Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση αποχώρησης του Αιμίλιου Ασπρίδη από την πολιτική


Την αποχώρηση του από την πολιτική ζωή του τόπου, μόλις ολοκληρωθεί η θητεία του νέου δημοτικού συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Αιμίλιος Ασπρίδης σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους.
Χαρακτηριστικά είπε: «Αισθάνομαι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω υπηρετήσει τον τόπο μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλω να πιστεύω πως έτσι νοιώθει και η κοινωνία. Θεωρώ ότι το χρέος μου το έχω κάνει και έτσι, ικανοποιημένος, αποχωρώ μετά από 12 χρόνια από το ρόλο του δημάρχου.
Είχα θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Φλώρινας, αισθανόμενος ότι οι ευθύνες που συνεπάγονται από το τεράστιο αυτό εγχείρημα του «Καλλικράτη» με υποχρέωναν να δηλώσω παρών στη διαδικασία αυτή, γιατί η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια θα ήταν χρήσιμη για να στηθεί σωστά το νέο αυτό εγχείρημα. Ο κόσμος επέλεξε κάτι άλλο και μου ανέθεσε έναν άλλο ρόλο. Εγώ, θα μείνω αυτά τα 3,5 χρόνια στο ρόλο της αντιπολίτευσης και ευχαριστώ όσους με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Μετά από τα 3,5 αυτά χρόνια δεν προτίθεμαι να ξανασχοληθώ. Δε θα με δείτε ξανά υποψήφιο δήμαρχο, ούτε βουλευτή. Δεν είναι μέσα στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει πάρει τέτοια χαρακτηριστικά που θέλει άλλου τύπου εκπροσώπους και εγώ δεν ταιριάζω σε αυτά. Θα παραμείνω τα 3,5 χρόνια στο χώρο της αντιπολίτευσης και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε αυτό το ρόλο.
Η κοινωνία ψήφισε το νέο δήμαρχο Φλώρινας, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Εγώ δεν θα κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Όπου μπορώ να φανώ χρήσιμος θα καταθέτω τις προτάσεις μου, και εγώ και οι συνεργάτες μου, στην κατεύθυνση της θετικής αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων που θα υπάρχουν για το νέο δήμο».
Ο κ. Ασπρίδης έριξε στη συνέχεια ευθέως «καρφιά» προς την Όλγα Μούσιου, όταν σε ερώτηση για το αν θα συνεργαστεί με την ελάσσονα αντιπολίτευση είπε: «Την ελάσσονα αντιπολίτευση δε τη θεωρούμε και τόσο αντιπολίτευση, αφού έτσι και αλλιώς συνεργάστηκαν για να προκύψει το αποτέλεσμα των εκλογών. Άρα είναι, κατά κάποιο τρόπο, συμπαραστάτες της συμπολίτευσης. Δε ξέρω αν αισθάνονται οι ίδιοι αντιπολίτευση. Δε ξέρω να υπάρχει προηγούμενο, κάποιος να φροντίζει για την εκλογή του δημάρχου και μετά να λέει ότι είναι αντιπολίτευση».
Ερωτηθείς για το μέλλον της ΑΝΦΛΩ, ο Αιμίλιος Ασπρίδης δήλωσε πως η απόφαση για τη διάθεση των μετοχών της νομαρχίας είναι άκυρη, καθώς δεν προηγήθηκε απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Στην ίδια συνέντευξη, το λόγο πήρε και ο απερχόμενος δήμαρχος Μελίτης Κώστας Τσακμάκης, ο οποίος είπε πως «για μένα αυτή η διαδρομή των 8 χρόνων ήταν μια ωραία διαδρομή. Ήταν τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου και αισθάνομαι υπερήφανος που με επέλεξαν οι δημότες του δήμου Μελίτης να τους εκπροσωπήσω και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όλους τους υπαλλήλους του δήμου.
Αφήνουμε, και εγώ και ο Αιμίλιος μια παρακαταθήκη με υποδομές στους δήμους μας. Εγώ παρέλαβα ένα δήμο με ένα μηχάνημα και τώρα υπάρχουν περισσότερα από δέκα. Αφήνω και έργα τεσσάρων εκ. ευρώ, που θα πρέπει να εκτελέσει ο νέος δήμαρχος, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία.
Συντάχθηκα με τον Αιμίλιο στις πρόσφατες εκλογές γιατί θεώρησα πως με την εμπειρία μας μπορούσαμε να προσφέρουμε στο νέο εγχείρημα του «Καλλικράτη». Βέβαια, ο κόσμος αποφάσισε διαφορετικά και μέσα από το νέο ρόλο που μας όρισε να έχουμε θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα επιτελέσουμε το έργο μας ως αντιπολίτευση».

83 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ, ΟΤΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ Η ΟΛΓΙΤΣΑ, Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΠΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ (ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ). ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΗΛΙΚΙΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντοπίτες, ο Αιμιλιάνο, ήταν κύριος εκτός πολιτικής, είναι κύριος εντός πολιτικής και θα συνεχίσει να είναι κύριος και πάλι εκτός πολιτικής. Όσοι μπορούν να τον κρίνουν εστιαζόμενοι στο πρόσωπό του και όχι στους συνεργάτες του, τους οποίους βέβαια αυτός επέλεξε ή οι συνθήκες τον ανάγκασαν να επιλέξει χωρίς να σημαίνει ότι όλοι δεν ήταν καλοπροαίρετοι, πιστεύω να συμφωνήσουν στην άποψη΄, ότι ανθρώπους ασχολούμενους με τα κοινά τύπου Αιμιλιάνο δύσκολα θα ξαναβρούμε και θα ευχόμαστε να ξαναβρεθεί έστω και ένας σύντομα. Όσοι έγιναν αιτία αυτός ο άνθρωπος έτσι να αισθανθεί και έτσι να αποφασίσει για τον τόπο, ας συνεχίσουν να χαίρονται για τον δρόμο που τους ανοίγεται και ας τον περπατήσουν αυτοί (οι αίτιοι) φυσικά φορώντας ¨φούστες¨ . Ουδείς αναντικατάστατος βέβαια αλλά υπάρχουν και τα σπάνια είδη. Ο χρόνος θα το επιβεβαιώσει.ΒΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ..ΦΕΥΓΕΙ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΦΤΩΧΙΝΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗΚΟΥΣ ΑΝΡΕΣ.ΠΑΡΤΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΨΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιμίλιε, πλην μιας φράσης όλα τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί εκατομμύρια φορές. Αντιγράφω τη φράση σου: "Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει πάρει τέτοια χαρακτηριστικά που θέλει άλλου τύπου εκπροσώπους και εγώ δεν ταιριάζω σε αυτά." Ομολογία (γκιόμτες), κουτοπόνηρη τρικλοποδιά ή κε όδιμε σέα; Όπως και να 'χει, εμείς θέλουμε να απαλλαγούμε απ' όλους εσάς που μιλάτε όλοι την ίδια γλώσσα και έχετε τόση διαφορά ο ένας από τον άλλον όσο δυο τσιχλόφουσκες. Επαίρεσαι κι εσύ κι ο Κώστας ο Τσακμάκης για το έργο που αφήνετε πίσω σας. Μου θυμίζετε το ποντιακό: "ο πάρδον τα κάκαλα τ' επεγνεύτεν" (ο γάτος παινεύτηκε τ' αρχ... του). Κοιτάξτε, σε έναν λαό, έκοντα ή άκοντα, μισοϋπνωτισμένο, μισομαστουρωμένο ή τι άλλο, μπορείτε να λέτε ότι θέλετε αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Και φυσικά δεν περιμένουμε να μας χρίσετε διαδόχους σας ή να προετοιμάσετε το έδαφος για τον ερχομό μας. Άλλωστε δεν ανήκουμε στα σάπια κόμματα που υποστηρίξατε, κατά βάθος παθιασμένα, αλλά επιφανειακά ως ανεξάρτητοι, υπεράνω και άλλα τέτοια φαιδρά. Λοιπόν, καλά θα κάνετε να φύγετε όσο πιο νωρίς μπορείτε, νύχτα αν αυτό σας είναι εύκολο, παίρνοντας μαζί σας όλη την κομματική σαπίλα -όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως. Όσο για το έργο που δήθεν παράξατε (τι αόριστος κι αυτός!) γυρίστε να δείτε το περιβάλλον που αφήνετε, ανθρωπογενές και φυσικό! Όμοιο με αυτό που παραλάβατε, διαχειριστές της μιζέριας αυτού του τόπου. Βέβαια, αφήνετε καλή μαγιά, νέους φερέλπιδες οσφυοκάμπτες, έτοιμους για μακροβούτια σε γλυκές ή γλυκαντικές ουσίες. Αλλά αυτοί είναι οι λίγοι, ενώ εμείς είμαστε πιο πολλοί. Μπορεί να μην τα καταφέρουμε, αλλά τουλάχιστον δεν θα υποκύψουμε στην αθλιοτάτη λογική που υπηρετήσατε με πάθος. Iyi geceler, benim ustaları, iyi geceler!

    Προς administrator: μη βάζεις τελίτσες σε λέξεις που θεωρούνται πρόστυχες. Χαλάς τα κείμενα, όταν αυτά δεν έχουν πρόθεση να είνα πρόστυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ αναγνώστη... θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να βάζω τελίτσες σε λέξεις που θεωρούνται πρόστυχες, ακόμα κι αν δεν υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθούν με αυτό τον τρόπο. Η ελληνική γλώσσα άλλωστε μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε πλήθος λέξεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΙΓΑ ΤΣΑΚΜΑΚΗ ΔΑΚΡΥΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΑΚΜΑΚΗ Η ΜΕΛΙΤΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ 40 ΨΗΦΟΥ!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥ

    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΟ
    ΜΕΛΙΤΙΩΤΗΣ Ο ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣΠΡΙΔΑΚΟ ΜΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΛΓΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΟΥ, ΕΣΥ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ
    ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΠΩΣ Πχ ΣΤΗΝ ΣΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΕΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΗΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ)ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΕ) ΔΕΣ ΠΟΝΤΙΚΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΚΙ ΠΕΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΝ ΑΣΠΡΙΔΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ )(ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΩΝ) ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ , ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ_? Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟ 300 ΠΕΡΙΠΟΥ ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ
    ΑΝΤΕ ΝΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς τον 11.23μμ, μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά κρίνε τον Ασπρίδη και τον Τσακμάκη.
    προς τον 11.27, φαίνεται οτι είσαι πολύ λίγος για να κρίνεις τους δυο Δημάρχους και το έργο τους.
    Είτε είσαι τυφλος είτε μολις επέστρεψες από το εξωτερικό.(εξου και η γλωσσομάθεια άλλωστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αναπτήρα Μελιτιωτη, οι συγχωριανοί σου δεν ψηφισαν τον Τσακμάκη γιατι δεν ειναι ΜΕΛΙΤΙΩΤΗΣ!
    Αυτά ειναι τα κριτηρια σας δυσυχως για σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς (11:29μ.μ.). Ο Αιμιλιος δήλωσε δημόσια ότι αποχωρεί από τη πολιτική μετά το πέρας της θητείας του στην αντιπολίτευση του Δήμου Φλώρινας. Δεν είδα πουθενά στο κείμενο της δήλωσής του, τις φράσεις η έστω λέξεις που ισχυρίζεσαι ότι χρησιμοποιεί. Νομίζω ότι ήταν μιά πολύ αξιοπρεπής και σεμνή δήλωση σε σχέση με τη σημασία της. Εσύ όμως τον κατηγορείς ανώνυμα και συμπεραίνω ότι αυτό δεν σου δημιουργεί ενοχές,......από ότι φαίνεται διαθέτεις ελαστική συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 11&51. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ. Ή ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν συμφωνήσω για τις τελίτσες, το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και σε λέξεις άλλων γλωσσών. Π.χ. στο κείμενο έχει την επίμαχη λέξη στα ποντιακά. Γιατί δεν βάζεις κι εκεί τελίτσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προφανώς για να φανεί πόσο γλωσσομαθής είσαι... εν πάσει περιπτώση νομίζω ότι έχεις ξεφύγει από το "θέμα"... ο σκοπός σου δηλαδή είναι να χρησιμοποιείς αυτό το λεξιλόγιο για να μας δείξεις τι; Δε νομίζω πως είναι ο μόνος τρόπος που μπορείς να εκφράζεσαι. Και στην τελική, δε θα ανοίξουμε διάλογο για τις τελίτσες... Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα και να συζητήσουμε και να σχολιάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΓ: Και επειδή δε γνωρίζω τις γλώσσες που γνωρίζεις εσύ, γι΄αυτό και δεν μπήκαν τελίτσες και εκεί. Για να τελειώνει και αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς τον 11:56 μ.μ. Εσύ που πιθανότατα έχεις καλή όραση μπορείς να μας διαφωτίσεις για το έργο των δημάρχων; Όσο για τη "γλωσσομάθεια", αν δεν αναγνωρίζεις τις γλώσσες που μιλιούνται στον τόπο σου, είτε δεν είσαι από εδώ είτε ζεις αλλού.
    Περιμένω μια, σύντομη έστω, αλλά περιεκτική αναφορά στο έργο των δημάρχων. Αν πρόκειται για απαρίθμηση διαχεριστικών διαδικασιών, μην μπεις στον κόπο, αυτό το κάνουν όλοι. Πες μας για το δημιουργικό τους έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 12&Ο1.ΟΙ ΜΕΛΙΤΙΩΤΕΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΝΕΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ Ο ΣΙΤΑΡΙΩΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ. ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΑΚΗ ΠΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είπαμε να σου πλουτίσουμε λίγο το μπλογκ, αλλά εσύ δες την πιλαλάς την κατάσταση. Άι καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς 12:37 π.μ. Ποιος είναι αυτός ο γεννημένος ηγέτης; Δώσε στοιχεία, τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραίος "πλούτος" φίλε... Και ωραίο επίπεδο φυσικά... Καληνύχτα και σε σένα. Γενικώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά, Ποντικέ, πρώτη φορά έχεις θέμα με 20+ σχόλια. Και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ 12&37. ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς 12:47 π.μ. Δώσε στοιχεία, τον έχουμε άμεση ανάγκη, ως γενημμένο ηγέτη. Τώρα! SOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΕΝ ΕΙΔΑ (ΠΟΥΘΕΝΑ) Ο "ΑΣΠΡΙΔΑΚΟΣ" ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΟΛΓΑ ΨΗΦΙΣΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΟΛΑ, ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΡΑ. ΥΠΟΝΟΕΙ ΟΜΩΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΤΙ Η ΟΛΓΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΗΛΙΚΙΑΚΑ. (σχολιο για τον 11:51μ.μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτος νομίζω δυστυχώς ότι θα παραμείνει μια ζωή Θοδωράκης, γι αυτό οι Μελιτιώτες καλά θα κάνουν να ψάξουν για αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανατρλιχιασα με αυτή την απρόσμενη εξέλιξη που διάβασα πρωί πρωί. Φυλλορροεί η Φλώρινα από μεγάλους πολιτικόυς άντρες. Λιάνης, Ασπρίδης, Τσακμάκης εκτός! Τώρα τι μας μένει; Μήπως να τους παρακαλέσουμε να μείνουν για να συνεχίσουν το μεγάλο έργο τους που ήδη έχει διαμορφώσει την Φλώρινα σε τόπο ανάπτυξης και προόδου, χωρίς ανεργία, τόπο τουριστικής αναψυχής που πουλάει φύση κάτω απ' τις καμινάδες, τόπο πολιτισμού και μάθησης.

    Ωιμέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το μήνυμα του 9:27 π.μ. στοχεύει ακριβώς σε αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί έργο της πολιτικής: ανάπτυξη, πρόοδος, αειφορία, εκπαίδευση, πολιτισμός. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι όσοι διαχειρίστηκαν τα ζητήματα αυτά σε τοπικό επίπεδο, απέτυχαν οικτρά. Συνεπώς, η αναχώρησή τους, αν και δεν προκαλεί αισθήματα χαράς, δεν μας στενοχωρεί κιόλας.
    Ο Αιμίλιος πολύ συχνά αναφερόταν στα φράγματα - ταμιευτήρες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως της Κολχικής, ή σε αυτά που πρόκειται να ολοκληρωθούν. Πράγματι, στην Κολχική υπάρχουν δυο φράγματα γεμάτα με νερό. Λείπει όμως το δίκτυο που θα μεταφέρει το νερό αυτό στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του κάμπου. Άλλωστε γι' αυτό δεν έγιναν; Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να ψαρεύουμε στο κάτω (μικρό) φράγμα και μόλις επιτραπεί θα πάμε και στο μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς (9:27π.μ.) Φίλε μου, προφανώς και υπάρχουν μεγαλύτεροι πολιτικοί από αυτούς τους τρείς. Ίσως μάλιστα ένας από αυτούς να είσαι και εσύ. Ίσως να είσαι ο κρυμμένος θησαυρός που όλοι ψάχνουμε. Επειδή όμως από ότι φαίνεται δεν έχεις τα κότσια να μας αποκαλύψεις το προσωπό σου, θα πρέπει να επιδοθούμε μόνοι μας στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Εξάλλου οι απόκριες είναι κοντά και το όλο θέμα καθίσταται επίκαιρο, αφού και τα καρναβάλια είναι ούτως η άλλως δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ. ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ. ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΕΩΣ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ. ΕΙΔΙΚΑ Η ΦΡΑΣΗ 'ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ' ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ. ΑΙΜΙΛΙΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς 9&27 π.μ.. Αδελφέ κόψε τις ανατριχίλες και αν έχεις κότσια κατέβα και εσύ ως υποψήφιος και μάζεψε τα κουκιά σου. Αυτοί τόλμησαν και μια σημαντική μερίδα του κόσμου τους εμπιστεύθηκε και συνεχίζει να τους εμπιστεύεται. Εγώ τους εμπιστεύομαι και πιστεύω και σήμερα ότι η Φλώρινα είναι αυτή που έχασε. Μακάρι να ασχολούνταν και άλλοι αξιόλογοι συμπολίτες μας με τα κοινά που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Αλλά όσο υπάρχουν κότες σαν και εσένα που κρύβονται στην ανωνυμία τους για να ρίξουν την χολή τους και δεν τολμούν τότε ας επιλέγουμε τον καλύτερο από αυτούς που τολμούν. Εξάλλου εσύ έχεις ήσυχη την συνείδηση σου. Επέλεξες τον Βοσκόπουλο ως καλύτερο και καιρός να πάψεις να ασχολείσαι με τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε ένα blog γιατί θεώρησα πως πρέπει να πω μερικά πράγματα όπως εγώ τα είδα μέσα από την για πρώτη φορά ενασχόληση μου με τα κοινά του Δήμου μας . Διαβάζω σε διάφορα blog συνέχεια για ήττα του Λιάνη . Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν κόντρα στον τότε παντοδύναμο Λιάνη ενώ κάποιοι από αυτούς που σήμερα φωνάζουν για Λιανισμό τότε ήταν δίπλα του . Η ψήφος του καθενός είναι δικαίωμα αναφαίρετο και απολύτως σεβαστό , το ίδιο και η κρίση του για κάποιους ανθρώπους , ο χρόνος θα δείξει αν έχουν δίκιο η όχι . Είχα την τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Κ. Ασπρίδη και να είμαι παρών σε όλες τις διαδικασίες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και αυτό που θέλω να πω με βεβαιότητα είναι ότι ποτέ δεν είδα κανέναν Λιάνη . Αυτός θα αποχωρίσει αήττητος και μαζί με αυτόν αποχωρεί και ο Ασπρίδης με τις γνώσης του πάνω σε θέματα αυτοδιοίκησης , με το ήθος του και την αντίληψη του για την πολιτική (προσφορά στον Δημότη και όχι δημόσιες σχέσεις σε καφενεία και πανηγύρια). Το έργο του φαίνεται πολύ εύκολα από οποιονδήποτε αν κάνει μια βόλτα στα χώρια του Δήμου Περάσματος και μετά στα χώρια άλλων Δήμων , τα φράγματα , η ΑΝ.ΦΛΩ και η υποδομή που αφήνει σε κάποια χωριά για έργα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει .Το πρόγραμμα για τον νέο Δήμο Φλώρινας έγινε με όραμα ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη μετά από μεγάλη προσπάθεια και συζήτηση με όλους τους φορείς ακόμα και με υπηρεσίες που δεν ήταν άμεσα συνδεδεμένες με τον Δήμο .Ήταν κάτι που δεν είδα από άλλους .Με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του σίγουρα είναι ένας πολιτικός που θα λείψει από τον τόπο μας . Δεν έχασε κανένας Λιάνης ,κανένας Ασπρίδης , κανένας Τσακμάκης , έχασε η Φλώρινα ….
    Στάιος Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ. Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΟΡΜΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΚΟΤΕΣ. ΚΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΞΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΣΠΡΙΔΗ-ΜΟΥΣΙΟΥ-ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΔΑΥΤΟΥΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΨΗ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΩΣ ΜΠΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ενας σχολιαστής αναρωτιέται πιό είναι το έργο που αφήνει πισω του ο Ασπρίδης. Για να το δει όμως πρέπει να έχει ανοιχτά μάτια, χωρίς παρωπίδες. Ένας πρωτοεξάδελφος του μεγάλου πολιτικού μας, του Θοδωράκη του Σουμπάση ντε, είχε την δυνατότητα να πετάξει τώρα τελευταία με ένα από αυτά τα μικρά αεροπλανάκια της αερολέσχης μας, πάνω από την περιοχή του Δήμου Περάσματος. Σχημάτισε λοιπόν ιδίαν αντίληψη για το ολοκληρωμένο φράγμα Κολχικής και το υπό ολοκλήρωση φράγμα Τριανταφυλλιάς. Με πληροφόρησαν ότι αναζητούσε τον Αιμίλιο Ασπρίδη γιά να τον συγχαρεί για το σημαντικό του έργο που ανοίγει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής του. Να σημειώσω εγώ ότι όπως ο πρωτοεξάδελφός του, δεν ψήφισε τον Ασπρίδη ούτε την πρώτη αλλά ούτε και την δεύτερη Κυριακή. Βέβαια αυτό δεν είναι και το μόνο έργο του Αιμίλιου, αλλά Θοδωράκη μου για να το δεις θα πρέπει να το θέλεις και εσύ σίγουρα δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, εσύ έγινες δεκανίκι της Όλγας και για αυτό είσαι άξιος της μοίρας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @8:37 μια χαρά τα λες.. αλλά γιατί και σύ ανώνυμα? :)

    Προς όλους τους ανώνυμους λάτρεις της "ανάπτυξης":
    εντάξει έχουν χάσει το νοήμα πλέον οι λέξεις αλλά εξηγήστε μου σας παρακαλώ, πως διάολο είναι ανάπτυξη για ένα τόπο η πλυθυσμιακή του μείωση? Η αυξανόμενη του ανεργία, τα συνεχή παράπονα της τοπικής αγοράς και το "κάθε πέρυσι και καλύτερα"? Το Νοσοκομείο που κλείνει και αυτό ανάπτυξη είναι? Το να φέρνουμε Πανεπιστημιακές σχολές και να τις αφήνουμε άστεγες και αυτό ανάπτυξη είναι?

    Το να οικοιοποιούμαστε Φράγματα ως δικό μας έργο και να μη κάνουμε κανένα σχεδιασμό για την αξιοποίηση του και αυτό ανάπτυξη είναι?

    Ή είναι ανάπτυξη οι 150 στύλοι φωτός σε 20 τετραγωνικά μέτρα (εκεί όπου υπήρχαν πανύψηλα και παμπάλαια δέντρα) στη πλατεία του Φλαμπούρου?

    Επειδή ζω στον Δήμο Περάσματος, μπορώ να πω πως ο κ. Ασπρίδης πέρασε.. και δεν άγγιξε. Με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορώ να βρώ 3 πράγματα που έκανε και άλλαξαν τη ζωη μου ως πολίτη του Δήμου. Δεν μπορώ να βρώ ούτε ένα...

    Το μόνο που ήταν, είναι ένας καλός "διαχειριστής" μιας σάπιας αυτοδιοίκησης, που έστησε ένα δήμο από το μηδέν για να λειτουργήσει. Και αυτό σίγουρα μπορούσε να το κάνει καλύτερα από το νέο μας Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. (για το σχολιο 2:07μ.μ.) Αγαπητε φιλε, δεν καταλαβα τελικα τι πιστευειςγια το εργο του Αιμιλιου. Επειδη παρακολουθω απο τον πρωτο καιρο το μπλογκ κατι μου λεει οτι εισαι ο ιδιος που παλιοτερα ειπαν οτι εχεις τρικυμια στο κρανιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΑΓΓΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΣΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. (ΠΡΟΣ 8:37μ.μ.) ΛΕΒΕΝΤΑΚΟ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες:.................. Τι κοινό έχουν οι σχολιαστές: α) (8:37μ.μ.) και β) Dimitris ; Αυτός που θα το βρει κερδίζει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ των επόμενων εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ειπώθηκε:
    "Το έργο του φαίνεται πολύ εύκολα από οποιονδήποτε αν κάνει μια βόλτα στα χώρια του Δήμου Περάσματος και μετά στα χώρια άλλων Δήμων"

    κι εδώ είναι που γελάμε χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΤΣΟΤΣΚΟΣ, Η ΜΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ; ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Η ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ; ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. (για τον 12:01π.μ.) Με τόσα χα μάλλον για χάχα σε κόβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @11:29
    Καλώς τον κ. Λιάνη..
    Αυτός δεν είναι που "μοιράζει" θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΠΑ-ΣΟΚ τα τελευταία 16 χρόνια?

    Πάντως αυτό που συμβαίνει με τους Φ.Α (Φλωρινιώτες Ανώνυμους)είναι εκπληκτικό. Πέρα από το ότι φτιάχνουν προφίλ και αναγνωρίζουν πρόσωπα πίσω από το "Ανώνυμος" οπως ο/η 10:58μμ, βρίσκουν και κοινά όπως ο/η 11:29. (!!!)

    Με τέτοια προσόντα, η καριέρα στην ΕΥΠ είναι εξασφαλισμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Έχω μια ιδέα........Την επόμενη φορά για να μη με χαρακτηρίζουν Φ.Α.(Φλωρινιώτη Ανώνυμο) θα υπογράφω σαν.......Dimitris!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λοιπόν φίλοι είναι φοβερό αυτό που γίνεται, ορισμένοι μέσα από την ασφάλεια της ανωνυμίας νομίζουν ότι μπορούν να ξεφτιλίζουν τους πάντες και τα πάντα (έτσι νομίζουν τουλάχιστον) πρέπει όμως να έχουν υπόψιν τους πως όλους όσους χλευάζουν και κακολογούν είναι εκλεγμένοι από τις τοπικές κοινωνίες, που συχνά κρίνουν σκληρά τους αιρετούς τους εκπροσώπους, και για να μπαίνω στο θέμα τα δύο επίμαχα πρόσωπα (Ασπρίδης και Τσακμάκης ) είναι εκλεγμένοι δήμαρχοι ο ένας για 12 και ο άλλος για 8 χρόνια δεν τους διόρισε κανείς, ο λαός τους εξέλεξε, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει (όχι σε αυτούς αλλά στον λαό της Φλώρινας)αυτοί οι δύο λοιπόν μαζί με αρκετά στελέχη της αυτοδιοίκησης διεκδίκησαν τον διευρυμένο Δήμο Φλώρινας πού είναι το μεμπτό?
    Τώρα σχετικά με το αποτέλεσμα όλοι ξέρουμε τι έγινε τα στελέχη του πασοκ (Μούσιου, Σουμπάσης, Τσότσκος, Πετκάνης,Σαχηνίδης και μία σειρά ακόμα ηττημένων κατά καιρούς στελεχών ) "πουλήθηκαν" στον Βοσκόπουλο, ο οποίος καλά έκανε και "αγόραζε", κάνοντας την δουλειά του αφού βρήκε "φτηνούς" ανθρώπους, αυτοί θα πρέπει να ντρέπονται που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
    Αρκετά ασχολήθηκα όμως με αυτούς και δεν αξίζει τον κόπο.
    Συνεχίζοντας λοιπόν για τους σοβαρούς της πολιτικής διαπιστώνω μεγάλη και σημαντική απώλεια την αποχώρηση του Ασπρίδη απο τα δρώμενα του τόπου, η πλούσια εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση είναι χρήσιμη στον Καλλικρατικό Δήμο.
    Αν και θέλει μεγάλη παλικαριά (δεν το έχω ακούσει από άλλους εν ενεργεία πολιτικούς ) να δηλώνει ότι δεν θα ξανά ασχοληθεί με την πολιτική και μάλιστα σε τέτοια ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Με αφορμη το σχολιο του (12:20π.μ.) ΣΤΟΝ ΤΣΟΤΣΚΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ .........ΟΥΣΤ. ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ (ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ.........Η ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ....Μ Ο Υ Σ Ι Τ Σ Α. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΜΟΥΣΙ-ΟΥ ΟΥ ΟΥ...ΟΥΣΤ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΤΟ "ΛΑΚΗΣ" ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΤΙ... ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ). ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΟΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ "ΛΑΚΗ" ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. και οι "ανώνυμοι" συνεχίζουν...
    @12:54
    Το Dimitris δεν ειναι ψευδώνυμο...
    Ειναι υπογραφή με "λογαριασμό google" που λεει και κάτω στην "Επιλογή Προφίλ".
    Υπάρχει τρόπος να δείς ποιος είμαι.. αλλά για να μη ψάχνεις σου λέω πως είμαι ο μόνος Δημήτρης που απάντησε στην ανάρτηση του συγκεκριμένου κειμένου στο facebook του Nea Florina..
    Παπαδημητρίου Δημήτρη με λένε.. και είμαι από το Αμμοχώρι...

    Και σύ και ο 9:55πμ που για ένα περίεργο λόγο θεωρεί οτι είμαι ο Σουμπάσης, μάλλον χρειάζεστε και άλλα σεμινάρια για να αποκτήσετε τις πολυπόθητες θέσεις σαν Sherlock Holmes της "Υπηρεσίας"

    PS: Η ανωνυμία στα blogs είναι γιαυτούς που έχουν να πούν πράγματα με στοιχεία και αποδείξεις αλλά για λόγους ασφαλείας δεν μπορούν να το κάνουν αλλιώς. Δεν είναι για συκοφάντες της σειράς, που "λένε για να πουν". Στο κάτω κάτω.. αν θέλετε να υπογράφετε κάτι.. υπογράψτε το με ψευδόνυμο.. όπως ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ. Ο Ανώνυμος του ανώνυμου είναι απλά δειλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παρακολουθω αρκετο καιρο τωρα τα διαφορα σχολια στο μπλογκ και πραγματικα τα βρισκω πολυ ενδιαφεροντα. Μπηκα στον πειρασμο να σχολιασω και εγω. Σε αυτη την αναρτηση, ο 4ος σχολιαστης λεει και σωστα οτι ουδεις αναντικαταστατος. Πραγματι ο χρονος κυλαει και η νεα χρονια θα αντικαταστησει αυτην που φευγει. Πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι ακομα χειροτερη απο αυτην που μας αφηνει. Θα λεμε και παλι δυστυχως, καθε περυσι και καλυτερα. Κατα τα αλλα ουδεις χρονος, οπως και οι ανθρωποι αναντικαταστατος. Προσοχη λοιπον τουλαχιστον οπου ειναι στο χερι μας, τις οποιες αντικαταστασεις να τις κανουμε προς το καλυτερο και οχι απλα για την αλλαγη. Ενα ακομα σχολιο για τον "Dimitris". Παρατηρεις οτι καποιοι (προφανως εννοεις τον Ασπριδη) προσπαθουν να οικειοποιηθουν σαν δικα τους εργα τα φραγματα. Δεν πιστευω να θεωρεις οτι τα εργα αυτα που χρηματοδοτουνται απο το Υπουργειο Δ.Ε. και την Περιφερεια θα ηταν προτιμοτερο να βαρυνουν τον Δημο και να τα πληρωνες και εσυ με τα Δημοτικα Τελη (αληθεια μια και εισαι Δημοτης Περασματος, μπορεις να μας πεις ποσα Δημοτικα Τελη πληρωνεις, ετσι για να δουμε ποσα φραγματα μπορουμε να κατασκευασουμε με το ποσο αυτο επι 5510 Δημοτες;). Νομιζω οτι ενας Δημαρχος κρινεται επιτυχημενος απο τις πιστωσεις που ερχονται στον Δημο του και βεβαια την σωστη τους κατευθυνση. Για πρωτη φορα μαλλον κουρασα, ευχαριστω για την ανοχη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Με λύπη διαπιστώνω διαβάζοντας τα σχόλια ότι οι περισσότεροι, άλλοι βγάζουν την πικρία τους και άλλοι ρίχνουν χολή και δηλητήριο. Το αύριο της περιοχής μας δεν μας ενδιαφέρει? Δημιουργούμε μεταξύ μας εμείς οι υποτιθέμενοι του προοδευτικού χώρου -τρομάρα μας- τέτοια χάσματα και αλείφουμε βούτυρο στο ψωμί κάποιων αν επαρκέστατων πολιτικών τύπου Βοσκόπουλου, Ηλιάδη και Κωνσταντινίδη και τους δίνουμε το δικαίωμα να διαφεντεύουν τον τόπο μας. Σε τρία χρόνια όλοι εμείς οι παντογνώστες θα την ξανακάνουμε την πατάτα? Καλή χρονιά και καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ; Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Δ.Ε. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπητέ Ανώνυμε του 4:14μμ

    Κι όμως δεν είναι προφανές οτι εννοώ τον Ασπρίδη. Άνοιξε τις πρώτες σελίδες του "απολογισμού" του Βοσκόπουλου... και αυτός είναι "πατέρας" των φραγμάτων. Και αν ανατρέξεις σε δηλώσεις βουλευτών, πρώην Νομαρχών και πρώην υπουργών θα δεις πως και αυτοί θεωρούν τα φράγματα δικά τους έργα..

    Τα έσοδα ενός Δήμου ευτυχώς δεν είναι τα δημοτικά τέλη μόνο.. Ζήτημα να αποελούν το 10%? άντε 15... Τα πραγματικά στοιχεία δεν τα έχω.. (δεν δημοσίευαν οι δήμοι μεχρι τώρα τίποτα σχετικό.. θα δούμε πως θα παει ο Καλλικράτης..)
    Υπάρχει η επιχορήγηση, ο τοπικός Πόρος, το ΕΣΠΑ, ο Θησέας..
    Τι απορροφητικότητες είχε ο νομός μας? Οι δήμοι μας? Πώς αξιοποιήθηκαν αναπτυξιακά τα εκατομμύρια του Πόρου? Πώς συγκρίνονται αυτές με άλλες περιοχές της Ελλάδας?
    Δυστυχώς, εδώ μέτρο σύγκρισης έχουμε μόνο ως προς το ποιός δήμος καταλαμβάνει την τελευταία θέση των σχετικών πινάκων.. γιατί συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα είναι ο χειρότερος.

    Μέτρο σύγκρισης μας πρέπει να ειναι οι πρωτοπόροι Ευρωπαικοί δήμοι και περιφέρειες και όχι ο γείτονας..

    Όσο για τα δημοτικά τέλη του Δήμου περάσματος, πληρώνουμε όσο όλοι μέσω της ΔΕΗ. Να υποθέσω ότι εννοείς τέλη ύδρευσης? 55 εωρώ το χρόνο είναι. Και νερό οι περισσότεροι δεν πίνουμε από τη Βρύση, ειδικά το καλοκαίρι, γιατί συνήθως δεν τρέχει... και όταν τρέχει είναι θολό γιατί η λύση που έδωσε ο Δήμαρχος ήταν να διοχετεύσει το νερό γεωργικής γεώτρησης στο δίκτυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τελικά φαίνεται ότι για όλα τα στραβά και τα ανάποδά μας υπάρχουν εξηγήσεις. Ο τόπος μας έχει γεμίσει ξερόλες, ημιμαθείς που θεωρούν τον εαυτό τους παντογνώστη, και γενικώς εξειδικευμένους επιστήμονες και κάθε λογής σοφούς. Έτσι μαθαίνουμε ότι υπάρχουν επιχορηγήσεις στους Δήμους, ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταργηθεί με νόμο από το 1998 (προφανώς υπάρχει σύγχυση με τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους-Κ.Α.Π.), επίσης ότι υπάρχει ο Θησέας (εδώ ο φίλος μας αγνοεί ότι και αυτό το πρόγραμμα είχε ημερομηνία λήξεως τον περασμένο Ιούνιο), τα εκατομμύρια του Πόρου για τον Δήμο Περάσματος ήταν περίπου 110.000 τον χρόνο. Τα 55 ευρώ που αναφέρει ο φίλος μας ως ατομικά τέλη ύδρευσης, μάλλον αντιστοιχούν στο σύνολο των Δημοτικών τελών μιας τετραμελούς οικογένειας. Μαθαίνουμε ακόμα ότι οι Δήμοι δεν δημοσιεύουν στοιχεία σχετικά με τα έσοδά τους. Φαίνεται ότι οι ισολογισμοί τους, που περιέχουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και δημοσιεύονται κάθε χρόνο σε δύο ημερήσιες τοπικές εφημερίδες, δεν διαβάζονται από τους ξερόλες. Τέλος το πιο κουφό που ακούσαμε είναι ότι οι γεωτρήσεις της ύδρευσης είναι διαφορετικές από αυτές της άρδευσης. Αυτά τα λίγα...... άντε καληνύχτα, χρόνια μας πολλά και καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.........ΠΟΝΤΙΚΕ. Το μπλογκ ειναι πολυ καλο. Σου ευχομαι να συνεχισεις ετσι και το 2011 και ειναι βεβαιο οτι η νεα χρονια, τουλαχιστον για σενα θα ειναι καλυτερη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.......ΑΙΜΙΛΙΕ. Δηλωσες οτι αποχωρεις απο την πολιτικη και καποιοι βιαστηκαν να πουν....ουδεις αναντικαταστατος. Εγω συμφωνω αλλα........απο το 2004 και μετα, καθε χρονος που φευγει (τον διωχναμε ξορκιζοντας τον και παντα προσδοκουσαμε ενα καλυτερο νεο ετος) αντικαθισταται απο τον νεο χρονο που τελικα αποδεικνυεται πολυ χειροτερος. Κατα τα αλλα ουδεις χρονος...... αναντικαταστατος. Ευχομαι με τους αποχωρουντες πολιτικους να μη συμβει το ιδιο....αλλα...... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ......ΚΩΣΤΑ........... Ευχομαι να μη χρειαστει να παρεις και εσυ την αποφαση για αποχωρηση οπως ο συναδελφος και φιλος σου. Εγω δεν πρεσβευω το "ουδεις αναντικαταστατος". Αντιθετα πιστευω οτι ο καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος. Σκευτειτε απο ποιους αντικατασταθηκαν....ο Περικλης στην αρχαια Αθηνα, ο Μεγας Αλεξανδρος, ο Ιουστινιανος, καιστην νεωτερη ιστορια ο Βενιζελος. Ολοι αυτοι και οχι μονο, αποδειχθηκαν αναντικαταστατοι!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ....ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @1:59 πμ :
    Όλους τους χαρακτηρισμούς να τους κρατήσεις παρακαλώ για τον "Αγνωστο" εαυτούλη σου..

    Αλλά εξηγήσεις φυσικά υπάρχουν..
    Μια από τις πολλές είναι το ότι φοβάσαι, αγαπητή κυρία του 1:59 να γράψεις ενυπόγραφα..

    Για τις παρατηρήσεις σου:
    - Και η ΚΑΠ επιχορήγηση είναι με άλλο όνομα.. αφού από το κεντρικό κράτος προέρχεται.
    - Δεν αγνοώ οτι ο θΗΣΕΑΣ έτρεχε σε ΟΛΑ τα χρόνια της Θητείας του Ασπρίδη.. Εσύ μάλλον αγνοείς τις χαμηλές απορροφητικότητες. Οχι μόνο του Δήμου Περάσματος αλλά και των άλλων Δήμων του νομού. Η κριτική αν δεν κατάλαβες από αυτά που γράφω ειναι για το ΣΥΝΟΛΟ των "πολιτικων" του νομού.
    - Τα εκατομμύρια του πόρου είναι περίπου 5 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για τον Νομό. Το ότι ο Ασπρίδης "κατάφερε" να εξασφαλίσει 100.000 το χρόνο για το Δήμο του (συμφωνα με τα λεγόμενα σου) το αναφέρεις ως θετικό?? Το σύνολο του "πολιτικού" κόσμου της Περιοχής ευθύνεται για την κατασπατάληση του. Οχι μόνο ο Ασπρίδης (που εκτός απο Δήμαρχος μην ξεχνάμε οτι ήταν και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ για πολλά χρονια).
    - Τα 55 ευρώ ειναι ΜΟΝΟ το νερό. ΟΛΟΙ πληρώνουμε δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ. Μάλλον κάνεις εσύ λάθος
    - Οι ισολογισμοί των δήμων που δημοσιεύονται μόνο αναλυτικοί δεν ειναι. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΛΕΓΜΕΝΟΙ των δήμων και της Νομαρχίας μας υπάρχουν?? Που μπορούμε να τους βρούμε?
    Για τον συγκεκριμένο δήμο Περάσματος.. εν έτη 2010, θα περίμενε κανεις να βρεί τους ισολογισμούς στην Ιστοσελίδα του. Σε προκαλώ λοιπόν να ρίξεις μια ματιά στις ανακοινώσεις του Δήμου στην Ιστοσελίδα:
    http://www.dimosperasmatos.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=24&Itemid=18

    Μια λευκή σελίδα η ενημέρωση του πολίτη του Δήμου.

    Εσύ γλυκιά μου κυρία, που θεωρείς υποχρέωση του πολίτη να διαβάζει όλες τις εφημερίδες του νομού αλλά όχι υποχρέωση του δήμου να ενημερώνει τον πολίτη μέσω της ιστοσελίδας του,
    ανήρτησε μας σε παρακαλώ τους ισολογισμούς που γνωρίζεις.

    Αγαπητη μου κυρία, μην πέσεις από τα σύννεφα, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλες οι γεωργικές γεωτρήσεις πόσιμες. Και η συγκεκριμένη που διοχετεύεται τα καλοκαίρια στο νερό του Αμμοχωρίου είναι μία από αυτές.

    Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑς ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά.
    ''ΠΕΡΙ ΑΝΩΜΥΜΙΑΣ''
    Το να υπάρχουν διαφορετικές ΑΠΟΨΕΙΣ-ΓΝΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ είναι αυτονόητο και θα πρέπει να σεβόμαστε και τον ανώνυμο Blog-συνομιλητή μας αφού βέβαια σέβεται ο ίδιος πρώτα τον ευατό του που τον διαβάζουμε και μετά αυτός εμάς. Η Ανωνυμία ξεκινά πρωτίστως απο τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ποιό απο τα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατα τον δεύτερο γύρο (14-11-2010) τάχθηκε επισήμως ΥΠΕΡ η ΚΑΤΑ του μοναδικού υποψηφίου (ΑΙΜΙΛΙΟΣ) απο το χώρο τον Αριστερό; Είδατε λοιπόν πόσο καθαρά είναι τα Πρωτοκλασάτα στελέχη μας στο κόμμα (ΠΑΣΟΚ); Σχεδόν όλοι τους ερμαφρόδητα λειτούργησαν.
    "ΠΕΡΙ ΦΟΥΣΤΑΣ" 29 Δεκ, 11:12μ.μ. Στους υπαιτίους της ήττας του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές κανείς δεν θα τους ζητούσε να φορέσουν φούστα εάν προηγουμένως είχαν δηλώσει ευθαρσώς ότι στηρίζουν ή δεν στηρίζουν ΑΙΜΙΛΙΟ,τι πιό φυσιολογικό απο μία ξεκάθαρη θέση.
    Ούτε καν κροκοδείλια δάκρυα έριξαν για την ήττα, τόση μεγάλη ικανοποίηση στα ανωτέρω στελέχη που έχασε το ΠΑΣΟΚ απο τους Πασοκτσίδες. Ας έρθουν να ζητήσουν ψήφο.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΝΩΝΥΜΑ. Καληνύχτα, αύριο ξημερώνει η 2η μέρα του καινούργιου χρόνου ας μην χάσουμε την ελπίδα για κάτι καλύτερο, ίσως ακούει στο όνομα ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ έως πότε απλός στρατιώτης; Αν περάσει μπροστά ο Νίκος το ίδιο θα του κάνουν οι κατα επάγγελμα Ανωτέρω Πολιτικοί μας, ενεργώντας ΑΝΩΝΥΜΑ πάλι και ασελγώντας στο σώμα του ΠΑΣΟΚ, μόνο και μόνο επειδή θέλουν την εξουσία μέσω του ΠΑΣΟΚ, να μάθουν να λειτουργούν καθαρά και ξάστερα για να τους θέλει το σώμα και η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ (12:58π.μ.) ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τον Χάχα (31 Δεκεμβρίου 2010 12:01π.μ.), όπως τον αποκαλούν λίγο πιο κάτω, τον ενόχλησε ο λάθος τόνος στην λέξη χωριά και ειρωνεύεται θρασύτατα. Επί της ουσίας και για την ταμπακιέρα ούτε λέξη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αιμίλιος Ασπρίδης -πρώην Δήμαρχος Περάσματος3 Ιανουαρίου 2011 στις 12:57 π.μ.

    Φίλε ποντικέ,με την ευκαιρία της αλλαγής του χρόνου θα ήθελα να ευχηθώ σε σένα αλλά και σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
    Δε συνηθίζω να απαντώ σε σκόρπια σχόλια, αλλά στην περίπτωση αυτή θα κάνω μια εξαίρεση για να απαντήσω σε πολλά ζητήματα που χρίζουν διευκρινίσεων και ειδικά στον φίλο "Dimitris".
    Διαφωνώ με τον άλλο φίλο που θεωρεί την ημιμάθεια μειονέκτημα, διότι πιστεύω ότι αποτελεί τον προθάλαμο της πλήρους γνώσης, αρκεί βέβαια να υπάρχει αυτογνωσία.
    Το φράγμα της Κολχικής κόστισε περισσότερα από 6 εκ.ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
    Το φράγμα της Τριανταφυλλιάς δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 45 εκ.ευρώ και εκτελείται από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
    Η μελέτη του αρδευτικού έργου με αξιοποίηση των υδάτων από τα δύο φράγματα, συντάσσεται και χρηματοδοτείται από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα 60 εκ.ευρώ.
    Θεωρώ ότι ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία η ένταξη των έργων αυτών σε άλλα προγράμματα, διότι σε αντίθετη περίπτωση δε θα υπήρχε καμία περίπτωση πραγματοποίησής τους.
    Η συμμετοχή του Δήμου Περάσματος στο πρόγραμμα του πόρου, ήταν προκαθορισμένη από το σχετικό νόμο και το ετήσιο ποσό που του αντιστοιχούσε ήταν περίπου 125.000 ευρώ.
    Τα ποσά των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι κάτοικοι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παρακρατούνται σχεδόν στο σύνολό τους από την επιχείρηση, σαν αντιστάθμισμα του τέλους φωτισμού οδών και πλατειών.
    Το πρόγραμμα του Θησέα έληξε τον περασμένο Ιούνιο και θα αντικατασταθεί στο νέο Δήμο από το πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α.
    Το βασικό εργαλείο με το οποίο λειτουργούν οι Δήμοι τα τεχνικά τους προγράμματα είναι η Σ.Α.Τ.Α.και με αυτήν εκτελούν ουσιαστικά μικροέργα,κύρια,επισκευών και συντηρήσεων.
    Τέλος,θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όλα τα νερά της ύδρευσης στους οικισμούς του πρώην Δήμου Περάσματος,ανεξάρτητα από την πηγή υδροδότησης,είναι απόλυτα υγειονομικά ελεγμένα σε τακτά χρονικά διαστήματα και πόσιμα.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αγαπητέ κ. Ασπρίδη,

    Ειλικρινά χαίρομαι αφάνταστα που έστω και όψιμα "ανακαλύψατε" το υπέροχο μέσο επικοινωνίας που λέγεται διαδίκτυο και blogging και αφιερώσατε λίγο από το τον πολύτιμο χρόνο σας για να απαντήσετε σε σχόλια πολιτών.

    Επιτρέψτε μου να σας απαντήσω:

    1) Σχετικά με τα φράγματα, αυτό που αμφισβητείται στο σχόλιο μου είναι η πατρότητα των έργων. Και δεν το αμφισβητώ εγώ, αλλά ο κ. Βοσκόπουλος, ο κ. Λιάνης, ο κ. Στρατάκης που όλοι τους κατά καιρούς έχουν αυτοχρισθεί Μπαμπάδες των φραγμάτων. Από όσο γνωρίζω ο κ. Πετκάνης που επί της θητείας του ακούστηκε η πρόταση για πρώτη φορά (Τριανταφυλλιάς και μικρό φράγμα Kολχικής) δεν μεταβίβασε τα "δικαιώματα" των προτάσεων..

    2) Ο σκοπός των φραγμάτων δεν είναι η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού για την άρδευση των αγροκτημάτων του κάμπου του Δήμου?
    Γιατί θεωρήθηκε διαφορετικό έργο η αξιοποίηση και όχι παράλληλο? Δεν θα έπρεπε να υλοποιείται ταυτόχρονα με τα φράγματα αλλά και τους αναδασμούς των Αγροκτημάτων των δημοτικών διαμερισμάτων? Δεν θα επιτυγχάνονταν οικονομία στους πόρους που διατίθενται στο Νομό? Γιατί σε αυτό το Νομό οι πολιτικοί δεν μπορούν να σκεφθούν και να αγωνιστούν για τα αυτονόητα αλλά αποτελεί αυτονόητο η κατάτμηση έργων για τους γνωστούς λόγους?(βλ. Νομαρχία Φλώρινας)

    3) η παρατήρηση μου για τον τοπικό Πόρο είχε να κάνει με την αναφορά πόρων του Δήμου πέρα από τα δημοτικά τέλη, για τα οποία επιβεβαιώνετε ότι είναι πολύ μικρό κομμάτι του προϋπολογισμού. Θα μπορούσε βέβαια να είναι μεγαλύτερο το ποσό αν τα 125.000 του τοπικού πόρου χρησιμοποιούνταν για την αλλαγή των λαμπτήρων στους δρόμους και τα δημοτικά κτήρια με ενεργειακούς ή ακόμη και για τον αυτόνομο φωτισμό των πλατειών με ειδικούς στύλους που φέρουν φωτοβολταϊκά. Αλλά αυτά γίνονται μόνο αλλού.. και όχι στη Φλώρινα.

    Πέρα από το μικρό ποσό του δήμου όμως αν δεν κάνω λάθος και σαν πρόεδρος της ΤΕΔΚ αλλά και σαν Δήμος Περάσματος συμμετείχατε στις επιτροπές του Πόρου. Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσαμε να βρούμε κάπου συγκεντρωτικά τα έργα "ανάπτυξης" που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΑΠ.

    Μια που σας βρήκαμε εύκαιρο και αναγνώστη του blog θα είχε επίσης ενδιαφέρων η άποψη σας για όσα διαδραματίζονται στην ΑΝΦΛΩ το τελευταίο καιρό, όπου σε μία νύχτα μετατράπηκε η σύμβαση της κ. Ζέτας Ρίζου από σύμβαση έργου σε σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια το επικυρώσατε στο Δημοτικό συμβούλιο. Μήπως είναι καραμπινάτη παρανομία? Μήπως σε εταιρία ΟΤΑ σύμβαση εργασίας μπορεί να καταλάβει κάποιος μόνο μέσω ΑΣΕΠ?

    Μήπως η υποψηφιότητα της για το Δήμο σκοντάφτει σε ασυμβίβαστο? Έχετε κάνει ένσταση για να εκπέσει από δημοτική σύμβουλος?

    4) Σχετικά με την ποιότητα του νερού στους οικισμούς του δήμου, γνωρίζετε ότι ούτε το Αμμοχώρι ούτε ο Άγιος Βαρθολομαίος πίνουν νερό από το δίκτυο.

    Οι υγειονομικοί έλεγχοι σίγουρα έρχονται σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις που αναρτούσε ο Δήμος σε όλο το Αμμοχώρι σχετικά με την ακαταλληλότητα του νερού για πόση τα 2 τελευταία καλοκαίρια. Και πως να είναι άλλωστε? Δεν έγινε ξαφνικά "σοκολατούχο"!!

    Το δίκτυο είναι ακόμη γεμάτο με χώματα με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα η πλειονότητα των κατοίκων να μη πίνει το νερό της βρύσης.


    Κλείνοντας, εύχομαι η αν μη τι άλλο θαρραλέα (για τους πολλούς, αυτονόητη δυστυχώς για λίγους) κίνηση σας να απαντήσετε προσωπικά (και όχι με δελτίο τύπου), με ανάρτηση σε ιστολόγιο του νομού, να βρει και άλλους μιμητές.

    Καλή επιτυχία και δύναμη στη νέα για σας θέση της αντιπολίτευσης του Δήμου. Δυστυχώς για τον τόπο, θα έχετε σίγουρα δύσκολο έργο.

    Υ.Γ. Συγνώμη για το εκτενές του σχολίου αλλά πολύ σπάνια βρίσκει κάποιος την ευκαιρία να έχει διάλογο με Πολιτικό σε blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΦΛΩ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο Κ. ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ. ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ (10:13μ.μ.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. απο τα διαφορα σχολια που γινονται προφανως απο τους ανθρωπους του λιανη και του ασπριδη παρατηρω οτι ο επομενος υποψηφιοσ βουλευτης που θα υποστηριχτει απο αυτη την παρεα ειναι ο Σαμαρας τωρα ειναι καλο αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο μόνος που θα σώσει την Φλώρινα χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας είναι ο Τσότσκος. Ας ξυπνήσουμε οι Φλωρινιώτες μην τον υπουργοποιήσουν και χάσει η Φλώρινα ένα τόσο "βαρύ" στέλεχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Θα ειναι συγουρα πολυ μα πολυ καλυτερο, απο την εκλογη Βοσκοπουλου, που με πολυ παθος στηριξαν καποιοι αλλοι!!!!!! (για τον 10:12π.μ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Σχόλιο για τον (4 Ιανουαρίου 2011 10:12π.μ.)
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΩΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΤΣΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Για τον ανώνυμο 4-1-2011/10:12. Αν αναφέρεσαι σε εμένα 2-1-2011/12:58
    Φίλε μου άρχισες τον πόλεμο κατά του Νίκου Σαμαρά; Σε πείραξε ο μεγάλος αριθμός των ψήφων που πήρε σε όλο το Νομό Φλώρινας στις 7-11-2010 (6794); Εγώ πιστεύω στον Αιμιλιάνο που κάθε μέρα δείχνει την αξία του, όμως θεωρώ ότι ο Νίκος Σαμαράς είναι μακρία απο όλες τις εσωκοματικές κόντρες του ΠΑΣΟΚ και με την κατ΄επανάληψη αποδοχή του απο τον λαό του Ν. Φλώρινας ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που θα ενώσει και θα δώσει πνοή (καθότι γιατρός) και άλλο βηματισμό (καθότι ορθοπεδικός) στην μετά ΒΑΤΕΡΛΩ εποχή του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.
    Για τον φίλο, 4-1-2011/12:12 μακάρι να γίνει υπουργός και σίγουρα δεν θα χάσει η Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Βρε μακαρι να γινει και υπουργος και πρωθυπουργος και πλανηταρχης αν ειναι να βοηθησει την φλωρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΝΙΚΟ ΓΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ. ΑΣΕ ΔΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΛΟ ΝΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΦΙΛΕ, Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΥΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, Ο ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΝΤΕ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ), ΟΜΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΕΓΩ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΥΣ, ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥ, ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΚΑΙ ΤΣΟΤΣΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Εγω πάντως πιστεύω ότι Απρίδης θα ήταν σημαντικά λιγότερο λαμόγιο από τον Βοσκόπουλο γιατί είναι "χορτασμένος". Ωσ αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ (θέση δώρο του Λιάνη στον φίλο του) σίγουρα έπαιρνε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα οπότε το κομπόδεμά του το έκανε τότε και μάλιστα νόμιμα. Ο Βοσκόπουλος ακόμα βλέπει την Φλώρινα ως λάφυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ο Ασπρίδης πράγματι διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, για διάστημα μικρότερο των δύο ετών το 1994-1995. Οι μηνιαίες αποδοχές του σε δραχμές τότε αντιστοιχούσαν σε σημερινά χίλια ευρώ. Αν ήταν λαμόγιο και έβλεπε έτσι τις δημόσιες θέσεις, θα αποδεχόταν την επίμονη πρόταση του κυρίου Λιάνη (κατά την δεύτερη θητεία του ως υπουργός αθλητισμού),το 2001 να αναλάβει πρόεδρος του ΟΠΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΟ ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΤΥΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ. ΑΣΕ ΠΟΘ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΨΑΡΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μ' αρέσει λογική του 4:39μ.μ. Τους μαυρίσαμε και τους γαμ... να μην εκλεγούν και έχουν αποφασιστικό ρόλο, αλλά ας δούμε τι ψάρια θα πιάσουν ως αντιπολίτευση.Αλήθεια εχω μια απορία. Ψήφισες Βοσκόπουλο γιατί οι δικοί του είχαν περισσότερο λαδωμένο έντερο από του Ασπρίδη; Και αφού ψήφισες Βοσκόπουλο επικροτώντας την πορεία του και τον τρόπο που διασπάθισε το δημόσιο χρήμα τι προσδοκάς από την αντιπολίτευση των ... χαμένων; Η υποκρισία φίλοι μου δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Το είπε κάποιος σχολιαστής λίγο παραπάνω, πολύ παραστατικά: έριξαν τον λύκο στο κοπάδι και τώρα τάχα ανησυχούν για τα πρόβατα και ζητούν από τον Ασπρίδη να τα προστατέψει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Προς ανώνυμο "7 Ιανουαρίου 2011 10:35 μ.μ."
    Αν ο Ασπρίδης έπαιρνε 340 χιλιάδες δραχμές το μήνα από τον ΟΠΑΠ το '94 τότε αυτά δεν είναι λίγα χρήματα, αλλά πάρα πολλά. Το 94-95 ο μισθός του Δημοσίου Υπαλλήλου ήταν 150-200 χιλιάδες δραχμές. Τα διπλά από όσα έπαιρνε τότε ένας Δημόσιος Υπάλληλος έπαιρνε τότε ο Ασπρίδης και δεν δούλευε φυσιακά 8ωρο καθημερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Τα 1000 ευρώ είναι σίγουρα πολύ λιγότερα από αυτά που πίστευαν κάποιοι και ειδικά αν συγκριθούν με τα 40.000 ευρώ που ήταν οι αποδοχές του προέδρου μετά το 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΠΟΙΟΝΤΟΣ "ΑΝΩΝΥΜΟΙ" ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΑΝΩΝΥΜΟΙ" ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΑΚΙΕΣ ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΑΝΙΑ: ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ OF! ΚΟΦΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΕΓΙΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΦΙΚΗ... ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΠΡΙΔΗ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ Η ΖΗΛΕΙΑ...ΚΑΙ Ο ΦΘΟΝΟΣ!!!!!!!!! ΓΡΗΓΟΡΗΣ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μετά την δήλωση αποχώρησης του κ. Λιάνη, σε κάποιους έχει ανοίξει η όρεξη και επιβουλεύονται την βουλευτική έδρα στον νομό μας. Η μεγάλη τους αγωνία τώρα τελευταία, είναι μήπως ο κ. Ασπρίδης δεν το εννοεί ότι δεν τον ενδιαφέρει το βουλευτιλίκι και τον βρουν μπροστά τους. Εγώ πάντως θα του πρότεινα να τους αφήσει να βράζουν στο ζουμί τους, αφού ποτέ δεν βρίσκονταν στην ίδια με αυτόν πλευρά του λόφου και δεν τους χρωστάει τίποτα, για να φροντίζει για την ηρεμία τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Πάντως το να λεν κάποιοι πως έκαναν έργο στον τόπο τους αυτό φαίνεται αν πάρεις το αμάξι και κάνεις μια βόλτα! Παράδειγμα ενός μεγάλου χωριού κοντά στην Φλώρινα!
    Αμμοχώρι: Χριστούγεννα και με ο ζόρι ένας φτωχός στολισμός. Που είναι οι εποχές που στην πλατεία στόλιζαν δέντρο? Χωριό με περίπου 1300 κατοίκους και το καλοκαίρι δεν έχει νερό!!!!!!! Που στο Αμμοχώρι !!! με πάνω από 200 γεωτρήσεις και με δικές του πηγές νερού από Βίτσι! Μια παιδική χαρά-παιδικός σταθμός, και μια στο άσχετο μες στις λάσπες έτσι για να παρουσιάσουμε έργο! Το γήπεδο παρατημένο.
    Το ποτάμι του χωριού έχει να καθαριστεί εδώ και χρόνια. Μια βόλτα δυτικά το άλλο μεγάλο ποτάμι που μετά την μετατροπή του σε σεληνιακό τοπίο από την αλόγιστη αμμοληψία γεμάτο από κάθε λογής σκουπίδι.
    Το παλαιό γυμνάσιο του χωριού τι ακριβός κτήριο είναι κανείς δεν ξέρει αλλά ούτε που θα μάθει γιατί δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί!
    Τι άλλο να πω? 10 χρόνια τώρα λείπω αντί γυρνώντας να δω ανάπτυξη βλέπω παρακμή!
    Πρέπει να ξυπνήσουν οι κάτοικοι γιατι έρχονται άγριες εποχές!
    Η πόλη μας αυτή είναι η καλύτερη: το παλιό γήπεδο το κάναμε πάρκο αλλά δεν σκέφτηκαν οι φωστήρες του τόπου μας να κάνουν ένα υπόγειο parking να παρκάρουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες! Τώρα κάνεις κύκλους ή το αφήνεις στην Μ. Αλεξάνδρου και σπας τα νεύρα των άλλων που προσπαθούν να περάσουν.
    Το ποτάμι πολύ ωραίο αλλά μισό! λες και δεν έχει ούτε είσοδο ούτε έξοδο από την πόλη! Βέβαια κάτι πρέπει να αφήνουμε πάντα για τις επόμενες εκλογές έτσι;
    Το νοσοκομείο όταν ήμουν μικρός το λέγαμε «σφαγείο» τώρα ούτε αυτήν την τιμητική διάκριση δεν έχει. Είναι ένα νοσοκομείο του δεν! Δεν έχει γιατρούς για να ξεγεννήσει μια γυναίκα!!!!!!! Αυτό οι τοπικοί άρχοντες δεν το ξέρουν?
    Άσε η τιμή του νερού! Ότι θα έφτανε η Φλώρινα να έχει τρεις φορές ακριβότερο νερό με τόσα νερά γύρο της, από την Αθήνα έλεος. Απορώ πως το δέχονται οι δημότες αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τρένο! Μάλλον απαγορευμένη λέξη! Μετά από 8 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, ήρθε επιτέλους στην Φλώρινα και να που χθες ήταν η τελευταία του μέρα! Και πολλά πολλά άλλα που ξέρει καλυτέρα από μένα ο κάθε κάτοικος αυτού του τόπου! Καλυτέρα λοιπόν όσοι φεύγουν να κλείνουν την πόρτα και όσοι μένουν πίσω να φροντίσουν να παραδώσουν στην νέα γενιά κάποιο έργο να συνεχίσει. Αρκετά λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΠΟΛΥ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΑ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΧ . ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ , ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ,ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Για να αρχίζουμε να σχολιάζουμε ξανά σε αυτή τη σελιδα,μήπως πλησιαζουν εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.