Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βεύη: τα περιβαλλοντικά κριτήρια κρίνουν το διαγωνισμό

Οι επιπλέον περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που θα προτείνουν οι ενδιαφερόμενοι για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στη Φλώρινα θα κρίνουν το μέλλον του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress οι επιπλέον παρεμβάσεις θα βαθμολογηθούν με συντελεστή βαρύτητας 15% και θα κρίνουν έτσι το μέλλον του διαγωνισμού. Τα εν λόγω κριτήρια έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση του ορυχείου κατά τη διάρκεια της εκμετάλλευσής του.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η αξιολόγηση γίνεται με βάση 8 συγκεκριμένα κριτήρια: το ύψος του μισθώματος, την οικονομική επιφάνεια του ομίλου, το επιχειρησιακό σχέδιο, το σχέδιο εκμετάλλευσης, τα αντισταθμιστικά οφέλη, τις εγγυήσεις καλής εκτέλεσης, τη τήρηση των περιβαλλοντικών υποχρεώσεων του κανονισμού μεταλλευτικών και λατομικών εργασιών, και τις επιπλέον περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που προτείνει ο κάθε ενδιαφερόμενος.
Υπενθυμίζεται πως ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από το σύνολο των μεγάλων ενεργειακών ομίλων της χώρας, καθώς προσφορές έχουν καταθέσει η Άκτωρ ΑΤΕ, η οποία συνεργάζεται με την Elpedison (Ελληνικά Πετρέλαια – όμιλος Λάτση – ιταλική Edison), ο όμιλος Μυτιληναίου, η Τέρνα, ο όμιλος Κοπελούζου, μέσω των Horizon Μεταλλευτική και ΜΕΤΕ, η Μηχανική, η ΕΛΜΙΝ και η ΙΝΤΕΡΚΑΤ, συμφερόντων Βαρδινογιάννη καθώς και οι Γαία Τεχνική, Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, Ενεργειακά Έργα ΑΤΕ και η κοινοπραξία των ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ-ΚΑΠΑ Δυναμική ΑΤΕ- Energen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.