Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Πρόγραμμα συνεκπαίδευσης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης για την εκπαίδευση που φέτος έχει θέμα «Παιδιά με αναπηρία ορατά σε όλα τα σχολεία», το 4/Θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας πραγματοποίησε την Τρίτη 19-4-2016 εκδήλωση συνεκπαίδευσης –συνύπαρξης με αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του 8/Θ Δημοτικού Σχολείου Μελίτης.

Στόχος της ανωτέρω εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών με τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αρχικά έγινε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του 4/Θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν διάφορες ταινιούλες και παραμυθάκια που σχετίζονται με τα άτομα με ειδικές ανάγκες ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Στη συνέχεια έγιναν βιωματικές δραστηριότητες προσομοίωσης και παιχνίδια ρόλων με κύριο θέμα τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι δραστηριότητες αυτές είχαν στόχο στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και τη συνειδητοποίηση από τους μαθητές ότι τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ανάγκη από οίκτο, αλλά από το σεβασμό και την εκτίμησή μας. Τέλος οι μαθητές των δυο σχολείων κάθισαν στον χώρο εστίας του σχολείου μας για συζήτηση και χαλάρωση !!!!

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις δραστηριότητες και συνεργάστηκαν αρμονικά.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Λάζου Κωνσταντίνος

2 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.