Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η διαστρέβλωση και η αξιοπρέπεια

Το «neaflorina» από την πρώτη στιγμή προσπάθησε και εξακολουθεί να προσπαθεί να μεταφέρει ειδήσεις και γεγονότα που αφορούν τη Φλώρινα, ώστε να γίνονται άμεσα και ευρέως γνωστά. Αυτή η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί και από όλους εσάς που το αποδεικνύεται με τις καθημερινές επισκέψεις και τα σχόλια σας.
Η προσπάθεια αυτή σίγουρα δεν είναι εύκολη και ασφαλώς δε μπορεί να έχει μόνο φίλους. Έχει πάντως περισσότερους, απ’ ότι εχθρούς και αυτή είναι η επιβράβευσή μας.
Κάνοντας σήμερα μια «βόλτα» στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε σχόλια της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Φλώρινας Όλγας Μούσιου – Μυλωνά για το θέμα της πρωτοβουλίας πολιτών για το τρένο. Η κα Μούσιου άφησε τα σχόλια της σε ανάρτηση του portal «florinacity», όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Επεκτάθηκε και περαιτέρω λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια! Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Florina City! Συγχαρητήρια για τον ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ τρόπο λειτουργίας του πόρταλ σας, που ενημερώνει και δεν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, όπως με ευκολία συμβαίνει σε πολλά blogs».
Το σχόλιο αυτό, θεωρώ πως αγγίζει το «neaflorina» που στην ουσία είναι το μοναδικό blog της περιοχής με συνεχή ροή ειδήσεων και παρουσίαση γεγονότων (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων εξαιρώ φυσικά σημαντικά blog, όπως τον Βουνίσιο Ακτιβιστή, που είναι ένα επίσης ζωντανό blog, κυρίως σχολιασμού και φυσικά άλλης λογικής από το «neaflorina»). Και για να προλάβω κάποιους, εδώ δεν ισχύει το «όποιος έχει τη μύγα…», ακριβώς για τους λόγους που προανέφερα.
Το συμπέρασμα τελικά από το σχόλιο της κας Μούσιου είναι στην ουσία πως χαρακτηρίζει αναξιοπρεπή τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα γεγονότα από διάφορα blogs (ή μήπως από κάποιο συγκεκριμένο). Και όχι μόνο αυτό. Φτάνει δε στο σημείο να κάνει λόγο και για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Και εδώ φυσικά η κα Μούσιου θα πρέπει να μας απαντήσει συγκεκριμένα: ποια γεγονότα παρουσιάστηκαν με αναξιοπρεπή τρόπο και ποια είναι η πραγματικότητα που διαστρεβλώθηκε. Ασφαλώς και δε μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα, ούτε και να βλέπουμε τα γεγονότα από την ίδια οπτική γωνία με όλους τους άλλους. Αυτό όμως απέχει πολύ από τα «κατηγορούμαστε» για διαστρέβλωση και μάλιστα με ευκολία.

16 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!!!!!!! Εγώ στηρίζω τον Ποντικό για την προσπάθεια του να κρατάει ένα blog ζωντανό με συνεχή ροή ειδήσεων αλλά και έγκαιρη ανάρτηση σχολίων.
    Όσοι ασχολούμαστε με το διαδίκτυο και ειδικά με τα blog (προσωπικά τα λατρεύω) ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κρατιέται ζωντανό.
    Ποντικέ τα δένδρα που έχουν καρπούς πετροβολούν και όχι τα άκαρπα.
    Μη μασάς, άλλωστε είναι γνωστό ότι στην κ. Μούσιου δεν αρέσει η κριτική.

    ΥΓ. ήμουν παρούσα σε μια υπηρεσία της πόλης μας, δεν λέω σε ποια, όταν η κ. Μούσιου μας είπε:" Μόλις εκλεγώ θα σας κάνω τα γραφεία καινούργια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω μου κολλάει η λαική παροιμία "Τι κάνεις,Γιάννη; κουκιά σπέρνω"...αυτό κάνει και η κυρά Μούσιου!Ποντικέ,σου δίνω τα συγχαρητήρια μου για την καθημερινή ενημέρωση,την οποία δεν βλέπω απο τα αλλα blog τα οποία μάλλον διαβάζει η κυρά Μούσιου!Συνέχισε έτσι και εις ανώτερα!Σε ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re paidia poly metriopatheia,
    grapste toylaxisto apo kato, tsokas , peribolarhs klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σας τιμωρήσει βρέ η δασκάλα! Άντε τώρα να γράψτε από 100 φορές "ΟΛΓΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε (10:17), θα γράψουμε ότι θέλεις εσύ. Φωτεινέ παντογνώστη... αν βέβαια μας πεις το όνομα σου... ή να υποθέσουμε και εμείς, όπως κάνεις και εσύ, παντελώς άστοχα; Άστο καλύτερα, δεν μπαίνουμε στην ίδια λογική μαζί σου... εσύ εξακολούθησε να ασχολείσαι με το κυνήγι φαντασμάτων και άσε την ουσία στην άκρη... ή μάλλον την "μετριοπάθεια" σου. Δείχνει να σε βολεύει αυτή η θέση! Αφού στερείσαι επιχειρημάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κακώς ασχολήθηκες ποντικέ! Μίλησε η κ. Μούσιου και δεν βλέπεις, όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη της!
    Αφού έχει καταντήσει "γραφική" η γυναίκα. Τώρα άρχισε ξανά τη κασέτα (κάπου αλλού το διάβαζα)τα βάσανά μου ένα φορτίο, ή κάτι σχετκό! Αφού σου λέω όλοι την πήρανε χαμπάρι και κάνουν πλάκα. Τα γνωστά κολπάκια της "Μουσίτσας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ3 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:09 π.μ.

    ΟΤΑΝ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΌ
    ΤΌΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ..

    ποντικε
    ΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΙΤΙ ΕΊΝΑΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΤΗς ΕΡΑ ?

    ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ παντως ΕΊΝΑΙ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ..ΤΖΕΠΗ ΜΟΥ!

    Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟς ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ ΦΑΣΙΖΩΝΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ

    ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ...αποκαλύφθηκαν ποιά πρόσωπα με χακάραν παραμονές εκλογών...συγχαρητήρια για την χακ επιλογή σας ..καλά έχλεγε ο μιχάλης για καρφ και ρουφ στην φλωρινα....

    ΠΟΝΤΙΚΕ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ...εάν είσουν κάποιος ασήμαντος δημοσιογράφος κανείς δέν θ ασχολιόταν μαζί σου ..ξερεις γιατί ...γιατί θα είσουν ελεγχμενο πιόνι στην σκακιέρα της λογοκρισίας κάποιων ...φαντάζομαι έπιασες το σινιάλο απο το βουνό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ βουνίσιε μαζί σου!
    Για να λεμε την αληθεια, το FlorinaCity δεν είναι blog, αλλά ένα ενημερωτικό site και πίστεψε με δεν με απασχολεί (όπως και εσένα φανταζομαι)ποιοι βρισκονται πίσω από τα διαφορα blogs και sites. Με ενδιαφερουν μονο οι απόψεις τους και η κριτική τους, όταν τολμούν να κάνουν.
    Ανταποδίδω το σινιάλο από τη χαράδρα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ποντικέ, όποιος και αν είσαι να είσαι καλά!
    Έδωσες στην Φλώρινα κάτι που της έλειπε...
    Πολύ αξιόπιστη ενημέρωση, με αξιοζήλευτη ταχύτητα αλλά και αμεσότητα στην ανταπόκριση των διαφόρων σχολίων, τα οποία βεβαίως σε κάποιες περιπτώσεις, ξεπερνούν τα εσκαμμένα και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν εσένα.
    Συνέχισε λοιπόν έτσι και μην επηρεάζεσαι από σχόλια που είναι κακόβουλα και γίνονται από ανθρώπους που λειτουργούν μόνο με σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΛΗΛΟΦΙΛΙΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΓΚΑΛΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΠΟΝΤΙΚΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ-ΟΠΑΔΟΣ-ΦΙΛΟΣ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΠΕΣ ΤΟ ΤΟΥ ΑΣΠΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ. ΑΦΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.

    ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΑΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΣΟΥ.
    ΑΥΤΑ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε (10:17)γάτα είσαι αφού αναφέρεις ονόματα καλό θα είναι να αναφέρεις και το δικό σου να μάθουμε ποιος είσαι.(ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου φίλε (8:53) εάν ήμουν μέλος μιας συγκεκριμένης ομάδας, όπως λες, και εξυπηρετούσα συμφέροντα τότε δε θα ήταν προτιμότερο για αυτή την ομάδα να έβγαινα στον αέρα πριν τις εκλογές, ώστε να την βοηθούσα; Το ότι το blog αυτό ξεκίνησε μετά τις εκλογές νομίζω πως δείχνει το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεσαι. Και φυσικά ποτέ δεν είπα πως δε θέλω την κριτική. Το αν τα σχόλια των αναγνωστών κλείνουν προς τη μία ή την άλλη πλευρά αυτό δε νομίζω πως σχετίζεται με μένα, αλλά με τους ίδιους τους αναγνώστες. Και από την άλλη, οι αναρτήσεις εδώ αφορούν πρόσωπα και καταστάσεις της επικαιρότητας. Πολύ περισσότερο οι πολιτικές. Γιατί δεν πιστεύω πως υπήρξε κάτι το οποίο δεν αναφέρθηκε. Τώρα, εάν κάποιοι δίνουν δικαίωμα για σχόλια με δηλώσεις ή συμπεριφορές τους, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου. Εγώ, απλά τα αναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βουνισιος ακτιβιστής5 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:03 π.μ.

    ποντικε θα μου επιτρέψεις για να μεινει στην ιστορία των μπλογκξ και να θυμάμαι (το κείμενο στην ανάρτηση σου με τα σχόλια της κας Μούσιου ) θα το αναρτήσω στο βουνό μου για έναν μόνο λόγο για να θυμάμαι. ότι γράφει δέν ξεγράφεται στο βουνό μου. επ ευκαιρίας να πώ ότι το μπλόγξ μου δέν είναι ειδησιογραφικό ούτε δημοσιογραφικό δέν είμαι δημοσιογράφος απλά ένας πολίτης της Φλώρινας που γράφει τις απόψεις τις επισημάνσεις τις σκέψεις την κριτική τους προβλήματισμούς και ορισμένες ποτάσεις στο ημερομπλόγκιοον μου που λεει ο τζώνης ο φυστικής...δέν εξυπηρετω κανέναν ούτε μισθώνομαι απο κανέναν ..απλά κάνω αυτο που δικαιούμαι και υποχρεούμαι να κάνω να λέω ελεύθερα την άποψη μου στο διαδίκτυο .αυτά για να ξεκαθαρίσω την θέση μου.
    Ποντικέ όπως καταλαβαίνεις τα σχόλια σε ένα μπλόγκ είναι δίκοπο μαχαίρι και αφορμή κάποιων να φιμώνουν απόψεις. Γι αυτό τον λόγο υπάρχει το προσωπικό ιμέιλ και ώς στιγμής πλήν δύο περιπτώσεων έγραψαν σχόλια .
    Δυστυχώς ή ευτυχώς εγω δέν έχω πλάτες κανέναν

    είναι ένα ημερολόγιο σκέψεων ενός πολίτη με άποψη και τιποτα παραπάνω σε μία κοινωνία που δέχεται και σέβεται τις απόψεις των πολιτων την διαφορετικότητα στην άποψη τους ενός με τον άλλον .ειμαι κάτι σάν ένας "πειρατικός σταθμός" των 80 s με΄τραγουδάκια κείμενα χωρίς διαφημμίσεις....Εάν είχα την οικονομική άνεση δυνατότητα θα έκαμνα ραδιοσταθμό αλλα βλέπω ότι το διαδίκτυο είναι πολύ καλύτερο εργαλείο στις ημέρες μας και μάλιστα φθηνοτερο απο άποψη οικ κοστους και χρόνου.Σάν στο.... βουνό που τραγουδάω η μονολογάω ολομόναχος και δέν ενοχλώ τα ρυακια και τα δένδρα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα. Παρακολούθησα την παραπάνω συζήτηση και εκ μέρους του FlorinaCity.gr θα ήθελα να αναφέρω τα εξής.
    1. Το όνομά μου είναι Παπούλιας Βαγγέλης, η διεύθυνση του γραφείου είναι Λασκαράτου 26 και το τηλέφωνο 2310427804. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και ανώνυμο.
    2. Το FlorinaCity δεν είναι blog, είναι ένα portal με σκοπό τη δημοσίευση όλων των ανακοινώσεων των φορέων του νομού καθώς και κάποιες αναδημοσειεύσεις τοπικών νέων. Δεν εμπεριέχει την προσωπική άποψη, παρά μόνο στην στήλη των αρθρογράφων. Οι αρθρογράφοι εκφράζουν ελεύθερα την προσωπική τους άποψη και ο καθένας μπορεί να ανοίξει το προσωπικό του blog στο portal μας.
    3. Το FlorinaCity δεν έχει μισθωθεί από κανέναν φορέα και δεν έχει λάβει την παραμικρή οικονομική ενίσχυση, είναι απλά ένα προσωπικό πείραμμα δύο ατόμων που ενδιαφέρονται για την Φλώρινα. Τα μπλοκ των τιμολογίων μας είναι ανοιχτά σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
    4. Θα παρακαλούσα οποιονδήποτε ένδιαφέρεται να μάθει τί είναι το FlorinaCity να επικοινωνεί μαζί μας. Έχουμε τηλέφωνα, διευθύνσεις, emails, όλα δημόσια και μέσα σε ένα ηθικό και δεοντολογικό πλαίσιο θα παρακαλούσα να μην γράφονται ρητορικές ερωτήσεις σχετικά με την εκμίσθωση από την ΕΡΑ κ.λ.π., που δημιουργούν εντυπώσεις.

    Στη διάθεσή σας στο info@florinacity.gr

    Ευχαριστώ
    Παπούλιας Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ κϋριε Παπούλια, όπως διαπιστώσατε καμία μομφή δεν υπήρξε από την πλευρά μας απέναντι στο FlorinaCity. Ίσα ίσα που εκτιμούμε την προσπάθεια σας, όπως και του καθενός, να προσφέρετε ένα λιθαράκι ενημέρωσης στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.