Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η απαξίωση, οι αποκλεισμοί και τα «φαντάσματα»

Λιγότερο από σαράντα μέρες αφότου ανέλαβε τις τύχες του δήμου Φλώρινας, ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος δείχνει, δυστυχώς, να νοιώθει αδύναμος μπροστά στο βάρος των ευθυνών του και επιδίδεται σε ένα μπαράζ ψευδών κατηγοριών. Κυνηγά παντού «φαντάσματα», έχοντας χάσει το μέτρο και την ηρεμία.
Αποτελεί μοναδικό δείγμα, εδώ στη Φλώρινα, ενός ανθρώπου με θεσμικό ρόλο που απαξιώνει τα blogs, αν και ο ίδιος ενημερώνεται καθημερινά από αυτά. Ή μάλλον προσπαθεί να τα απαξιώσει, δημιουργώντας στρεβλές εντυπώσεις και επιχειρώντας – ατυχώς - να τα θέσει στο περιθώριο, επειδή ενδεχομένως δεν είναι συνηθισμένος στην κριτική.
Και εξηγούμαστε για τα παραπάνω: σε σημερινή απάντηση του κ. Βοσκόπουλου προς τον κ. Ασπρίδη υπάρχει και η εξής εκπληκτική φράση: «Η δήλωσή του, που διανεμήθηκε σε τοπικά ΜΜΕ σε blog της προτίμησής του με πατρικό ενδιαφέρον, είναι γεμάτη ανακρίβειες, ψεύδη και σκοπιμότητες».
Ποια άραγε είναι αυτά τα ΜΜΕ και τα blogs που περιβάλλονται από το πατρικό ενδιαφέρον του κ. Ασπρίδη και με ποιες αποδείξεις το λέει αυτό ο κ. δήμαρχος; Για ποιο λόγο επιλέγει να στοχοποιήσει ανθρώπους και προσπάθειες, όπως είναι τα blogs; Γιατί δε μπορεί να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι. Εξάλλου, η απάντηση του κ. Βοσκόπουλου δεν εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ και τα blogs. Να υποθέσουμε λοιπόν πως αυτά στα οποία εστάλη, χαρακτηρίζονται από το δικό του πατρικό ενδιαφέρον; Αυτή είναι η λογική του και μας οδηγεί στο να σκεφτόμαστε και εμείς έτσι.
Η ουσία της διαμάχης των δύο αντρών είναι ένα θέμα που αφορά πρώτιστα τους ίδιους και δευτερευόντως τους πολίτες. Αλλά από τη στιγμή που σε αυτή τη διαμάχη εμπλέκει και τα blogs, τότε αφορά και εμάς. Ο κ. Βοσκόπουλος λοιπόν βρήκε την ευκαιρία να «στιγματίσει» ΜΜΕ και blogs, πιθανότατα επειδή του ασκούν κριτική. Αυτό είναι το αμάρτημά μας. Μας συγχέει με πολιτικά στρατόπεδα και μας προσδίδει ενδεχομένως σκοπιμότητες, επειδή δεν του «στρώνουμε κόκκινο χαλί». Επειδή τολμούμε να θέτουμε ερωτήματα, να μεταφέρουμε αγωνίες και απορίες πολιτών και να ασκούμε κριτική στην εξουσία που ασκεί ο ίδιος.
Αλήθεια, αυτή είναι κ. δήμαρχε η γνώμη σας για τα blogs; Αυτή είναι η άποψη σας περί της ελευθερίας του λόγου; Ο αποκλεισμός και ο διαχωρισμός των ΜΜΕ και των blogs σε καλά και κακά; Αυτή είναι η αντιμετώπισή σας στην κριτική; Αυτή, εν τέλει, θα είναι η πολιτική συμπεριφορά σας από ‘δω και πέρα;
Θεωρούμε πως πρόκειται για μια άτυχη στιγμή του δημάρχου και καλό θα ήταν να ανακαλέσει αυτές τις «κατηγορίες». Όχι γιατί μας αγγίζουν. Αλλά γιατί θα ακολουθούν τον ίδιο από ‘δω και πέρα, καθώς με τη μη ανάκληση τους, θα παραδεχτεί επί της ουσίας πως δε δέχεται την κριτική - όντας πολιτικό όν και δη εκλεγμένος – επιδεικνύοντας στάση που δε συνάδει με το ρόλο που του έχει ανατεθεί από το λαό.
ΥΓ: Επειδή εμείς δε λειτουργούμε όπως ο κ. δήμαρχος, με αποκλεισμούς, θα δημοσιεύσουμε λίγο αργότερα την απάντησή του προς τον κ. Ασπρίδη, παρότι δε μας την απέστειλε. Και αυτό για να μπορέσουν να ενημερωθούν όλοι οι αναγνώστες του  blog και για την άλλη άποψη. Γιατί έτσι πρέπει να λειτουργούμε.

10 σχόλια:

  1. ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ8 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:06 μ.μ.

    Η ουσία της διαμάχης των δύο αντρών είναι ένα θέμα που αφορά πρώτιστα τους ίδιους και δευτερευόντως ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΦΟΡΑ τους πολίτες .Εάν δέν ανεχόταν την κριτική ή την διαφορετική
    άποψη πρόβλημα του, άς μην κατέβαινε για Δήμαρχος γιατί κατέβασε πολύ χαμηλά τον πήχη της πολιτικής στην περιοχή μας με την στάση του να να βάζει με πολίτες και μπλοξ
    . Κύριε Βοσκόπουλε οι 2 βουλευτές οι πολίτες και τα...μπλόγκς που απ ότι μαθαίνω απαξιώνετε περιμένουν την ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ σας για το θέμα της διακοπής δρομολογίων Οι συνάδερφοί σας του Αμυνταίου και των Πρεσπών τοποθετήθηκαν . Μόνο εσείς κρύβεστε στο περιθώρειο των εξελίξεων που αφορούν πρώτιστα τον Δήμο σας....Το ίδιο κάνατε και ώς Νομάρχης κατα το παρελθόν και έχουμε προσωπική άποχη.Εσείς γνωρίζετε τον λόγο και ο περίγυρός σας το γιατί...Το να στοχοποιήτε αντιπάλους σας, πολίτες και φορείς ή μπλόξ για να κρυφθήτε ή να αποστασιοποιηθήτε απο τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο σας δέν σας καλύπτει ούτε καλύπτει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων σας παρά ένα στενό κύκλο λίγων και εκλεκτών ανθρώπων σας. Θα μας απαντήσετε επιτέλους χωρίς υπεκφυγές
    ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    άν όχι σας αφιερώνουμε ευγενικά ένα τραγούδι του κυρίου ΠΟΥΛΟπουλου...ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ...όπως μείναμε "άγαλμα" με την πολιτική στάση και την Δημόσια συμπεριφορά σας... Σας συμβουλέυω ώς πολίτης να αφήσετε κατα μέρος τους εγωισμούς σας και να κατεβήτε μαζί με πολίτες και ...αντιπάλους σας στον αγώνα διεκδίκησης του τρένου...υπηρετήτε πολίτες και όχι μικροπολιτικές σκποπημότητες μίας κάστας ανθρώπων που όλοι σας γνωρίζουμε....και αφήστε τα μπλόγκ να κάνουν την δουλειά τους Δέν τιμάει δημόσιο πρόσωπο να τα βάζει με ...μπλόγκς κυρίως μην το λέτε παραπέρα γιατι θα γίνει η Φλώρινα περιγελος των εκλεγμένων ...όχι άλλους θεατρινισμούς ..οι πολίτες σας παρακολουθούν σας ελέγχουν αυστηρότατα μα εσείς δυστυχώς δέν έχετετ συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες δέν είναι υπαλληλικό σας προσωπικό που ΄δέν έχει δικαίωμα κριτικής άποψης προς το πρόσωπο η τα πρόσωπα του περιβάλλοντος σας....μάθετε να υπηρετείτε να σέβεστε πρώτα τον πολίτη τον τόπο και τελευταίο τον εαυτό ή το περίγυρό σας.Τότε πολίτες και ,...μπλόγκ δέν θα ΄σας κάνουν κριτική και θα σας σέβοντε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΤΙ ΤΣΙΜΠΑΣ? ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΜΥΓΑ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτική ανεπάρκεια και πολιτικός αυταρχισμός είναι το λιγότερο που μπορεί να καταλογίσει κανείς στην πολιτική δράση του Δημάρχου Βοσκόπουλου. Βεβαίως η στο παρελθόν παρατηρηθείσα πολιτική ασυνέπεια σε συνδυασμό με τον αμετροεπή πολιτικό του αμοραλισμό εξακολουθούν και υφίστανται. Το ίδιο και η εκδικητικότητά του. Την 31η Δεκεμβρίου του έτους 2010, την ώρα που όλοι οι Έλληνες προετοιμάζονταν να υποδεχτούν ένα καινούριο χρόνο, αφήνοντας πίσω μιά δύσκολη χρονιά, ο "άοκνος" νύν δήμαρχός μας με την τότε ιδιότητά του ως Νομάρχη υπέγραφε την τελευταία ίσως απόφασή του με την οποία αφαιρούσε την άδεια πώλησης σιγαρέτων από συμπολίτη μας. Έτσι έκλεισε την πολιτική δράση του ως Νομάρχης. Με πράξη εκδίκησης. Ευχή όλων όσων αγαπούν τούτο τον τόπο είναι να παύσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, να επιλεγούν άνθρωποι με κύρος και κατάρτιση για να διαχειριστούν την τύχη του τόπου. Το χαμηλό επίπεδο, η έλλειψη κατάρτισης και η αγραματοσύνη, είναι χαρακτηριστικά που δεν επικαλύπτονται από τίτλους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής αλλά καθιστούν ακόμα πιό επιτακτική την ανάγκη για επιλογές που βασίζονται στο ήθος και την αξιοκρατία. Κατ' αρχήν οφείλω να αναγνωρίσω την αγάπη για την Ελλάδα και την Φλώρινα ενός προσώπου που κατά την γνώμη μου η πολιτική αναγκαιότητα ήταν αυτή που τον οδήγησε στο να συμετέχει στον συνδυασμό του Βοσκόπουλου. Το πρόσωπο αυτό είναι ο Κωνσταντίνος Ρόζας. Ελπίζουμε σε αυτόν πολλοί δεξιοί και έχουμε πολλές προσδοκίες περισσότερο από αυτόν παρά από τον Δήμαρχό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου φίλε (9:14) θα μου επιτρέψεις να σε στεναχωρήσω και να μην σου απαντήσω με αυτό που θα ήθελες να ακούσεις. Το θέμα δεν αφορά ένα ή δύο ΜΜΕ ή blogs, αλλά έτσι όπως τέθηκε από τον δήμαρχο τα αφορά όλα. Απόδειξη και η πιο πάνω αντίδραση του Βουνίσου Ακτιβιστή. Και στο κάτω κάτω όποιος ξέρει να βλέπει και πίσω από τις λέξεις, μπορεί να καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΒΟΥΝΙΣΙΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. dhmarxe giayta poy les pires tin adeia apo tin k moysioy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά ηρεμήστε. Πρόσφατα εσείς τον εκλέξατε. Όλοι ξέρατε ότι βρίσκεται πίσω από κουρτίνα με τους ημετέρους του, αυτούς που τους ταίζει με τα δικά σας χρήματα. Τώρα θα τον ανεχθείτε και θα τον σεβαστείτε μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αφήστε να κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει μακρυά από τη δημοσιότητα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βουνισιος ακτιβιστής9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:14 π.μ.

    διάβασα όλα τα σχόλια...ΔΈΝ ΤΣΙΜΠΗΣΑ ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΥΓΙΑΖΟΜΑΙ ειμαι συνειδητοποιημένος ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μετά πολίτης ..απλά συνειδητοποιώ ώς απλός πολίτης μπλογκερος εγκαίρως ότι εφαρμόζεται ένα σιωπηλό σχέδιο φίμωσης της αντίθετης απόψεως είτε αφορά πολίτες είτε δημοσιογράφους απο συγκεκριμένα σκοτεινά κέντρα διαμόρφωσης πολιτικής αντιληπτικότητας των πολιτών στην "χαράδρα" δηλ αποσιώπησης ελευθέρων φωνών και απόψεων να μήν πώ την πολύ βαρειά λέξη που ακούει στο όνομα ΚΥΒΕΡΝΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν. ¨Οταν ΄βλέπω κινήσεις παρόμοιες απο όπου κι εάν πηγάζουν με αφορά κι άς μην είμαι εγώ ο στόχος , ή δέν με αφορά έχω την ηθική υποχρέωση να υπερασπιστώ την άποψη ο πολίτης να έχει ελευθερία απόψεων και όχι ελεγχόμενη (αν)"ελευθερία" στο πώς γράφει τι γράφει όπως γίνεται συνήθως σε απολυτα ελεγχόμενες γραφίδες ή μικρόφωνα γνωστών παπαγαλλιστών της χαράδρας που επιβιώνουν με την κοπτοραπτική λογοκρισία τους.

    εγω κρατάω την ουσία και χαιρετίσματα στην εξουσία

    μην αποπροσανατολίζεστε κι εσείς..αυτός είναι ο στόχος τους....το θέμα είναι ένα θα κατέβει ο δήμαρχος στο πεζοδρόμιο της πλατείας ναι ή όχι....εξ αυτου θα κριθούν πάρα πολλά στο προσεχές άμεσο μέλλον.

    αληθεια εκείνη η ...."αναπτυξιακή φλω" θα έρθει να υπογράψει για την ανάπτυξη του τρένου στην φλώρινα΄; ή είναι "αναπτυξιακή της...ταμπέλας" ;;
    ΙΔΟΥ Η ΦΛΩΡΙΝΑ
    ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΚΥΡΙΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΙΩΑΝΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσονούπω αναλαμβάνει ρόλο η Όλγα και ξεκινάει την σκληρή της αντιπολίτευση που θα σπάει κόκκαλα....ΥΠΟΜΟΝΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βουνισιος Ακτιβιστής9 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:59 μ.μ.

    ....ά που είστε...σήμερα ημέρα δράσης των πολιτών και φορέων φίλων του τρένου....κατέγραψα και φωτογράφισα αρκετούς παρόντες ...επίσης κατέγραψα και ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΡΑΝΕΣ ...ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΠΟΥ ΚΑΤΈΓΡΑΨΕ ΤΟ ΦΟΚΟΥΣ ΜΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΉΛΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....κάποιο άγαλμα στο δρόμο όπως λεέι το τραγούδι,....ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.