Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Καθαρά Δευτέρα από το δήμο Φλώρινας

O Δήμος Φλώρινας την Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσει τα Κούλουμα στον χώρο του ΔΑΚ προσφέροντας στους παρευρισκομένους λαγάνες και παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί.

11 σχόλια:

  1. Άμα μπορούν "να κατέβουν" Δήμαρχε μας ευχαρίστως να έρθουμε. Όμως με τη σκέψη μας στους λιμνάζοντες στη λάσπη και τη βρωμιά πρόσφυγες μάλλον θα το προσπαθούμε και δεν θα μας "κατεβαίνουν". Τι μας χρειάζονται τέτοιες στιγμές αυτές οι εκδηλώσεις που έχουν μάσα, όταν οι άλλοι πεινάνε και ξεπαγιάζουν; Θα μου πεις δεν είναι ψηφοφόροι... Ε και; Άνθρωποι σε απόλυτη απόγνωση είναι.Η προσφορά τέτοιες ώρες είναι μεγάλη με πολλαπλά μηνύματα, κυρίως προς στη νέα γενιά, αλλά και προς όλους μας: ότι μπορούμε να μοιραζόμαστε και τη γιορτή μας και όχι απλά τα περισσεύματα μας...
    schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σχόλια σου schapiro δημιουργούν τεχνητά μια ψεύτικες εντυπώσεις. 1.Η εκδήλωση γίνεται κάθε φορά εδώ και πολλά χρόνια για όλους τους Φλωρινιωτες και τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους ψηφοφόρους του δημάρχου. 2.Δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος και ούτε μπορεί να λύσει το προσφυγικό. Αλλά είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα με υπεύθυνους την πολιτισμένη Δύση που εσύ υμνείς σε παλαιότερα σχόλια. 3.Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξει η ζωή μας εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν πολέμους και να ξεριζώσουν τόσους ανθρώπους από τα σπίτια τους.
      Συμπέρασμα :Τα σχόλια σου είναι κακοπροαιρετα με πολλαπλους στόχους. Εάν δεν είσαι άσχετος τότε είσαι επικίνδυνος

      Διαγραφή
    2. Ό,τι του φανεί, του Λωλοστεφανή!
      Ένα σωρό κόσμος τρώει από τους κάδους, μένει σε παγκάκια, αυτοκτονεί μέσα στην απόγνωση του, μια κουβέντα δεν είπες!
      Αλλά και γιατί να πεις; Έλληνες είναι. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...
      Γεμίσαμε υποκριτές με επιλεκτική ευαισθησία. Ούτε να σας πληρώνανε δε θα προπαγανδίζατε έτσι...

      Διαγραφή
  2. Μια σκέψη σκόνταψε πάνω στον ωχαδερφισμό.
    Το δράμα των προσφύγων μπορεί να περιμένει. Άσε που ξεπλένεται και από τη βροχή. Τώρα κοιτάμε την πάρτη μας.
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι έκανες για τον συμπολίτη σου πονοψυχε νεοέλληνα Schapiro ; Τίποτα να φανταστώ. Θα είσαι σε κάποια καφετέρια στο ποτάμι θα απολαμβάνεις την ασφάλεια και την ζεστασιά της ζωής σου, και λες για να το παίξω φιλάνθρωπος.
      Κόψε την προπαγάνδα σου και κράτα την για σένα.
      Α ξέχασες τα ταμπελακια.....

      Διαγραφή
  3. Ότι να είναι γραφετε, ψάχντε ευκαιρίες για ανούσιες ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ . Πήγα στην εκδήλωση και παρά την βροχή η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Βρεθήκαμε με παλιούς καλούς φίλους που είχαμε καιρό να τα πούμε. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ σε ΟΛΟΥΣ και σε αυτούς που δεν ήρθαν. Δίνω συγχαρητήρια προσωπικά στον Νίκο Μουρατίδη για την έμπρακτη στήριξη του στους άπορους συμπολίτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντάς τους νομίζεις πως γράφουν τέσσερις,αλλά με μια κοινή συνισταμένη την συνωμοσιολογία ή την βλακεία, πίσω από τη λέξη προπαγάνδα. Προπαγάνδα ως προς τι; Ως προς ποιον; Με το δράμα κατατρεγμένων ανθρώπων να προπαγανδίσεις τι; Τη δυστυχία ή το πόνο; Ζούμε απίθανες καταστάσεις με απίθανους τύπους. Αυτή η πλημμύρα της ανοησίας και της παραδοξολογίας φαίνεται ότι θα μας ταλαιπωρήσει μελλοντικά.Υπάρχουν βέβαια τα λαϊκιστικά -δημαγωγικά κόμματα που τους αξιοποιούν, γιατί τέτοια κελεπούρια δεν τα αφήνουν να πάνε χαμένα. Μόνο που σκέφτομαι πως αν η χώρα λύσει το οικονομικό πρόβλημα, όλους αυτούς τους homo Synomosious πως θα τους φέρει στην κανονικότητα;
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανωνυμε 1.11. εχεις δικαιο!!!! βλεπεις η πολη μας ειναι τοσο μεγαλη, χωρις αστικη συγκινωνια, που ειναι πολυ δυσκολο το να βρεθεις με παλιους καλους φιλους, που ειχατε καιρο να τα πειτε. ποση υποκρισια!!! μαλλον δεν ησουν εκει. ξερεις ποσοι απο τους απορους και ποιοι των απορων συμπολιτων μας ηταν εκει? αν ηξερες δεν θα αναφεροσουν σε αυτους. χωρις να αναφερθω σε ονοματα, συνταξιουχοι καταστηματαρχες, συνταξιουχοι λεωφοριουχοι, δημ.υπαλ. και διαφοροι τετοιοι. περασα απο εκει μην εχοντας που να παω, τους ειδα με τα αυτοκινητα τους να τα γεμιζουν με πιατα πλαστικα, δυο-δυο. δεν πηγα για να κατσω,ο δρομος μς πηγε εκει, αλλα δεν θα καθομουνα βλεποντας, οχι τους πεινασμενους αλλα τους νιστικους και οχι απορους συμπολιτες μας, να περνουν και για το σπιτι και σε διαβεβαιω οτι δεν ηταν λιγοι. δεν πιστευω αυτοι να πεινανε περισσοτερο απο τους αναφερομενους απο τον Schapiro.? συγχαρητηρια σε ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5:33 μ.μ Καλή και διαφωτιστική η παρέμβασή σας για τα τεκταινόμενα της εκδήλωσης.Είναι σημαντικό να ακούς ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια και δεν συμπεριφέρονται σαν αμνοερίφια.
    Κι αν ακόμα δεχτούμε το επιχείρημα ότι οι εκδηλώσεις προσφέρονται για τους απόρους συμπολίτες μας, έχει μηδαμινή αξία γιατί τους κρατάει για μια μέρα μακριά από τους κάδους. Μετά τι γίνεται; Άρα χρειάζεται κοινωνικό σταθερό πρόγραμμα από τη μεριά του Δήμου.
    Για τους πρόσφυγες τα πράγματα είναι διαφορετικά: Χρειάζονται την προσωρινή προσφορά μας γιατί και αυτοί είναι προσωρινοί. Δεν άκουσα από την τηλεόραση κανέναν να λέει θέλω να μείνω Ελλάδα. Όλοι τους θέλουν να πάνε Γερμανία. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ. Για καθέναν που αγαπάει την χώρα αληθινά η παραπάνω δήλωση των προσφύγων είναι ένα μαχαίρι στην καρδιά. Τον κάνει να πονάει και να αναρωτιέται: γιατί η χώρα μου δεν είναι αρεστή ακόμα και σε αυτούς τους κατατρεγμένους; Γιατί απλά γεμίσαμε ψευτοπατριώτες, εθνοκάπηλους που σου πουλάνε πατρίδα, προκειμένου να κρύψουν την αρπαχτή, τη λαμογιά,την απατεωνιά τους. Είναι αυτοί που θα έγλειφαν κάθε απατεώνα πλούσιο Σύριο, Αφγανό ή Πακιστανό, προκειμένου να κάνουν μπίζνα ή να βάλουν σε προτεραιότητα την πάρτη τους.
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Schapiro δεν σε υποχρέωσε κανείς να έρθεις στην εκδήλωση.Η εκδήλωση δεν ήταν συσσίτιο απόρων προσφύγων αστέγων και λοιπών αναξιοπαθούντων αλλα όλων των δημοτών του δήμου χωρίς ταξικο κκοινωνικό η οικονομικό κριτήριο . Ήταν μία εκδήλωση πολιτιστικού περιεχομένου διατηρώντας ένα Ελληνικό έθιμο Τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας , έτσι ονομάζεται στην Ελλάδα , όπου συμμετέχει όποιος θέλει .Όποιος δεν θέλει δικαίωμα του να μην συμμετέχει σε παρόμοιες εκδηλώσεις και να πηγαίνει σε ολονύχτιες χορεσπερίδες η να πηγαίνει στα μπίτολα να παίζει στο καζίνο . δικαίωμα του . Επειδή όμως εχεις μπερδέψει΄τις......βούρτσες με τις...π τσες βρήκες άλλη μία αφορμή να μειώσεις τον χαρακτήρα του εθίμου αυτού με την ακατάσχετη υποκρύπτουσα προπαγανδιστική απαξιωτική λογοδιάρροια σου σου Σου συνιστώ επίσης μια και είναι ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ( εάν φυσικά τηρείς τις παραδόσεις και τις θρησκευτικές μας συνήθειες) Σαπίρο ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΠΟΛΥ ΚΡΕΑΣ ..Τώρα γράψε άλλη μία...εφημερίδα με τις ανοησίες σχόλια σου

      δεν ΘΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΑΛΛΑ
      Καλή σου ......ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ...Εχεις πολλά επίπονα στάδια προσπάθειας μπροστά σου να διανύσεις μέχρι να αποτοξινωθείς από τις μ@@@@@@@ που κατά κόρον σχολιάζεις συχνά στο Νέα Φλώρινα ...

      Διαγραφή
  7. 3:24 μ.μ Πολύ βολικό βλέπω σου είναι να εκκλησιάζεσαι, να προσκυνάς και να νηστεύεις, δύσκολο όμως να τηρήσεις τις ουσιαστικές εντολές του Ιησού. Η έντιμη πίστη θέλει προσπάθεια και σιωπή, η δε καπηλεία της ακατάσχετη φλυαρία,ενίοτε εθνολαικιστικού χαρακτήρα
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.