Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Εικαστικά έργα μαθητών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Το Γυμνάσιο Αμμοχωρίου Φλώρινας συμμετέχει με έργα μαθητών και μαθητριών της Α και Β τάξης στην ομαδική μαθητική έκθεση με θέμα: «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες - Οι μαθητές σχολιάζουν το σήμερα, το αύριο και το μέλλον στην Ελλάδα και στον κόσμο», η οποία πραγματοποιείται στη Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, από 7-24 Απριλίου 2016. Την επιμέλεια των έργων είχε η εικαστικός του σχολείου Αθηνά Βόσδου.

Στην έκθεση αυτή με το παραπάνω θέμα, συμμετέχουν 60 σχολεία, από τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Σε μια εποχή που οι πανανθρώπινες αξίες αιμορραγούν, επιδιώκεται μέσα από την εικαστική δημιουργία, που ενσωματώνει τις σκέψεις, τις θέσεις, τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και τα όνειρα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, να καταγραφεί και να τονιστεί πως είναι αδύνατον, χωρίς παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και σεβασμό στη δημοκρατία, να συνεχίσουν οι άνθρωποι να αναπνέουν, να ζουν με αξιοπρέπεια, να προσφέρουν και να ευημερούν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Ημέρες επίσκεψης: Δευτέρα – Κυριακή εκτός Σαββάτου και αργιών - Ώρες επίσκεψης: 09:00 – 14:00 - Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Ν. Γερμανού 1, στον 6ο όροφο. Είσοδος από την πλευρά του Πάρκου.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου
Λάζου Αργύριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.