Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση της διατριβής του φιλόλογου Στ. Πουγαρίδη με θέμα «Το Μακεδονικό Ζήτημα κατά τον Φίλιππο Δραγούμη: εθνισμός και αντικομμουνισμός»

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά συγκίνησή μου από την επίσκεψή μου στη Φλώρινα, με αφορμή την παρουσίαση της διατριβής του Φιλόλογου, κ. Πουγαρίδη Στέφανου με τίτλο «Το Μακεδονικό Ζήτημα κατά τον Φίλιππο Δραγούμη: εθνισμός και αντικομμουνισμός».
Ήταν η πρώτη φορά που η έρευνα, σε ανώτερο ακαδημαϊκό επίπεδο, ασχολήθηκε επισταμένως με το έργο του παππού μου, ο οποίος την περίοδο 1920-1935 διατέλεσε Βουλευτής του ενιαίου τότε Νομού Φλώρινας – Καστοριάς και μεταγενέστερα θήτευσε σε ανώτερα αξιώματα του ελληνικού κράτους.
Ο κ. Πουγαρίδης αναπαράστησε με απόλυτη ευστοχία και επιστημονική ακρίβεια την πολιτική φιλοσοφία του παππού μου, Φίλιππου Δραγούμη. Του εύχομαι και του συνιστώ να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο.

Δραγούμης Φίλιππος

--------------

Συγχαρητήριο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλώρινας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλώρινας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον φιλόλογο, κ. Στέφανο Πουγαρίδη, για την επιτυχή ολοκλήρωση της διπλωματικής του εργασίας με τίτλο, «Το Μακεδονικό Ζήτημα μέσα από το έργο του Φίλιππου Δραγούμη: εθνισμός και αντικουμμουνισμός».
Ο συνάδελφος παρουσίασε την πόνημά του την Τρίτη 8 Μαρτίου σε κατάμεστη αίθουσα του Πανεπιστημίου, παρουσία καθηγητών του Παιδαγωγικού Τμήματος, μεταπτυχιακών φοιτητών και φίλων.

Ο Διευθυντής

5 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Στέφανε! Άξιος!
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά συγχαρητήρια Στέφανε. Σε ανώτερα. Χ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια!
    Και ο κ. Πουγαρίδης και ο κ. 3:11 αγαπημένοι καθηγητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά συγχαρητήρια Κύριε! Εύχομαι να έχετε πάντα τις επιτυχίες που τόσο αξίζετε! Μόνο περηφάνια για σας και για ότι έχετε καταφέρει!

    Εξάλου "τ'αγαθά κόποις κτώνται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.