Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

«Καντάτα Ελευθερίας» από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας (video)

Το μουσικό έργο «Καντάτα Ελευθερίας», αφιερωμένο στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσίασε χθες το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» και ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ, με την ευγενική χορηγία των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Κοζάνης.

Συμμετείχαν τέσσερις επιμέρους χορωδίες (Ευρωπαϊκή και Παραδοσιακή Ορχήστρα, Τετράφωνη Ευρωπαϊκή Χορωδία και η Χορωδία Γονέων), όλες του Μουσικού Σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου) Πτολεμαΐδας, με 100 και πλέον χορωδούς και μουσικούς επί σκηνής.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν συγκλονιστικά κείμενα αγωνιστών του ‘21 με την ευαισθησία και το πάθος των Διονυσίου Σολωμού, Ρήγα Φεραίου και Ιωάννη Μακρυγιάννη, συνοδευόμενα από τις μουσικές του Χρήστου Λεοντή.



4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στα παιδιά
    Άξιος ο μισθός των δασκάλων τους
    Έντονη η απουσία των αρχών….κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην τις παρεξηγεις τις αρχες. Δεν ειναι αλλεργικες σε τετοιου ειδους μηνυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς. Μπράβο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχολείο πρότυπο …. Συγχαρητήρια …
    Ένα από τα καλύτερα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.