Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μείζον θέμα το κτιριακό για το δήμο Φλώρινας

Το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει για το νέο «Καλλικρατικό» δήμο Φλώρινας, θα τεθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση από τον ίδιο τον Γιάννη Βοσκόπουλο. Όπως ανέφερε, αναζητείται αυτή τη στιγμή η εξεύρεση λύσης με την παραχώρηση στο δήμο του κτιρίου της πρώην νομαρχίας (και νυν αντιπεριφέρειας). Αν όμως κάτι τέτοιο δεν ευδοκιμήσει τότε, σύμφωνα με το δήμαρχο, θα βγει προκήρυξη για την ενοικίαση κτιρίου, ακόμα και ξενοδοχειακών μονάδων.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι φήμες πως αυτός ο χώρος θα είναι τελικά το ξενοδοχείο «Αντιγόνη». Όπως λέγεται κάποιοι μόνιμοι ένοικοι του ξενοδοχείου (π.χ. γιατροί) ειδοποιήθηκαν ήδη πως θα πρέπει να μαζέψουν τα πράγματα τους και οι άνθρωποι αναζητούν πλέον νέα στέγη.
Μια τέτοια λύση όμως κρύβει πολλές παραμέτρους. Για παράδειγμα πόσο θα είναι το μηνιαίο ενοίκιο και για πόσο διάστημα; Πόσο θα κοστίσουν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων; Από που θα δοθούν αυτά τα χρήματα;
Αναφέρω ενδεικτικά πάντως μια ακόμα παράμετρο. Αν η ενοικίαση γίνει για διάστημα κάτω των 15 ετών, τότε ο δήμος δε θα μπορεί να κάνει κανένα έξοδο για επισκευές και αναλώσιμα. Άρα, θα πάμε σε ενοικίαση άνω των 15 ετών. Αυτό όμως θα δεσμεύει και τους επόμενες δύο τουλάχιστον δημοτικές αρχές.
Και κάτι σημαντικότερο: με μια τέτοια λύση θα πρέπει να ξεχάσουμε την κατασκευή ενός νέου, μεγάλου και σύγχρονου δημαρχείου – που υπήρξε και δέσμευση του δημάρχου – και άρα το πρόβλημα θα διαιωνίζεται, αντί να αναζητείται μια οριστική λύση.

31 σχόλια:

  1. Η ανέγερση δημαρχείου συμφέρει! Ειδικά αν τη δείς και σε κατετμημένο έργο των 12.000 ευρώ! (μίκραιναν οι απ ευθείας αναθέσεις). Φαντάζεστε πόσα 12άρια θα πέσουν;
    Και το ΑΝΤΙΓΟΝΗ όμως είναι καλή περίπτωση. Και να κρατήσουν και καμία σουίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θεωρείτε ήδη την μίσθωση του Αντιγόνη δεδομένη! Αυτός ο δήμαρχος τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνει να πάνε χαμένες! Είμαι βέβαιος επίσης ότι θα ακολουθήσει και άρθρο του Ιωάννη Αριστείδου όπου θα μας εξηγεί πόσο αναγκαία είναι η μεταστέγαση του Δήμου Φλώρινας στο Αντιγόνη. Έχουμεω ότι ψηφίσαμε παιδιά, ας το χαιρόμαστε! Όλοι οι Φλωρινιώτες! Όσα θα πληρώσουμε για το Αντιγόνη θα ενσωματωθούν στους λογαριασμούς μας! Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΟΛΗ.
    Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΕΧΑΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΑΝΤΙΓΟΝΗ διαθέτει σίγουρα τα περισσότερα πλεονεκτήματα και όλα δείχνουν ότι η απόφαση για την ενοικίασή του, είναι ειλημένη (μάλιστα κάποιοι που χρησιμοποιούν το ξενοδοχείο για σταθερή διαμονή, όπως είναι αρκετοί γιατροί, ειδοποιήθηκαν από την ιδιοκτησία να αναζητήσουν άλλη λύση). Κάθε πρωί, θα έχει την δυνατότητα ο Δήμαρχος να βγαίνει στο μπαλκονάκι του για να χαιρετήσει τον φίλο του Αντιπεριφιρειάρχη κ. Ηλιάδη, που θα βρίσκεται απέναντι στο πρώην δικό του γραφείο, το οποίο ενώ ζήτησε να το κρατήσει ο ίδιος, του το αρνήθηκαν οι άσπλαχνοι της Περιφέρειας. Εκεί απέναντι θα βρίσκεται και ο έτερος των κολλητών του, ο κ. Αντωνιάδης. Όλοι αυτοί και όχι μόνο, θα σκάσουν από την ζήλια τους. Ο Δήμαρχος βλέπετε εκτός των άλλων, θα έχει και σουίτα. Έτσι θα μπορεί να παίρνει και κάποιες ανάσες ανάπαυλας, από την κοπιώδη προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του "Καλλικράτη". Το ΑΝΤΙΓΟΝΗ πλεονεκτεί επίσης γιατί απέχει μόνο δυο βήματα από την ΑΝΦΛΩ, όπου πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος και Διευθύνουσα Σύμβουλος η Ζέτα (τις μεγάλες προσωπικότητες τις προσδιορίζουμε μόνο με τα μικρά τους ονόματα). Είναι φανερό ότι εκτός των άλλων περιορίζει σημαντικά τους χρόνους των μετακινήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ Η ΟΧΙ;
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.

    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΤΙΡΙΟ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΙΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΑΤΑΙΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΠΕΙΔΕΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ (7:57π.μ.) κάτι προσπαθείς να μας πεις αλλά φαίνεται ότι έχεις δυσκολία στην έκφραση. Ξαναπροσπάθησε και μπορεί να τα καταφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και η Αντιπεριφέρεια που είναι τώρα στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας που θα πάει; στη στάνη με τα γίδια; Θα βρει τη λύση ο Βοσκόπουλος. Εξάλλου μηχανικός είναι. Τι περιμένετε να φτιάξει; πάρκα και πλατείες; θα φτιάξει κανένα κτίριο θηρίο για να στεγάσει όλους τους Αντιδημάρχους που τώρα γυρνάνε στους διαδρόμους του Δημαρχείου. Και τα Δημαρχεία των πρώην Δήμων τι θα γίνουν; στάβλοι; Μέχρι χθες φτιάχναμε τα Δημαρχεία του Καποδίστρια και τώρα θα φτιάχνουμε τα Δημαρχεία του Καλλικράτη με τα λεφτά του κοσμάκη. Δουλειά να έχουν οι σύντροφοι εργολάβοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Αντιγόνη πλεονεκτεί και για άλλο λόγο. Βρίσκεται απέναντι από το πάρκινγκ της Περιφέρειας (πρώην) Νομαρχία. Ο κ. Ηλιάδης δε χρειάζετε πλέον τόσες θέσεις για τα υπηρεσιακά του αυτοκίνητα, αφού ο προκάτοχός του φρόντισε λίγες μέρες πριν το τέλος της θητείας του να τα παραχωρήσει δωρεάν στη Μητρόπολη. Έτσι υπάρχουν θέσεις και για τον Δήμαρχο. Δε θα πάρει και κανένα καινούργιο αμαξάκι ο Δήμαρχος; Απο αυτά τα φτηνιάρικα των 80.000 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΩ. ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΜΑΝΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΑΓΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω την πληροφόρηση ότι η Περιφέρεια παραχωρεί το κτίτιο δίπλα στην παλιά Νομαρχία στο νέο Δήμο, αλλά ο δήμαρχός μας δεν το καταδέχεται! Θέλει μόνο τα παλιά του λιμέρια και τίποτα άλλο. Ας μας πει που σκέφτεται να παν όλες αυτές οι υπηρεσίες που άφησε πίσω του ή κοιτάει μόνο τον εαυτούλη του! Εξ άλλου τι θα γίνουν τόσα κτίρια που έχουν οι παλιοί Δήμοι. Πέρασμα, Μελίτη με τα τεράστια κτίρια, Κλεινές με τόσες υποδομές!
    Ας τις αξιοποιήσει δεν έχουμε περιθώρια για σπατέλες. Εξ΄αλλου ο κοσμάκις δεν αντέχει άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Βοσκόπουλος αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Πίσω από τέτοια απόφαση κρύβονται συμβούλια και διαβούλια. Οι Αριστείδου στους ρόλους τους, οι Λουκάδες στους δικούς τους. Τι ενδιαφέρει και γιατί έχασε ο Ασπρίδης; Η τσέπη μας μας ενδιαφέρει πλέον αγαπητέ που μου απαντάς παραπάνω. Τώρα πλέον τις επιλογές του Βοσκόπουλου θα τις πληρώνουμε οι Δημότες.όχι ο τοπικός πόρος που πήγε σε γιορτές και πανηγύρια. Στο Αμτιγόνη επισημαίνω και ένα άλλο πλεονέκτημα! Θα βλέπει ο Αντιδήμαρχος Λουκάς τα ΚΤΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιά χαρά είναι το Αντιγόνη! Έχει και μπάρ για να σερβίρει ο γνωστός επιχειρηματίας τα ουίσκυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο την διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο ξεκκοκάλισμα βλ πώς θα μοιράζουν σε ημετέρους κολλητούς και φίλους δημοτικά ενοίκια . Αφού δέν χωράνε στα δημοσια κτήρια της πόλης υπάρχουν ώς πρόταση όλα τα πρωην κτήρια Δήμων στις Κλεινές στην Μελίτη και στο Πέρασμα.Αποκέντρωση στην πράξη.. Εν ανάγκη εάν δέν χωράνε και σε αυτά ε τότε να "επιδοτήσουν" τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας να τους παραχωρούν που και πού τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις για να δουλέυουν ή να ..αναπάυονται εκεί. Κάτι γνώριζαν οι Πρεσπιώτες και δέν μπήκαν στο στάβλο..συγνώμη στην συνένωση με τους άλλους Δ¨ημους που δέν χωράνε σήμερα σε κανένα κτήριο της πόλης. Με λογισμό και όραμα ...πάλι κερδισμένη η Πρέσπα. Ά και που είστε εάν δεν χωράτε σε κανένα κτηριο ή "εγκατάστηση" υπάρχει και ο εγκαταλελειμένος ...ζωολογικός κήπος προς αξιοποίηση του .
    Άρχισε το δεύτερο στάδιο "πλιάτσικου" στο δημόσιο χρήμα με νέα πορεία και συμμαχία;..Μάς πήρανε το γαίδαρο θέλουν και το Σαμάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. aonime 8:07 μ.μ. exo mia aporia....O antidim k.LOUKAS ti sxesi exei me ta KTEL?? tha kanei ton stathmarxi" i ton daskalemeno troxonomo ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το blog για να βρίσκονται και να κλαίνε όλοι μαζί οι Ασπριδικοί. Τέτοιν πόνο, τέτοια πίκρα, αφερίμ. Βρίστε παιδιά, λασπολογήστε, συκοφαντήστε, αφήστε αβάσιμες υπόνοιες, κιτρινίστε κι άλλο. Το μάθημα θα το παίρνετε στην κάλπη και τα καλύτερα δεν ήρθαν ακόμα. Να δούμε σε ποιο κόομα θα πάτε αφού στο ΠΑΣΟΚ δε θα έχετε υποψήφιο. Τσούληδες................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ μου φίλε (9:46) μια επισήμανση όσον αφορά το ίδιο το blog: ευτυχώς αυτό το blog διαβάζετε από τους πάντες ανεξαρτήτως χρωμάτων και κομμάτων (απόδειξη τα χιλιάδες "χτυπήματα")...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς τον (12:21μ.μ.)
    Αγαπητέ φίλε, μια ματιά στο προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Ασπρίδη, θα σου έλυνε την απορία για την θέση του, σχετικά με την ανάγκη κατασκευής νέου Δημαρχείου, σε συνδυασμό με υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των Φλωρινιωτών.
    Μέχρι τότε, η εκπεφρασμένη άποψη της παράταξης του κ. Ασπρίδη, είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν προσωρινά οι υπηρεσίες του Δήμου με κεντρική διεύθυνση στην Φλώρινα και αποκεντρωμένες υπηρεσίες (τμήματα η γραφεία) στις έδρες των πρώην Δήμων. Παράλληλα θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την παραχώρηση από την Περιφέρεια του κτηρίου της Περιφερειακής Διοίκησης.
    Σε κάθε περίπτωση είναι αντίθετοι στην ενοικίαση ιδιωτικών χώρων και ειδικά του "Αντιγόνη" που θα εκτός των άλλων θα κάνει αφόρητο και το ήδη έντονο πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν ξέρω φίλε (9:46μ.μ.), αν όπως λες κλαίνε οι Ασπριδικοί, αλλά είμαι σίγουρος ότι εσύ είσαι να σε κλαίνε......οι ρέγγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν κλάψουν λοιπόν οι ρέγγες, τότε θα ξαναπάρετε οι ασπριδικοί εκλογές.
    Υ.Γ. μη τσιμπάς τόσο άγρια και ανεβάσεις πίεση. Είστε λίγοι για να έχετε απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάλλον αυτό θα σκέφτηκε και ο Ασπρίδης και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναθέσει υποψηφιότητα, οπότε πρόσεξε μη γίνεις εσύ Τσούλης, που πάντα ήταν υποψήφιος αλλά ποτέ δεν κέρδισε σε εκλογές (μήπως σου ταιριάζει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όποιος προτείνει αποκέντρωση των κεντρικών υπηρεσιών (90% των υπαλλήλων) έχει βαθιά μεσάνυχτα από διοίκηση και αγνοεί την δομή που οφείλει αλλά και πρέπει να έχει ο Καλλικρατικός Δήμος ώστε να έχει ελπίδες να λειτουργήσει. Ευτυχώς που κάποιος με τέτοιες απόψεις δεν βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου.

    Περιμένετε πρώτα να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες της Περιφεριακής Ενότητας Φλώρινας, να αναδιαταχθούν οι υπηρεσίες και να φανεί τότε αν περισσεύει εκεί χώρος. Πάντως για όποιον δεν το κατάλαβε, σχεδόν κανείς υπαλληλος δεν έφυγε από το κτίριο της Νομαρχίας και της πρώην Περιφέρειας, ούτε και προβλέπεται σύντομα να φύγει. Οι υπηρεσίες που πέρασαν από τη Νομαρχία στον Δήμο, εξακολουθούν. και θα εξακολουθήσουν να στεγάζονται στη Νομαρχία, όπως όρισε το Υπουργείο Εσωτερικών. Οπότε ποιόν χώρο να παραχωρήσει ο Ηλιάδης; Και ποιός σας είπε ότι έχει δικαίωμα ο Ηλιάδης να παραχωρήσει χώρο; Δεν είναι τόσο απλό.

    Φυσικά θα πρέπει να χτιστεί κτίριο που θα στεγάσει τον Δήμο. Αυτό όμως υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, και με βάσει τις ισχύουσες και αναγκαίες νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν, θα πάρει τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια η προετοιμασία και άλλα 2 με 3 τουλάχιστον η κατασκευή. Εκτός βέβαια αν ο Βοσκόπουλος ακολουθήσει το παράδειγμα του Ασπρίδη και χτίσει το νέο Δημαρχείο παράνομα και αυθαίρετα. Αλλά τότε έτρεχαν να τον καλύψουν από την Κυβέρνηση αλλάζοντας μέχρι και τον νόμο, προκειμένου να τη γλυτώσει, όταν κατήγγειλε το θέμα ο Κορτσάρης. Τώρα με τον Παπανδρέου δεν έχει τέτοια.

    Οπότε είναι μονόδρομος η ενοικίαση χώρου για όσο απαιτείται - και όχι για 15 χρονια όπως εσφαλμένα αλλού αναφέρθηκε. Δεν είναι μεμπτό να ενοικιαστεί χώρος, είναι αναγκαίο. Φυσικά θα πρέπει όμως να υπάρξει διαφάνεια και τήρηση όλης της προβλέπόμενης διαδικασίας (έγκριση από το Υπ. Εσωτερικών, δημοπρασία κλπ) η οποία υπόψη ότι ξεκινάει από τον Δήμο αλλά διενεργείται από το Υπουργείο Οικονομικών (κτηματική υπηρεσία) και όχι από τον Δήμο.

    Εμένα σαν Δημότη με αφήνει αδιάφορο αν οι υπηρεσίες στεγαστούν στο Αντιγόνη, στη Λέσχη Αξιωματικών, στο Λύγκος ή τη Δημοτική Αγορά. Αρκεί να γίνει νόμιμα και να μπορώ να εξυπερετηθώ χωρίς να πρέπει να πάω και στις Κλεινές και στο Περασμα όπως κάποιοι αδαείς προτείνουν. Όσο δεν λύνεται το κτιριακό δεν μπορούν οι υπάλληλοι να δουλέψουν. Και αυτό το τελευταίο είναι η μεγάλυτερη σπατάλη δημόσιου χρήματος, να πληρώνουμε δηλαδή υπαλλήλους που δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω χώρου να δουλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ φίλε (11:26) το θέμα της 15ετίας το έθιξα εγώ, όχι όμως στη διάσταση που αναφέρεις. Είπα πολύ απλά ότι αν η ενοικίαση γίνει για διάστημα κάτω των 15 ετών, τότε ο δήμος δε θα μπορεί να κάνει κανένα έξοδο για επισκευές και αναλώσιμα. Άρα, θα πάμε σε ενοικίαση άνω των 15 ετών, με τη λογική ότι όποιος χώρος και αν προτιμηθεί θα χρειαστούν και οι απαραίτητες εργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητή μου κυρία (11:26μ.μ.) δεν νομίζεις ότι το παράκανες λίγο με την αλαζονεία του ξερόλα που σε διακρίνει; Το αν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του νέου Δήμου (προσωρινά) κατά ένα βαθμό στα πρώην δημοτικά καταστήματα (δηλ. σε απλά Ελληνικά, οι υπάλληλοι των πρώην Δήμων να παραμείνουν προσωρινά και να εργάζονται όπου και πρώτα, και οι διευθυντές των κατά τ άλλα ενιαίων υπηρεσιών, να βρίσκονται κοντά στον Δήμαρχο) σίγουρα το ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, οι επί πολλές τετραετίες υπεύθυνοι για την λειτουργία τους. Η πρόταση αυτή έγινε από την παράταξη του κ. Ασπρίδη στην οποία συμμετέχει και ο κ. Τσακμάκης. Επειδή λοιπόν καταφέρεσαι ανώνυμα κατά επωνύμων, καλό θα ήταν να το έκανες ενυπόγραφα, για να γνωρίσει
    και ο κόσμος, ποιος είναι αυτός ο φωστήρας σε θέματα "Καλλικράτη" που αντιμετωπίζει τόσο αλαζονικά δυο έμπειρους πρώην Δημάρχους.
    Υ.Γ. Οι πολεοδομικές γνώσεις σας, δεν αμφισβητούνται (δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε το ίδιο με σας λάθος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς τον 11:26
    Και γιατι ο κάτοικος του Μεσόκαμπου και του Ατραπού να πρέπει να πηγαινει στην Φλώρινα για να εξυπηρετηθεί? Μηπως επειδη ειναι ...χωριάτης και εσας τους Φλωρινιώτες δεν σας ενδιαφέρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνώ με τον προηγούμενο ανώνυμο! Δεν επιτρέπεται να αφήσουν τα κτίρια να ερημώσουν και τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά να έρχονται υποχρεωτικά στη Φλώρινα για να εξυπηρετηθούν, γιατί κάποιοι δε θέλουν να ξεβολευτούν!!!
    Πρέπει να αξιοποιηθεί όλη η περιουσία του καινούριου Δήμου, μέχρι να γίνει το νέο Δημαρχείο που τόσα χρόνια θέλαμε, γιατί μια ζωή το κτιριακό πρόβλημα υπήρχε! Απλά με τις ενοικιάσεις είναι χαμένα χρήματα! Ας βολευτούμε με σωστές κινήσεις και πρώτα για την εξυπηρέτηση του πολίτη σ' αυτά που έχουμε, είτε είναι περιφέρεια, ειτε είναι παλιοί δήμοι και βλέπουμε! Γνώμη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΓΙΑ ΤΟΝ 1 Φεβρουαρίου 2011 12:36 μ.μ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΣΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΊΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συμφωνώ με τον (1:55μ.μ.), αρκεί οι Δημότες αυτοί να είναι και κάτοικοι των περιοχών αυτών και όχι της Θες/νίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς: 2 Φεβρουαρίου 2011 8:57 π.μ.

    Και τι προτείνεις; Να πηγαίνει Στο Πέρασμα αυτός από τον Μεσόκαμπο για να καταθέσει δικαιολογητικά για άδεια λειτουργίας για το καφενείο, να τρέχει μετά Φλώρινα για υπογραφή από τον Διευθυντή, μετά να πηγαίνει στο υγειονομικό και την πυροσβεστική στη Φλώρινα, μετά να περνάει μια βόλτα από διασταύρωση Μελίτης να πληρώσει τα παράβολα και τέλος αφού βρεί τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να παίρνει την άδεια με σφραγίδα από τις Κλεινές όπου θα εδρεύει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος;

    Αρε κράτος μπουρδέλο, έκανες καλλικράτη στα χαρτιά και εμείς θα τρέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, για κάποιο λόγο φαίνεται ότι θέλουν να τα κάνουν να φαίνονται δύσκολα.
    Η απλή λογική λέει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους πρώην Δήμους, αλλά και τις άλλες υπηρεσίες που ενσωματώνονται στον νέο Δήμο Φλώρινας, συνεχίζουν να παραμένουν και να εργάζονται στους ίδιους χώρους, τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του νέου οργανισμού. Η όποια συζήτηση για αναζήτηση άλλων χώρων λογικά πρέπει να γίνει μετά τις διαπιστώσεις που θα προκύψουν από τον νέο οργανισμό.
    Κάποιοι αντί γι αυτό, συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους εργαζόμενους στο κτήριο του πρώην Δήμου Φλώρινας, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για εξεύρεση άλλου χώρου και αφού, όπως ισχυρίζονται, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι δημόσιοι, ε τότε δικαιολογείται η κατά την προσωπική μου άποψη, άσκοπη δαπάνη (σπατάλη ίσως είναι ο πιο δόκιμος όρος), για την ενοικίαση ιδιωτικού χώρου.
    Κάποιοι πίσω από όλα αυτά βλέπουν "το μεγάλο κόλπο", κάτι που νομίζω ότι μας αδικεί όλους και περισσότερο τον ίδιο τον Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ακριβώς έτσι είναι. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν έχουμε πλέον Δημάρχους σε κάθε πρώην Δήμο αλλά έχουμε αντίστοιχους Αντιδημάρχους όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στις ίδιες θέσεις και σε κάποια πρώην Δημαρχεία (όπως της Μελίτης που είναι τεράστιο), θα μπορούσαν να τοποθετηθούν επιπλέον και κεντρικές υπηρεσίες που δεν έχουν άμεση επαφή με τον πολίτη μαζί με τον αντίστοιχο θεματικό Αντιδήμαρχο. Σωστή οργάνωση και διαχείριση χρειάζεται. Αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δε βολεύει τον Δήμαρχο. Είχε συνηθίσει στο μεγάλο του γραφείο στη Νομαρχία και τώρα στριμώχτηκε στο γραφειάκι του Δημαρχείου. Τόσα πράγματα πήρε μαζί του από τη Νομαρχία και δεν έχει τώρα που να τα βάλει. Για το λόγο αυτό έχει αναδείξει και το κτιριακό σαν μείζων θέμα για τη λειτουργία του Δήμου. Προσέξτε τα καθήκοντα που ανέθεσε στους Αντιδημάρχους. Ενώ θα έπρεπε να ορίσει τρεις τοπικούς Αντιδημάρχους που να χειρίζονται τα τοπικά ζητήματα των πρώην Δήμων όπως έκανε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, έβαλε έναν (τον Λουκά) για όλους τους πρώην Δήμους και τους άλλους τους έκανε θεματικούς όπου θα πρέπει να βρίσκονται λογικά στην έδρα και να ζητάνε όλοι γραφείο αντάξιο των προσωπικοτήτων τους! Έτσι προκύπτουν τόσες κτιριακές ανάγκες. Αν προσθέσεις και τους ισάριθμους με τους αντιδημάρχους ειδικούς συνεργάτες που θα στελεχώσουν το Δήμο καθώς και τα κορίτσια (ρουσφετάκια) μέσω της ΑΝΦΛΩ, δε τους φτάνει ένα κτίριο μόνο για τη Διοίκηση του Δήμου. Η Δρ δε πρέπει να έχει και αυτή ένα γραφειάκι; Κοτζάμ Πρόεδρος Δ.Σ. και προς το παρόν χρησιμοποιεί το γραφειάκι του μπαμπά της που είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης. Το κλειδώνει κιόλας για να μη μπαίνουν οι παρείσακτοι Αντιδήμαρχοι που δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν και κυκλοφορούν στους διαδρόμους.
    Όσο για τις υπηρεσίες, γιατί να μην είναι αποκεντρωμένες στα κτίρια των πρώην Δήμων; Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα από τα ΚΕΠ που βρίσκονται παντού. Δε χρειάζεται να γυρνάνε οι ίδιοι από κτίριο σε κτίριο για μια υπογραφή. Είπαμε σωστή οργάνωση και διαχείριση χρειάζεται και όχι σπατάλες για νέα Κυβερνεία – παλάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.