Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» για τις εξελίξεις με τη ΦΑΓΕ

Μόλις πριν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ να αποχωρήσει από τον χώρο του γάλακτος, οδηγώντας στην ανεργία και την απόγνωση δεκάδες εργαζομένων και παράλληλα σε οικονομική ασφυξία τον κλάδο της κτηνοτροφίας που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Σήμερα οι παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως η κτηνοτροφία και η γεωργία απαξιώθηκαν και οδηγούνται σε αφανισμό. Οι κτηνοτρόφοι είναι θύματα των πολιτικών των μνημονίων και ταυτόχρονα πλήττονται από την απουσία σύγχρονου σχεδιασμού και αγροτικής πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα που η απορρόφηση των κτηνοτροφικών προϊόντων και η δημιουργία μονάδων μεταποίησης γάλακτος στην περιοχή μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, το κλείσιμο του εργοστασίου της ΦΑΓΕ αποτελεί τεράστιο πλήγμα και οδηγεί ταχύτερα στον οικονομικό μαρασμό των κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Η απόφαση αυτή των μετόχων θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για αρκετές δεκάδες εργαζομένων όσο και για τις οικογένειες τους. Τραγικές θα είναι και οι συνέπειες για την τοπική κοινωνία, που μαστίζεται από την ανεργία και την οικονομική κρίση.

Η ΦΑΓΕ και το εργοστάσιο γάλακτος του Αμυνταίου παρά την οικονομική κρίση συνεχίζει να κρατιέται ψηλά και να είναι κερδοφόρα.

Το εργοστάσιο παραμένει κερδοφόρο λόγω της υπεραξίας που παράγει η εργασία του προσωπικού από την ίδρυση του Εργοστασίου μέχρι σήμερα αλλά και χάρη στους επαγγελματίες της περιοχής που βάζουν τα προϊόντα του στα μαγαζιά τους και τα προωθούν στους πελάτες τους.

Βέβαια σημαντικός παράγοντας για την κερδοφορία του εργοστασίου είναι η αμέριστη εμπιστοσύνη που δείχνει το καταναλωτικό κοινό της περιοχής μας και του Δήμου μας, με την προτίμησή του στα προϊόντα της ΦΑΓΕ, όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το εργοστάσιο στο Αμύνταιο.

Ο Δημοτικός Συνδιασμός «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζομένους, για το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας γάλακτος της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο.

Στην περιοχή μας που προσφέρει, από τον ορυκτό πλούτο της, το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας στην χώρα μας, είναι ιδιαίτερη υποχρέωση της κυβέρνησης να μεριμνήσει για την αύξηση θέσεων εργασίας, την τόνωση της αγροτικής οικονομίας και να αποτρέψει με κάθε τρόπο βήματα που οδηγούν σε μαρασμό το τόπο μας.

Σε μια συγκυρία που η αλληλεγγύη και η τόνωση τοπικών οικονομιών, όπως αυτής του Αμυνταίου, είναι απολύτως αναγκαίες οι «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»:

Καλούμε τους εργαζόμενους, αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής μας να συμπαρασταθούμε, όλοι μαζί ενεργά, στους εργαζόμενους της ΦΑΓΕ.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς τη περιοχής να υποστηρίξουμε, όλοι μαζί ενεργά, τους εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές του Νομού μας να υποστηρίξουν ενεργά και να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο μεγάλο πρόβλημα που ανακύπτει από την απόφαση της εταιρείας ΦΑΓΕ.

Οι «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και απαιτούμε από την κυβέρνηση να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς την διοίκηση της ΦΑΓΕ, προκειμένου να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.