Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Οινοποιός από το Αμύνταιο «ξεπουλάει» και πηγαίνει σε «κανονική χώρα»

Την πρόθεσή του να πουλήσει το οινοποιείο που διατηρεί στο Αμύνταιο Φλώρινας και να μετακομίσει σε μία «κανονική χώρα της Ευρώπης» γνωστοποιεί μέσω Facebook ο οινοπαραγωγός, Λόρενς Χάρτμαν.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ολλανδία, από Ελληνίδα μητέρα, ο κ. Χάρτμαν πήρε την απόφαση το 2011 να εγκατασταθεί στο Αμύνταιο, όπου ξεκίνησε την παραγωγή κρασιού με την ετικέτα «Κτήμα Καρανίκα», το οποίο εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ωστόσο, η γραφειοκρατία και η υπέρμετρη φορολογία στην Ελλάδα δεν του αφήνουν χρόνο για να παράγει και να πουλάει το κρασί του και έτσι οδηγήθηκε στην απόφαση να πουλήσει το οινοποιείο του και να εγκατασταθεί σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει «ριζοσπαστική παραφροσύνη».

Δείτε την ανάρτηση:



Πηγή: www.voria.gr

7 σχόλια:

  1. ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ-
    ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ( ΛΟΓΩ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΓΩ)
    ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ.
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΜΕ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΥΧΟΝ "ΜΠΑΧΤΣΙΣΙ". ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ -ΦΕΥ- ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΑΧ ΑΚΠΜΑΡ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από μία πλευρά έχει δίκαιο για την άγρια φορολογία και το αντιαναπτυξιακό κλίμα που δημιούργησαν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και εντάθηκαν υπέρμετρα με την τωρινή κυβέρνηση. Απ' την άλλη όμως , ήταν ένας ολλανδός που νόμισε ότι στην Ελλάδα θα έχει τις ευκαιρίες της ζωής του που δεν είχε στην πατρίδα του. Καλά είναι να γυρίσει στην αγαπημένη του πατρίδα και να βρεί εκεί τις ευκαιρίες που ψάχνει. Άς τον μιμηθούν και οι αλβανοί και όλοι οι ξένοι. Στο καλό και να μας γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, παραδέξου το... Ληγμένα παίρνεις... Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη δικαιολογία για την σκέψη σου...

      Διαγραφή
    2. Έτσι και αλλιώς για κλείσιμο ήταν. Δεν χάνουμε και το κελεπούρι. Οι υπόλοιποι οινοποιοί Έλληνες γιατί μένουν και παλεύουν; Άντε στο καλό ...

      Διαγραφή
  3. Πρόλαβες και την έκανες! Τυχερός. Αν σκεφτείς ότι το 7% των συνταξιούχων (που βγήκαν το 2015) είναι κάτω των 40 ετών και με προσδόκιμο ζωής τα 80 σημαίνει ότι θα τους πλήρωνες για άλλα 40 χρόνια. Δυστυχώς εμείς θα παραμείνουμε για να φορολογούμαστε και να τους πληρώνουμε!
    LV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπούδασε Αμπελουργία!
    http://www.iekopenmellon.gr/eidikotites/texnikos-ampelourgias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.