Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου ζητούν οι γιατροί

10 γιατροί του Χειρουργικού τομέα και της μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το νοσοκομείο Φλώρινας με υπόμνημα τους προς την διοίκηση εκφράζουν την αγωνία τους για την λειτουργία των τμημάτων τους και του νοσοκομείου γενικότερα, που έχει φτάσει σε όριο επικίνδυνο.
Όλες οι χειρουργικές κλινικές έχουν απομείνει με 2 μόνο γιατρούς. Ήδη η μαιευτική-γυναικολογική κλινική δεν καλύπτει εφημερίες το 1/3 του μήνα και οι γυναίκες πρέπει να αναζητούν άλλο νοσοκομείο για την γέννα τους. Ο διορισμός επικουρικών γιατρών καθυστερεί προκλητικά, η διοίκηση δίνει μόνο υποσχέσεις και οι γιατροί φτάνουν στα όρια των αντοχών τους.
Η υποστελέχωση αφορά και το νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό και σοβαρή είναι και η έλλειψη υλικών. Ο προϋπολογισμός του 2014 με βάση τις ανάγκες υπολογίζεται ότι θα φτάσει με το ζόρι για το μισό χρόνο.
Οι γιατροί ζητούν άμεσα μέτρα στελέχωσης, αλλιώς από τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια τις εφημερίες του μήνα.

Για την νοσοκομειακή επιτροπή,
Γιάννης Κοσκοσάς

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα,

    Το «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» αυτό θα πρέπει να κλείσει…. Να μην πληρώνει ο Ελληνικός Λαός κάποιους δήθεν «ΓΙΑΤΡΟΥΣ» και να ΜΗΝ έχει τα στοιχειώδη…. Και ας αφήσει αυτά τα συντεχνιακά ο κ. ΚΟΣΚΟΣΑΣ. ΕΧΩ δει πόσο εξυπηρετούν και πόσο «ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ» …. Η γυναίκα μου έπεσε έσπασε το πόδι της 12 το βραδύ…. (ώρα που διάλεξε… ) Και εγώ πίστευα πως έχουμε «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» και γιατρούς…. Με το που έφτασα στο «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» έκανε ακτινογραφία και περιμέναμε το γιατρό να την δει και να μας πει τι να κάνουμε… ο «ΓΙΑΤΡΟΣ» έδωσε ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ οδηγίες σε μια πολύ καλή και ευγενική ασκούμενη, να τις το δέση το πόδι και να πάρει παυσίπονο…!!!!!!!!! Διότι ΔΕΝ έχει ΤΙΠΟΤΑ…!!!!!!!!!!!!!!!!!! Επειδή πονούσε πάρα πολύ επίσπευσα την επιστροφή μου στην ΑΘΗΝΑ και πήγαμε εμμέσως στο νοσοκομείο ‘ΚΑΤ’ εκεί γιατροί ξανά έβγαλαν ακτινογραφία και ΑΜΕΣΩΣ έκαναν εισαγωγή. Διότι είχε σπάσει το πόδι και έπρεπε να κάνει εγχείρηση με αποτέλεσμα να βάλουν στο πόδι ‘ΛΑΜΑ και ΒΙΔΕΣ’. Θα μου πείτε μάλλον αυτοί ήταν άσχετοι… ενώ ο ‘ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ’ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΚΟΥΡΟΥ….. ΧΑΧΑΧΑ.. Ε….. λοιπόν ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΓΩ και πολλοί ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ……


    Τα στοιχεια μου στην διάθεση σας με ημερομηνίες και ονόματα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα κάνει ο κύριος που υπογράφει το παρά πάνω, επιεικέστατα επιπόλαιο, σχόλιο να μη γενικεύει αδικώντας την αλήθεια.
      Το Νοσοκομείο δεν αποτελείται από ένα μόνο γιατρό ούτε μόνο η γυναίκα του το επισκέφθηκε.
      Κάθε άλλο παρά μπορεί να εξαχθεί ασφαλές και αξιόπιστο συμπέρασμα από μία μόνο περίπτωση. Χιλιάδες ασθενών, κατά καιρούς, έχουν αποκομίσει άριστες εντυπώσεις και έχουν εκφράσει την ευαρέσκειά τους, προφορικά και γραπτά.
      Ας μη γενικεύουμε λοιπόν!

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, δεν ξέρω για σένα και τους "πολλούς" στους οποίους αναφέρεσαι, αλλά υπάρχουν ακόμα πιο πολλοί που "βολεύονται" με την εικόνα του γιατρού που περιέγραψες και μάλιστα κατατάσσουν εθελοντικώς τους εαυτούς τους στους ψηφοφόρους του, συνεχίζοντας έτσι το κλασσικό πελατειακό κράτος των τελευταίων δεκαετιών.
      Όλοι ψάχνουμε το δίκιο ΜΟΝΟ όταν η αδικία χτυπήσει τη δικιά μας πόρτα.
      Ο θόρυβος της αδικίας από τις πόρτες των γειτόνων που σπάνε δεν μας αγγίζει, παρά μόνο όταν το ζόρι φθάσει σε μας.
      Ακόμα πιο χειρότερα είναι όταν αποτελούμε συστατικό κομμάτι ενός κατεστημένου που στη χειρότερη περίπτωση
      καλλιεργεί το πελατειακό κράτος και στην καλύτερη, απλά αδιαφορεί γι'αυτό.
      Εσύ λοιπόν και οι "πολλοί" στους οποίους αναφέρεσαι είστε γραφικοί όταν ανακαλύπτετε την αδικία και την ανεπάρκεια ΜΟΝΟ όταν σας χτυπάει την πόρτα και ΟΧΙ όταν ακούτε να χτυπάει επί δεκαετίες τις πόρτες των άλλων.
      Και μην ξεχνάς πως πλησιαζουν εκλογές και δυστυχώς για μια ακόμη φορά το πελατειακό κράτος θα επαληθευτεί.

      Διαγραφή
    3. Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν σωθεί από σοβαρά νοσήματα και απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις π.χ. ανακοπές, εμφράγματα, επικίνδυνες αλλεργικές καταστάσεις, σοβαρά παθολογικά και χειρουργικά νοσήματα κ.ο.κ στο Νοσοκομείο της Φλώρινας.
      Μάθε επιτέλους 9:59 να βλέπεις πέρα απ τη μύτη σου!
      Το αυτό ισχύει και για κάποιους ανεύθυνους Φλωρινιώτες που δυσφημούν το Νοσοκομείο.
      Προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην κοινωνία του νομού.

      Διαγραφή
    4. Γνωστό το κολπάκι. Τι το θέλουμε το άχρηστο νοσοκομείο, τι το θέλουμε το άχρηστο σχολείο, τι το θέλουμε το σάπιο τούτο, το διεφθαρμένο κείνο, το απαράδεκτο άλλο κτλ. Η μόνη απάντηση είναι ότι και βεβαίως τα θέλουμε επειδή είναι δικά μας, εμείς τα έχουμε πληρώσει, Αυτούς που δε θέλυμε και πρέπει να πάρουν πόδι είναι οι άχρηστοι και διεφθαρμένοι άνθρωποι που τους ανεχόμαστε τόσα χρόνια καθώς και οι ανεγκέφαλοι που ξέρουν μόνο να κάνουν κριτική του τύπου πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι, Φϊλε μας λοιπόν μη γενικεύεις γιατί δεν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου.

      Διαγραφή
    5. Apo ti mia exeis parapono me to nosokomeio kai apo tin alli o k koskosas prepei na afisei ta syntexniaka. Apofasise ti theleis.
      Gia tin katastasi enos nosokomeiou euthini den exoyn mono oi giatroi alla ti megalyteri euthini tin exei to DS. Ekanes kammia kataggelia ;h minish. Allios eisai enas akomi mh energos kai gkriniaris politis. Synexeia ftaine oi alloi alla oxi emeis pou de milame eponyma

      Διαγραφή
  2. Παρακάμπτοντας το άσχετο με την ανάρτηση σχόλιο του 9:59 που έβαλε "συλλήβδην", στο ''ίδιο τσουβάλι", όλους τους γιατρούς ισοπεδώνοντας την πραγματικότητα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι καλά κάνουν και διαμαρτύρονται οι γιατροί αφού αντικειμενικά υπάρχει πρόβλημα. Επικουρικοί και ειδικευόμενοι δεν υπάρχουν, κάποιοι απ τους αγροτικούς γιατρούς που αποσπώνται στις κλινικές του Νοσοκομείου έχουν ήδη κάνει ένα μέρος της ειδικότητάς τους οπότε πρέπει το ταχύτερο να βρεθεί λύση, πιθανώς μέσω των γενικών γιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ισοπέδωση, όλοι ε΄ναι ίδιοι, είναι λάθος! Οι περισσότεροι γιατροί είναι αξιόλογοι, κάποιοι ίσως ν είναι λιγότερο καλοί! Αλήθεια ποιός είμαι εγώ ή εσύ που θα αξιολογήσεις τους γιατρούς! Αν το νοσοκομείο μας το κλείσουν, τότε να δω τι θα κάνεις, τι θα πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΕΝ ΕΤΙ 2009 ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΠΕ <> ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΜΟΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κύριε Κοσκοσά Θα ήθελα να μάθω εάν εχουν ενημερωθεί -ή έχετε ενημερώσει εσείς η η διοίκηση του νοσοκομείου με κάθε λεπτομέρεια -τους βουλευτές του νομού Κωνσταντινίδης -Γερμανίδης ; έχουν ενημερωθεί , έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση στην βουλή ή στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας ; Εάν το έχουν κάνει και δεν έχουν εισακουσθεί τι έχει δρομολογηθεί να γίνει σύμφωνα με τις πρόσφατες αλλαγές στον χώρο της Υγείας ;Θα παραμείνει Νοσοκομείο πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας Υγείας; Αστικό Κέντρο Υγείας;Πολυατρείο με μικρό αριθμό κλινικών; Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας; Οι ΄Φλωρινιώτες περιμένουμε μία σοβαρή απάντηση και όχι διαπιστώσεις για τα σοβαρά θέματα Υγείας που αφορούν την ακριτικη μας περιοχή . Αναφέρατε ότι τα χρήματα φτάνουν με το ζόρι για μισό χρόνο; Η πληροφορία σας σχετικά τα οικονομικά του νοσοκομείου είναι από έγκυρη πηγή όπως το οικονομικό τμήμα η έχετε σχηματίσει πρόχειρα μια εικόνα που σας είπαν; Στον πρόλογο αναφέρατε ως επιτροπή μία ΟΜΑΔΑ 10 γιατρών ..οι υπόλοιποι γιατροί του νοσοκομείου έχουν την ίδια άποψη και θέση με τα όσα διατυπώσατε ; εκφράζετε το σύνολο των ιατρών; την επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου; -το ιατρικό σύλλογο ΄του νοσοκομείου ; ή την μικρή ομάδα των 10 γιατρών ; είστε επιτροπή ποιανού; του συνόλου των ιατρών ή μιάς μικρής ομάδας γιατρών στο νοσοκομείο με κοινά προβλήματα 'ίσως και συγκεκριμένες πεποιθήσεις στα θέματα υγείας; Το κείμενο σας αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα που λίγο πολύ περισσότερο τα γνωρίζει όλος ο κόσμος πολύ περισσότεροι οι χιλιάδες ασθενείς που απευθύνονται στο νοσοκομείο όπου εργάζεσθε και υπάρχει στην Φλώρινα. Δυστυχώς το νοσοκομείο στην Φλώρινα δεν είναι ούτε Ωνάσειο ούτε Ιατρικό Κέντρο ούτε Θεαγένειο ούτε Διαβαλκανικό΄ούτε ...ΚΑΤ . Ας κοιτάξουμε ο καθένας από το μετερίζι τους να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες να προωθήσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί χωρίς να το ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΜΕ .....Αυτά ΄κύριε Κοσκοσά και κύριε Τσαούσογλου ..... .......Ελπίζω να έγινα κατανοητός ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί στο τέλος δε βάζεις υπογραφή και σφραγίδα,η διοίκηση του ΓΝΦ ?

      Διαγραφή
  6. Αφού στελεχώνονται άρτια οι υπηρεσίες "δίωξης ναρκωτικών", τι τους θέλουμε τους γιατρούς!...
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι δεδομένο ότι στο Νοσοκομείο μας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο ανθρώπινο και υλικοτεχνικό δυναμικό. Και οι δύο μορφές ελλείψεων εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια με το σκάσιμο της φούσκας των δημαγωγών και λαοπλάνων που μας κυβέρνησαν τα τελευταία σαράντα χρόνια και την οποία φούσκα η πλειοψηφία του 85% τη φουσκώναμε βλακωδώς με πάθος. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι κάτι μάθαμε μόνιμα και όχι ευκαιριακά. Με αυτά τα δεδομένα και αποβάλλοντας όση περισσότερη έμφυτη και επίκτητη μιζέρια γίνεται, θεωρώ ότι ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ.

    Υ.Γ. : Δεν έχω καμμιά απολύτως εργασιακή σχέση με το Νοσοκομείο είτε προσωπική είτε οικογενειακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.