Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώνεται η συλλογή αγαθών για τους πρόσφυγες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 ολοκληρώνεται η συλλογή, στα γραφεία του Συλλόγου (ισόγειο Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας), αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που διαβιούν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η προσφορά από πολίτες και συναδέλφους είναι ήδη συγκινητική και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Π. Στεφανίδης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

6 σχόλια:

  1. Δεν περίμενα ποτέ πως ο δικηγορικός σύλλογος θα ήταν βο μόνος επίσημος φορέας στην Φλώρινα που θα έκανε τόσο μεγάλη προσπάθεια για τους πρόσφυγες και μάλιστα ενώ έχουν απεργία . πήγα στο γραφείο τους και έπαθα πλάκα. Τους είχα παρεξηγήσει. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε 9:52 φυσικά και δεν είναι έτσι.
    Ένας κοινός τρόπος της ρατσιστικής προπαγάνδας (την οποία δεν καταλογίζω στον 9:52, που τεκμαίρεται καλοπροαίρετος) είναι να διαστρέφει την πραγματικότητα και να λέει τόσες φορές ένα ψέμα ώστε στο τέλος κάτι να μένει. Έτσι κυκλοφορεί και η συγκεκριμένη "είδηση" σε διάφορα ακροδεξιά sites.
    H αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική. Πραγματι ο ερευνητής Luay Al-Khatteeb δημοσίευσε έναν πίνακα όπου Σαουδική Αραβία, Κατάρ και ΗΑΕ εμφανίζονται να δέχονται μηδέν (0) πρόσφυγες. Στο ίδιο πίνακα βέβαια που επικαλούνται οι ακροδεξιοί αναφέρεται ότι η Τουρκία έχει 1,8 εκατ (!!) Σύρους πρόσφυγες, η Ιορδανία 630.000 και ο βασανισμένος Λίβανος 1,2 εκατ (!). Αυτό δημοσιεύτηκε και σε κάποιες δυτικές εφημερίδες. Όποιος όμως μπει στον κόπο να διαβάσει τις παραπομπές θα βρει ότι αυτό οφείλεται ΟΧΙ στο ότι δεν υπάρχουν εκεί πρόσφυγες από Συρία αλλά στο ότι οι χώρες αυτές δεν έχουν υπογράψει τα σχετικά πρωτόκολλα του ΟΗΕ και τα όργανα της ύπατης αρμοστείας δεν έχουν αρμοδιότητα να τους καταγράψουν.
    πηγη:http://www.huffingtonpost.com/anhvinh-doanvo/europes-crisis-refugees_b_8175924.html
    Saudi Arabia, Kuwait, Qatar, and the UAE are not parties to any of the UN protocols on refugees, and so through this technicality, they, along with most of their refugees, are excluded from many refugee counting mechanisms.

    Ασφαλώς και οι χώρες του Κόλπου έχουν δεχτεί πρόσφυγες παρόλο που δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς για όλους λόγω των σχέσεων που φέρονται να έχουν με τους Ισλαμιστές
    Πηγή: http://europe.newsweek.com/gulf-states-are-taking-syrian-refugees-401131?rm=eu και
    https://en.wikipedia.org/wiki/Syrians_in_Saudi_Arabia

    H θέση Μίνα της Σ. Αραβίας είναι ο χώρος συγκέντρωσης της Μέκκα. Οι σκηνές είναι 100.000 με δυνατότητα φιλοξενίας 500.000 ατόμων. Είναι αδύνατον να φιλοξενήσει πρόσφυγες γιατί με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να απομακρυνθούν κατά το προσκύνημα ή τις άλλες περιόδους, πέρα από την θρησκευτική σημασία για τους μουσουλμάνους (άλλης πίστης δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν ούτως ή άλλως, επίσης δεν επιτρέπονται πολύ μικρά παιδιά, να μένουν μαζί άνδρες γυναίκες, σεξουαλικές σχέσεις κτλ).
    πηγη: https://en.wikipedia.org/wiki/Mina,_Saudi_Arabia

    Τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως προς την Μίνα είναι (κατ αναλογία και με τις όποιες διαφορές) σαν να ζητήσουν κάποιοι να φιλοξενηθούν γυναίκες πρόσφυγες στο Άγιο Όρος

      Β.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο B. Αν και διαφωνώ στο βάφτισμα λαθρομεταναστών ως προσφύγων εις βάρος των πραγματικών προσφύγων αλλά και όλων μας, είσαι ο μόνος που μπήκε στο κόπο να ψάξει το θέμα. Σε παραδέχομαι.

      Διαγραφή
  3. ΕΚΤΑΚΤΟ

    Υπάρχουν επείγουσες ανάγκες σε αδιάβροχα, ανδρικά εσώρουχα, υποστρώματα από καουτσούκ

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.