Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας τίμησε το ζωγράφο Βαγγέλη Ταμουτσέλη (video - φωτογραφίες)

Τον Φλωρινιώτη καλλιτέχνη Βαγγέλη Ταμουτσέλη τίμησε χθες, σε ειδική εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με το δήμο Φλώρινας, το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Λ.Ε.Φ., Λέτη Κωνσταντινίδου, ο ζωγράφος τίμησε και πρόβαλλε με το έργο του τη Φλώρινα και με τη σεμνή και διακριτική του παρουσία είναι ένας από τους αξιολογότερους Φλωρινιώτες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν αρχικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Φλώρινας Άρης Αριστείδου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης.

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Σοφία Καρακώστα ανέγνωσε το βιογραφικό του κ. Ταμουτσέλη, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ελένη Λούκαρη Κωνσταντινίδου ανέπτυξε το θέμα «Φύση - Πολιτισμός - Παράδοση της Φλώρινας στο εικαστικό έργο του Βαγγέλη Ταμουτσέλη» και τέλος, ο Δρ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Ταμουτσέλης μίλησε για την «άλλη ματιά στο έργο του καλλιτέχνη».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόδοση τιμητικής πλακέτας και ευχαριστήριο από τον Βαγγέλη Ταμουτσέλη ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «σε όλη τη ζωγραφική μου καριέρα, όλα μου τα θέματα τα άντλησα από την πόλη της Φλώρινας και τα περίχωρα, με πολλή αγάπη ,αλλά και με πόνο, γιατί δούλευα σε μέρη των παιδικών μου χρόνων που τα έβλεπα πια ερείπια».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.