Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ένα σχόλιο για το «Η προσπάθεια συνεχίζεται…»

Αγαπητέ ΠΟΝΤΙΚΕ, κατ' αρχήν πολλά συγχαρητήρια για τη μοναδική, για την καημένη Φλώρινά μας, προσπάθεια που κάνεις να ενημερώνεις τον απλό πολίτη της πόλης. Μια πόλη της οποίας δυστυχώς κύριο χαρακτηριστικό είναι η υποανάπτυξη και η οπισθοδρόμηση. Είμαι ένας απλός πολίτης που δεν έχει καμία πρόσβαση στο σύστημα εξουσίας. Το μόνο που κάνω είναι να μαθαίνω τελευταίος -όπως και όλοι οι υπόλοιποι απλοί Φλωρινιώτες- τα νέα της πόλης απλά ως μία είδηση χωρίς να ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτή:   συμφέροντα, ανταλλαγές, ξεπληρώματα, δολοπλοκίες, εκδικητικές συμπεριφορές της εκάστοτε τοπικής εξουσίας και όχι μόνο. Φυσικά και με ενδιαφέρει το κίνητρο για την κάθε απόφαση. Πώς αλλιώς θα ελεγχθεί η εκάστοτε εξουσία αν κάνει καλά της δουλειά της υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ή εξυπηρετεί ίδια συμφέροντα. Αν ανήκεις σε κάποια παράταξη ή υποστηρίζεις πρόσωπα, αδιαφορώ εντελώς αρκεί να συνεχίσεις την προσπάθειά σου (προς το παρόν φαίνεται πως οι ισορροπίες κρατιούνται).Το αν κάποια σχόλια αναγνωστών είναι υπέρ ή κατά κάποιας πλευράς, ας αφήσουμε τον απλό αναγνώστη να κρίνει τα κίνητρα και την αλήθεια ή μη αυτών. Ξέρετε, και εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε κρίση και ζούμε στην Φλώρινα και μπορούμε να καταλάβουμε  τι γίνεται. Παράκληση, μη σβήνεις κανένα μα κανένα σχόλιο (εκτός αν όπως ανέφερες είναι υβριστικά για ένα πρόσωπο). Σχετικά με την απορία ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από το μπλογκ, δεν με ενδιαφέρει καθόλου -υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Βέβαια αν αλλάξει κάτι, είναι απλό: σταματάω να σε διαβάζω. Για αυτούς τους "επώνυμους" που οδύρονται για σχόλια που γίνονται ανώνυμα, ας εξετάσουν πρώτα την προσωπική τους Φλωρινιώτικη ανύπαρκτη ανοιχτομυαλοσύνη και μεγαλοκαρδία, και αν ξέραν ποιος κάνει ένα καυστικό σχόλιο ότι δεν θα το μεταβιβάσουν σε όσους έχουν πρόσβαση και εξουσία για να "κυνηγήσουν" με όποιο τρόπο μπορούν τον "τολμηρό" επώνυμο. Δεν ξέρουμε ότι ζούμε στην Φλώρινα των μικρόψυχων, ιδιοτελών και οπισθοδρομικών; Η ανωνυμία ενοχλεί την ανομία γι' αυτό και δε μας αρέσει. Όλα στο φως-είτε στραβά είτε ίσια, μπας και αρχίσει να αλλάζει σίγα σιγά η νοοτροπία των εκάστοτε τοπικών αρχών(όχι από μετάνοια και ντροπή αλλά από φόβο της γενικής κατακραυγής και της απώλειας της καρέκλας τους, το έχουμε καταλάβει αυτό δυστυχώς). Σ’ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και καλό κουράγιο.     
ΑΒ

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον σχολιαστή,αναγνώστη και συμπολίτη μου.Με κάλυψε και με το παραπάνω,για αυτο και εγω απο την μεριά μου σου ευχομαι καλή συνέχεια στο έργο που εχεις αναλάβει να επιτελεις και ειμαστε σε αναμονή να διαβάζουμε το bolg σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ανώνυμα μπλογκ είναι πολύ καλά και προσφέρουν στην ενημέρωση όταν όμως διευθύνονται από υπεύθυνους ανθρώπους που δεν έχουν σκοπιμότητες. Το συγκεκριμένο μπλόγκ ακροβατεί ανάμεσα στην σκοπιμότητα και την συνεπή ενημέρωση οπότε το διαβάζουμε μεν για να ενημερωθούμε κρατάμε όμως και μικρό καλάθι για το αν ενημερωνόμαστε πλήρως. Χωρίς παρεξήγηση ποντικέ το γεγονός της στήριξης του Ασπρίδη και του Λιάνη από την πλευρά σου σε κάνει ευάλωτο στην κριτική. Από την άλλη βέβαια σε διαβάζουμε όλοι.
    Θα διαφωνήσω όμως με την επιστολή που δημοσιεύεται σχετικά με τα ανώνυμα σχόλια γιατί συχνά αυτά γίνονται για να διασύρουν και να συκοφαντήσουν κάποιους ή το αντίθετο για να εξυμνήσουν κάποιους άλλους δείχνοντας έτσι αντικειμενικό προσωπείο σε ιδιοτελείς σκοπούς.

    Αν το αποφεύγαμε αυτό κάτι θα γινόταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου φίλε (9:14) οι απόφεις σου είναι απόλυτα σεβαστές, αλλά νομίζω ότι είναι τελείως υποκειμενικές και με αυθαίρετα συμπεράσματα. Αν θεωρείς ότι ενημερώνεσαι από κάπου αλλού καλύτερα, τότε είναι άποψη σου. Αρκετοί όμως δε θεωρούν κάτι τέτοιο. Από την άλλη βέβαια αντιπαρέρχομαι τα περί υπευθύνων ανθρώπων και τα περί σκοπιμοτήτων, γιατί διαπιστώνω πως και το δικό σου σχόλιο κρύβει σκοπιμότητες και μάλιστα πολλές. Σε ευχαριστώ πάντως για τη συμμετοχή σου και εύχομαι, μέσα από τα κείμενα του Blog, να αλλάξεις σύντομα άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.