Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Βράβευση του Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου από το δήμο Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στην τακτική του Συνεδρίαση στις 23 Μαρτίου 2016, αποφάσισε ότι στο πλαίσιο της «Χρηστιδείου Τελετής» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» (την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 11.30 π.μ.), όπου ο Σεβασμιότατος συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, θα βραβεύσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρο, Ηγούμενο της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφενός για την πολύτιμη συνεισφορά του και τις εντατικές προσπάθειές του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, την οποία έχει θέσει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθιστώντας την χώρο επίλεκτων επιστημονικών συναντήσεων και συνεδρίων και τόπο επισκέψιμο με ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τον υψηλό ρόλο που του ανατέθηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, και αφετέρου για το σημαντικό εκκλησιαστικό και πολιτιστικό του έργο με την αναστήλωση και αναβίωση Ιερών Ναών στην περιοχή της Προύσας στη Μικρά Ασία, αλλά και για τη γενικότερη επιστημονική και εκκλησιαστική προσφορά του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Η παρούσα βράβευση αντανακλά την τιμή προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρου, αλλά και προς τους θεσμούς που υπηρετεί με αφοσίωση και συνέπεια ο ίδιος, και ιδιαιτέρως προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Η βράβευσή του στο πλαίσιο μιας τελετής διάκρισης αριστούχων μαθητών λαμβάνει τη διάσταση της υποδειγματικής λειτουργίας και της πολυεπίπεδης προσφοράς ενός ανθρώπου του πνεύματος, ο οποίος μπορεί να αποτελεί πρότυπο για τις νεότερες γενιές.

(Αριθμός απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας 77/2016, ΑΔΑ: 7ΧΒΞΩΗΙ-Ξ79)

17 σχόλια:

  1. Ποιο είναι τελικά το "παράδειγμα" στους μαθητές;
    Οι αρχιμανδρίτες και οι δεσποτάδες που κυκλοφορούνε κοντοκουρεμένοι και με κοντά γένια, χωρίς ράσα;
    Ή ο Βαρθολαομαίος που κάθε τρεις και λίγο συναντάει τον Πάπα, ανάβουν μαζί κερί και συμπροσεύχονται. Γνωρίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Φλώρινας ότι απαγορεύονται οι συμπροσευχές με αιρετικούς, επί ποινή καθαιρέσεως;

    Αρκετά αφήσαμε τις δημόσιες σχέσεις να καθοδηγούν το κράτος μας. Οι νέοι θέλουν πρότυπα αγώνα, αξιοπρέπειας και συνέπειας λόγων και έργων.

    Υγ. Αν δεν σας πείσαμε ακόμη, δείτε τον Ελπιδοφόρο σε ουνιτικό ναό:
    http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_3.html

    Δείτε και το κατάντημα γενικότερα (πάντα υπό την καθοδήγηση του "αφεντικού" του), εδώ:
    http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_5.html

    Οι κύριοι και οι κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου, μάλλον ξέχασαν τι δίδασκε ο αγωνιστής μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης.
    Δεν είναι τυχαίο που όλοι και περισσότεροι σήμερα αναζητούν μέσω διαδικτύου ομιλίες και γραπτά του.
    Βλέπετε, οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στη βιτρίνα και αναζητούν την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Πάπα συναντάει ο Βαρθολομαίος και όχι κανέναν εκπρόσωπο των Τζιχαντιστών.
      Εξάλλου στον ίδιο Θεό προσεύχονται.Τι μεμπτό διακρίνατε τέλος πάντων;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο δείχνει πόσο αλλοιωμένο είναι το ορθόδοξο αισθητήριο στη μητρόπολή μας, τα τελευταία 16 χρόνια.
      Ο Πάπας είναι χειρότερος από τον εκπρόσωπο των Τζιχαντιστών γιατί είναι αντίχριστος. Σύμφωνα με τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, οι 4 αιώνες τουρκικής σκλαβιάς ήταν ευλογία Θεού και ο Τούρκος ένα "τσομπανόσκυλο" που το έβαλε ο Θεός να μας φυλάει από τους Παπικούς*. Ο δε Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης είχε πεί ότι "Το Βατικανό λαμβάνει από τους Σιωνιστές τα μηνύματα τα σατανικά και τα μετατρέπει σε σχέδια"**

      * Ιωάννου Μενούνου, Κοσµά Αιτωλού ∆ιδαχές,εκδ. Τήνος, Αθήνα 1999, ∆ιδαχή Ε’,σελ. 269-270
      ** "Λόγοι Χάριτος και Σοφίας", αγιορείτη μοναχού Μακαρίου Αγιαννανίτη, 2004, σελ. 104.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή οι προκαθήμενοι των δυο Εκκλησιών της ίδιας θρησκείας θέλετε να πείτε ότι είναι κακό να συμπροσεύχονται; Και στις 16 Απριλίου που θα βρεθούν μαζί στη Λέσβο εσείς θα πιάσετε τα βουνά και τα λαγκάδια για να μη μολυνθείτε; Και σύμφωνα με τον "Παιδαγωγό" -πιο πάνω- το μέγεθος της πίστης μετριέται με το μέγεθος των τριχών των ιερωμένων; Μας τα λέτε λίγο περίεργα και φαίνεται πως μας μπερδεύετε αρκετά.Με αυτά που διαβάζω νιώθω και αφελής που νομίζα ότι ο Χριστιανισμός είναι μόνο ΑΓΑΠΗ.
      LV

      Διαγραφή
    4. Προς LV: άλλο γνήσια και ακίβδηλη αγάπη και άλλο αγαπολογία. Η δεύτερη δεν είναι αγάπη αλλά απάτη! Δυστυχώς στην politically correct εποχή μας κυριαρχεί μία νεφελώδης αγαπλογία και σχεσιολογία σε βάρος της αληθειας.

      Διαγραφή
    5. ΕΥΓΕ στο ιστολόγιο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ που δίδει διαχρονικές ομολογιακές μάχες για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!

      Διαγραφή
  2. Ψάχνει γιὰ πανηγύρια ὁ Δῆμος Φλωρίνης! Ποῦ τὸν ξέρει τὸν Ἐλπιδοφόρο καὶ τὸν τιμᾶ; Μήπως ἐμαθε ποὺ φίλησε τὸ χέρι τοῦ Πάπα;

    Ὁ Δῆμος τιμᾶ τον 'Ελπιδοφόρο, ποὺ βρίσκεται μακρυὰ καὶ ρίχνει ὑπέρογκα πρὀστιμα στὸ Μοναστήρι τοῦ π. Αὐγουστίνου στὴν Φλώρινα, ποὺ βρίσκεται κοντά! Τὸ Μοναστήρι ἀπαλάχτηκε ἀπὸ τὸ ὑπέρογκο ποσόν, ποὺ κανεὶς δὲν θὰ μποροῦσε νὰ τὸ πληρώση, γιατί εἶχε ἅγιο προστάτη καὶ ὁ Δήμαρχος λίγο ἔλειψε νὰ πέσει στὸν λάκκο ποὺ ἄνοιξε, γι᾽αὐτὸ ἄς προσέχη.
    (Μήπως δὲν ἔφτασε ὁλόκληρο τὸ ξαναστέλνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει κανείς ή καμία από το δήμο που έχει επικοινωνία με τον Προύσης Ελπιδοφόρο και "παρέσυρε" το δήμο σε αυτήν την επιλογή; Τι προσέφερε ο τελευταίος στη Φλώρινα και τον τιμά ο δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως κάποιοι από το Δ.Σ. του δήμου γνωρίζουν τον Προυσης κ. Ελπιδοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη σημερινή εποχή υπάρχει μεγάλη σύγχυση.
    Όταν ένας ορθόδοξος δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν σοβαρές δογματικές διαφορές με τους παπικούς, με τους προτεστάντες με τους ιεχωβάδες (κι αυτοί "εκκλησία των μαρτύρων του Ιεχωβά" αυτοαποκαλούνται)
    τότε απλά λυπάμαι.

    Ο άνωθεν σχολιαστής, ας κάνει μια αναζήτηση με το θέμα Ουνία. Να δει πόσες χιλιάδες ορθόδοξοι με σφαγές αναγκάστηκαν να αλλάξουν. Να μάθει για τον παπικό Στέπινατς και πως σκότωνε που τον έκαναν οι παπικοί Άγιο.
    Να μάθει για τους ουνίτες στην ουκρανία.

    Όταν ο ορθόδοξος "επίσκοπος" προσκυνάει το χέρι του αιρετικού Πάπα, είναι αισχύνη.

    Τον Ελπιδοφόρο γνωρίζω από φοιτητή. Λεγόταν Γιάννης Λαμπριαννίδης. Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι τον ξέρω, έμενε στο διαμέρισμα Αγ.Σοφίας *9(παραλείπω το πρώτο ψηφίο), μαζί με τον κ.Σάκκο, Χρ.Παππά, Παυσανία Κουτλεμάνη κλπ. Είχε κάποιο πρόβλημα στο μάτι (νομίζω είχε 1 μάτι;) Πάντως όπως έμαθα τώρα δεν φαίνεται (δεν ξέρω πως το "διόρθωσε"). Πέρα από τη κατασκήνωση που ερχόταν (όπως πηγαίναμε όλοι τότε στη Φλώρινα), δεν είχε καμία άλλη σχέση.

    Δυστυχώς από τότε που πήγε στο Πατριαρχείο άλλαξε τελείως. Τώρα ειλικρινά δεν θέλω ούτε να τον δω. Στην θεολογική ΑΠΘ, έμαθα ότι πήγαινε χωρίς ράσο (μετά του έγιναν συστάσεις, ας μην γράψω από ποιον, μην τον εκθέσω, πάντως είναι μητροπολίτης).Βλέπεις Ελπιδοφόρε πόσο καλό σε θυμάμαι.
    μνημόνευε οὖν πόθεν πέπτωκας, καὶ μετανόησον καὶ τὰ πρῶτα ἔργα ποίησον· εἰ δὲ μή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμάν πια αυτή η Φλωρινιώτικη γκρίνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται για γκρίνια 9:23 αλλά για δικαιολογημένες ενστάσεις κάποιων σχολιαστών αναφορικά με την απόφαση του δήμου αλλά και του συλλόγου " Ο Αριστοτελης".

      Διαγραφή
  7. Όταν οι δεσποτάδες φοράνε ... κουστούμια, όταν "θυμιατίζουν" τον Πάπα, έρχεται η οργή του Θεού..

    http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_38.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση προς τούς αγαπητούς Φλωρινιώτες.
    Σίγουρα ήταν επιλογή τού Αγίου ΑΥΓΟΥΣΤΊΝΟΥ νά τόν διαδεχθεί ο Θεόκλητος?
    Διότι ΔΕΝ μοιάζουν σέ τίποτα.
    Απολύτως τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όσο προλαβαίνει η μητρόπολη και ο δήμος ας ματαιώσουν αυτή την ανήθικη εκδήλωση!!!!!


    ΚΡΙΜΑ! ΚΡΙΜΑ! ΚΡΙΜΑ!


    ο κύριος Ελπιδοφόρος ή καλύτερα Σταυροφόρος είναι ανεπιθύμητος, μας βλάπτει, εθνικά και θρησκευτικά!

    Να μην πατήσει το ποδαράκι του!!!!



    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
    ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι λέτε μωρέ αυτά είναι τα πρότυπα που θέλετε να μας δώσετε;;

    Πάτε καλά αριστοτέλης και μητρόπολη;;;

    τι πρότυπα είναι αυτά που μπαίνουν με μέσο στο πανεπιστήμιο σύμφωνα με το παρον της Κυριακής και άλλα λένε και άλλα κάνουν!!

    Εμείς άντρες θέλουμε για πρότυπα και όχι καημενούληδες που τρέχουν πίσω από τα φουστάνια του πάπα επειδή έτσι τον διέταξαν αληταριά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «οὐδὲ γὰρ δίκαιον αὖθις δι’ ὑπονοίας ψυχρᾶς ἐρίζειν πρὸς τοὺς ἀδελφοὺς ἀμέτρως καὶ ζῆλον ἐπιδείκνυσθαι τὸν μὴ κατ’ ἐπίγνωσιν, ἵνα μὴ φανῶμεν προφάσει τῆς πίστεως τὸ ταραχῶδες ἡμῶν καὶ μάχιμον ἐκπληροῦντες … οὐδένα γὰρ ἡ ὀρθὴ πίστις ὠφελήσει χωρὶς τῆς πρὸς τοὺς ἀδελφοὺς ἀγάπης» (Ἅγιος Μάρκος ὁ Εὐγενικός, Patrologia Orientalis 17, 341)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.