Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Εκστρατεία για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας

Το γύρο του… διαδικτύου κάνει η είδηση της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει από πολίτες και φορείς για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής της Φλώρινας. 
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα «τη χρηματοδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής της Φλώρινας μέσα από τα κονδύλια των 50 εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών για τις άγονες γραμμές σε όλη τη χώρα θα ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στην αποψινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο θα εκδώσει εξάλλου ψήφισμα διαμαρτυρίας για την διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νομού Φλώρινας. «Το τρένο είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο για την επικοινωνία της πόλης με τη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι στην περιοχή δεν υπάρχει αεροδρόμιο ή κάθετη σύνδεση με την Εγνατία Οδό» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης προγραμματισμού Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Αντωνιάδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο η γραμμή, που σταμάτησε να λειτουργεί στις 29 Ιανουαρίου, είχε 60% πληρότητα, γεγονός που, όπως τονίζει, θα μπορούσε να φέρει έσοδα στην εταιρεία, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΣΕ που ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται αλλά και με την κάλυψη του ελλείμματος, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, από τις χρηματοδοτήσεις για τις άγονες γραμμές, ακόμη και από κονδύλια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Θα εξετάσουμε όσα αιτήματα υπάρχουν από την τοπική αυτοδιοίκηση για την επαναλειτουργία του τρένου στη Φλώρινα» σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τραινοσέ» Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.
«Για οποιοδήποτε δρομολόγιο μας δοθεί η χρηματοδότηση που ισοδυναμεί με τη διαφορά ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα, θα δώσουμε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του» πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης για την επαναλειτουργία της γραμμής οι κάτοικοι της περιοχής θα προβούν, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, σε αποκλεισμό και των εμπορικών δρομολογίων του τρένου, που αυτή τη στιγμή συνεχίζονται κανονικά.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας θα λάβει απόφαση με την οποία θα ζητά την μείωση κατά 50% του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης, σε μια περιοχή όπως η Δυτική Μακεδονία που πλήττεται από το βαρύ χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίας.

4 σχόλια:

  1. ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ7 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:15 μ.μ.

    καθαρός ουρανός αστραπες δέν φοβάται είπατε κάποτε κυρ Γιάννη Αλλα την Κυριακή ήταν συννεφιασμένος ο ουρανός σας ...

    κυρ Γιάννη είσουν απών την Κυριακή όπως και παρα πολλοί άλλοι ουρανοί Τσέκαρα τις απουσίες όλων σας πλην Σταθη και Χατζάρα.. .. Εύχομαι να είστε και εσείς την Τετάρτη στην πλατεία ....όχι μονο στα λογια αλλα στην πράξη εκεί στο πεζοδρόμιο. τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα τεμπελοσκυλα απο πιτα σε πιτα και απο γλεντι σε γλεντι ειναι.πως θα νιαστουν για το τρενο? αν ειχε συντομα εκλογες μονο τοτε ισως κανανε κατι.οχι για εμας βεβαια...αλλα για την ψηφο μας.
    πρεπει ολοι να ντρεπεστε!!! δημαρχοι βουλευτες και λοιποι ΄΄αξιωματουχοι΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην τους καλάτε ανώνυμε των 10:38μμ. Εσύ νομίζεις δεν έχουν να κάνουν τίποτα καλύτερο!!!
    Αν το νομίζεις είσαι βαθιά νυχτωμένος!
    Μάλλον δεν ξέρουμε τι θέλουμε...άν δεν μας τιμήσουν με την παρουσία τους λέμε κρύβονται, είναι τσιγκούνηδες(βλ λαχεία),αν έρθουν...λέμε.. διάφορα...!
    Μήπως πρέπει να ανοίξουμε τα μυαλά μας και να ξεχωρίσουμε καταστάσεις. Άλλο οι αγώνες και άλλο οι εκδηλώσεις! Λέω εγώ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε ποντικέ σου μεταφέρω απ το...βουνό μία σημαντική πληροφορία. ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΈΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΊΩΝ,
    ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ,
    Κ. ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΌΗΤΟΥ SNOW TRAIN!
    ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ Τ...ΟΝ "υποδεχτουμε καταλλήλως "με πανό, ανθεδέσμες και γιΟΥχα!!!
    ανάρτησε
    φιλος του τρένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.