Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Νίκος Ηλιάδης: «Ο Ηλίας πάει για το χρυσό στο Ρίο»

Ορισμένοι από τους καλύτερους αθλητές τζούντο μαζεύονται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στις 2-3/4 για την διοργάνωση του 8ου τουρνουά «ILIADIS CUP».

Ο Νίκος Ηλιάδης, πατέρας του Ηλία Ηλιάδη και Ομοσπονδιακός προπονητής, μίλησε στο gazzetta.gr για την διοργάνωση του «ILIADIS CUP», την κατάσταση του Ηλία Ηλιάδη, που στοχεύει σε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, αλλά δηλώνει απόλυτα θετικός για το νέο αίμα του ελληνικού τζούντο.

Κάθε χρόνο το «ILIADIS CUP» έχει και πιο μεγάλη επιτυχία, τι περιμένετε από την φετινή διοργάνωση;
«Είναι η 8η φορά που διοργανώνεται το «ILIADIS CUP». Πλέον έχει μεγαλώσει η ζήτηση και φέτος θα φιλοξενήσουμε αθλητές από 30 χώρες. Μέχρι πέρσι πηγαίναμε κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα αλλά δεν χωράμε πλέον, αφού χρειαζόμασταν 4 τατάμι, και έτσι αναγκαστικά μεταφερθήκαμε στην Αθήνα. Βέβαια, φαίνεται ότι η πρωτεύουσα προσελκύει πιο πολύ κόσμο, αφού αυξήθηκε το ενδιαφέρον. Η μεγάλη συμμετοχή αυξάνει και το επίπεδο του τουρνουά αφού θα έχουμε αθλητές που έχουν πάρει μέρος σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα».
Επίσης φέτος θα υπάρξει και αξιολόγηση για τους διαιτητές. Λόγω αυτού φέτος θα έχουμε και την συμμετοχή 26 ξένων διαιτητών».

Δεν γινόταν να μην ρωτήσουμε τον προπονητή του για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ηλίας Ηλιάδης, αφού απέσυρε τελευταία στιγμή την συμμετοχή του από το Γκραν Πρι Τιφλίδας.
«Ο Ηλίας είναι αρκετά καλά. Είχε χτυπήσει στο Ντίσελντορφ, αλλά τώρα αισθάνεται αρκετά καλύτερα και ετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν είναι σε τέλεια φόρμα, που άλλωστε δεν είναι και ο σκοπός μας αυτήν την εποχή, αφού θα είναι έτοιμος και θα φορτσάρει για τις μεγάλες διοργανώσεις».

Ο Ηλίας Ηλιάδης έχει κερδίσει ήδη την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και οι φιλοδοξίες δεν σταματούν ποτέ...
«Από το 2003 και μετά που ο Ηλίας κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο ο στόχος είναι μόνο ένας. Το χρυσό μετάλλιο. Μπορεί να είχαμε κάποιες ατυχίες αλλά ο στόχος είναι πάντα ένας και αυτός θα είναι και στο Ρίο. Να τονίσω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μια ανάσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι και ο Ρομάν Μουστόπουλος στα -81 κιλά. Επίσης πάρα πολλές ελπίδες υπάρχουν και για τον Γιώργο Αζωΐδη -73 κιλά αλλά και για την Τελτσίδου -70 κιλά. Ουσιαστικά γίνεται πολύ καλή δουλειά και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα παιδιά».

Κλείνοντας, ο Νίκος Ηλιάδης μας μίλησε για το νέο αίμα του τζούντο και προβλέπει νέες μεγάλες επιτυχίες στο άθλημα το οποίο μας έχει χαρίσει τόσες χαρές μέχρι σήμερα...
«Έχουμε πολλούς καλούς αθλητές. Η γενιά που έρχεται είναι πολύ καλή. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με άλλες τεράστιες χώρες που ο αριθμός που ασχολείται με το τζούντο είναι πολύ μεγάλος, αλλά είναι τεράστια επιτυχία ότι σε όποια διοργάνωση βρισκόμαστε δεν μένουμε χωρίς μετάλλιο. Το επίπεδο που έχουν οι αθλητές μας είναι πολύ υψηλό και θα φανεί και στο μέλλον».

Πηγή: gazeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.