Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στους συμμετέχοντες του «Florinano» (video - φωτογραφίες)

Τους συμμετέχοντες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και ερευνητές του «Florinano», του μαθητικού φιλμ που κέρδισε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Let’s talk about Nano», τίμησε χθες το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αντώνης Τουρλιδάκης, «η βράβευση είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί επιβραβεύουμε την προσπάθεια και έχει και συμβολικό χαρακτήρα αυτήν τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας».



Η Florinano είναι μια σύγχρονη κοινότητα μάθησης που δημιουργήθηκε στη Φλώρινα (2012) και έχει ως έργο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Nανοτεχνολογίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Αποτελείται από:

Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου

Μαθητές/τριες: Απιδόπουλος Θοδωρής, Γεωργιάδης Αλέξανδρος, Γεωργιάδης Βαγγέλης, Γεωργιάδου Μαργαρίτα, Γεωργιάδου Ράνια, Δελιόπουλος Σάκης, Δημητριάδης Δημήτρης, Ιωαννίδης Βαγγέλης, Κούσι Ντορίτσα, Κούσι Φάμπιο, Μπανιτσιώτη Ιωάννα, Νικολαΐδου Πανδώρα, Ραπασάνης Αλέξανδρος, Σταυρίδης Θανάσης, Φαραντάκης Αλέξανδρος
Εκπαιδευτικοί: Ζεμπεκάκη Μαρία, Καζαής Κώστας, Τριανταφυλλίδου Ρεγγίνα

Δημοτικό Σχολείο Βαρικού
Μαθήτριες: Καραούλη Ελένη, Πατέλου Μαρία, Τάση Τατιανή
Εκπαιδευτικός: Σταματιάδου Ευρύκλεια

Σχολικοί Σύμβουλοι: Κασίδου Στέλλα, Κασκαμανίδης Γιάννης

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Δαγρέ Ελένη, Δρογγίτη Ελευθερία, Ζάχου Παναγιώτα, Κεφαλάς Παναγιώτης, Μάνου Λεωνίδας, Μπλιούμης Θανάσης, Παπαδοπούλου Πηνελόπη, Παπαδοπούλου Χριστιάνα, Πέικος Γιώργος, Σπύρτου Άννα



Πριν την απονομή των τιμητικών διακρίσεων, παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο «Η Χιονάτη επιστρέφει στο Νανόκοσμο», από τους μαθητές και τις μαθήτριες του νηπιαγωγείου Κάτω Κλεινών.
Συμμετείχαν οι μαθητές – μαθήτριες: Αντωνιάδης Παύλος, Γιάνκουλας Ανδρέας, Γιόφτση Δέσποινα, Δήμτσης Κωνσταντίνος, Ιωάννου Θωμάς, Κανάκη Αγγελική, Κεσίδου Ηλιάνα, Μάγγου Αθηνά, Νίτσα Ιωάννα, Σουμελίδου Αθηνά, Τοπάλης Κωνσταντίνος και Τουνόπουλος Βασίλης, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών Τζιώλη Μαρίας και Μαγκίρογλου Μαρίας και της σχολικής συμβούλου Βαϊρινού Κωνσταντίας.



2 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς του νηπιαγωγείου Κάτω Κλεινών και ιδιαίτερα στη συνάδελφο Μαρία Τζιώλη για την εξαιρετική δουλειά που έκανε. Δούλεψε σκληρά άπειρες ώρες με πολύ μεράκι και διάθεση. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε, η παράσταση ήταν καταπληκτική! Η οργάνωση, τα σκηνικά, οι δράσεις των παιδιών στην τάξη αποτελούν παράδειγμα παιδαγωγικά επιστημονικής προσέγγισης που πολλοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ακολουθούμε. Είναι σημαντικό να φαίνονται τέτοιες δουλειές προς τα έξω. Σημαντικό όμως είναι να τιμάται κι ο ιδρώτας κάποιων ανθρώπων. Θα ήθελα (και νομίζω πως δεν είμαι η μόνη) να δω την Μαρία τη Τζιώλη πάνω στη σκηνή να δέχεται τα συγχαρητήρια (κι όχι μόνο) των υπευθύνων και το χειροκρότημα του κοινού. Τέτοια παράβλεψη δεν την περίμενα! Συγχαρητήρια πάντως σε όλους τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Μπράβο Μαρία. Εύχομαι να είσαι τόσο δημιουργική και να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου όπως ξέρουμε ότι κάνεις πάντα.
    Μια συνάδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά συγχαρητήρια στις νηπιαγωγους και τα πανέμορφα παιδάκια! Μαρία Τζιώλη εισαι εξαιρετική παιδαγωγος και η καλύτερη σε οτι κανεις!
    Με πολύ αγάπη Θάλεια Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.