλογο μας (spvegoritidas@gmail.com , info@lakevegoritida.gr).

Ελπίζουμε πως είναι κατανοητό ότι η προστασία και διατήρηση των ιχθυαποθεμάτων της λίμνης είναι αναγκαία έτσι ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές περισσότερα από όσα βρήκαμε.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.