Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας

Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες που ξεριζωμένοι από την φρίκη του πολέμου, την εξαθλίωση και τις ασθένειες βρίσκονται στην χώρα μας, στο δρόμο της αναζήτησης ενός ασφαλούς και αξιοπρεπούς τόπου διαβίωσης μέχρι να σταματήσει η καταστροφή στις πατρίδες τους.

Εκφράζει επίσης τον θαυμασμό και τα συγχαρητήριά του στον Ελληνικό λαό, ο οποίος σε περίοδο βαθειάς κρίσης προσφέρει κυριολεκτικά από το υστέρημά του ό,τι μπορεί για την ανακούφιση αυτών των συνανθρώπων μας και ειδικά των μικρών παιδιών, χωρίς διακρίσεις.

Ο λαός μας γνώρισε κατ’ επανάληψη την προσφυγιά και την αναγκαστική μετανάστευση και θα προσφέρει κάθε βοήθεια με ανιδιοτέλεια, επιτελώντας για μια ακόμα φορά το ανθρωπιστικό του καθήκον.
Καλεί τις κυβερνήσεις των χωρών που βρίσκονται στον δρόμο των προσφυγικών ροών (πολλές από τις οποίες μόλις πρόσφατα γνώρισαν την φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς και πολλοί φιλοξενήθηκαν και στην Ελλάδα) να σεβαστούν τις διεθνείς συνθήκες και υποχρεώσεις τους και να αποκαταστήσουν τις συνοριακές διαβάσεις ως οφείλουν. Να δοθεί, επίσης, η δυνατότητα απευθείας μετακίνησης αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς προσφύγων προς την χώρα τελικής εγκατάστασης.

Καλούμε τα μέλη μας και κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια φορέων και πρωτοβουλιών συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή μας και θα συμβάλουμε και οι ίδιοι με κάθε τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με τον Ερυθρό Σταυρό θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, στα γραφεία του Συλλόγου μας (ισόγειο Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας) από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 (κατά τις εργάσιμες ώρες).

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι:
• Γάλα μακράς διαρκείας.
• Βρεφικές κρέμες - βρεφικό γάλα σε σκόνη.
• Τρόφιμα με μακρά ημερομηνία λήξης, μη ευπαθή, άμεσης -χωρίς μαγείρεμα- κατανάλωσης (ξηρά τροφή, σνακ, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί, φρυγανιές, κρουασάν, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάϊ (σε φακελάκια), κονσέρβες (όχι χοιρινό) – ΟΧΙ νερό/χυμούς/σοκολάτες).
• Είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής (μπιμπερό, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, κρέμες συγκάματος, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια).
• Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα).

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Π. Στεφανίδης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

29 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! Η πρόσκληση αφορά μόνο τους δικηγόρους ή μπορούμε και εμείς να φέρουμε πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοκράτες δικηγόροι , φτάνει πλέον με τις αριστερές παραισθήσεις . Υπερασπισθείτε την Ελλάδα και τους Έλληνες . Να φύγουν όλοι και να πάνε στις αγαπημένες τους πατρίδες , να πολεμήσουν για την ελευθερία τους ή για τις ιδέες τους . Δεν τους καλέσαμε δεν θα τους ρωτήσουμε να φύγουν . Η Ελλάδα στους Έλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φασισμός είναι αρρώστια. Γιατρό χρειάζεσαι και οχι δικηγόρο

      Διαγραφή
    2. @ 7:14 Εθνικισμός λέγετε. Μάθετε να μιλάτε Ελληνικά. Πιπιλάτε ότι καραμέλα σας δώσουν!

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαχαχα "λεγετΕ";;!!! Και "να μιλάτε Ελληνικά"; αυτό λέγετΑΙ φασιστικό γκροτέσκο. Όπως και να διεκδικεί ένας φασίστας ... δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Μου εφτιαξες την διαθεση. Καλημέρα! !!!!

      Διαγραφή
    4. Τέτοιος ξεφτίλας είσαι 10:12. Πιάστηκες από ένα ορθογραφικό και συνεχίζεις το πιπίλισμα της καραμέλας. (Συγχωρείσαι αν είσαι εκπαιδευτικός)

      Διαγραφή
  3. Είναι λυπηρό ότι ενω τόσοι φορείς Εκκλησία, δικηγόροι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και τόσοι άλλοι καλούν ανοιχτά σε ανθρωπιστική βοήθεια, ελαχιστοι ασχημονούν και ειρωνεύονται ανώνυμα . Στο κάτω κάτω δεν σε υποχρεώνει κανείς να δώσεις κάτι, γιατι σκούζεις. Συμφωνώ οτι δεν μπορείς να είσαι ρατσιστής αν είσαι καλά στα μυαλά σου.

    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο κομμουνισμός είναι η ψώρα του μυαλού" Καζαντζάκης. Όταν βοηθάς τους λαθρομετανάστες αδικείς τους Έλληνες . Πότε οι διάφοροι φορείς και περισσότερο οι δικηγόροι έκαναν έρανο για να βοηθήσουν Έλληνες ; Υποκριτές και φαρισαίοι .

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση εχει ο κομμουνισμός. Μήπως πήρες κάτι; κομουνιστές και η Εκκλησία; πολλές φορές έχουν κάνει και για Έλληνες αλλά εσυ προφανώς δεν ενδιαφέρθηκες να συμμετάσχεις.
      Εγώ πάλι οταν βοηθώ συνανθρώπους νιώθω δικαίωση και ως Ελληνίδα. Αντίθετα ντρέπομαι όταν ακούω ρατσιστές ή νεοναζί να αυτοχαρακτηρίζονται "Έλληνες". Είναι πως το βλέπεις τελικά...

      Διαγραφή
    3. 12:09 σε ενδιαφέρει να μάθεις για τον μύθο της αποδιδόμενης στον Καζαντζάκη ή δεν έχει σημασία για το δικό σου μυαλό;
      Β

      Διαγραφή
    4. Ma8e prwta tin diafora anamesa se prosfuges k metanastes alla k la8rometanastes..

      Διαγραφή
    5. Με ενδιαφέρει εμένα 2:41. Την βλέπω συχνά την φράση αυτή χωρίς κάποια πηγή όμως. Είναι απάτη;

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι θέμα ρατσισμού. Η τουλάχιστον απ όσους διαφωνούν δεν είμαστε όλοι ρατσιστές. Για μένα είναι λυπηρό το ότι κάποιοι παρασύρονται έχοντας φορτιστεί συναισθηματικά και καταντάν "Δούρειος Ίππος" για τη χώρα μας.

    Και να θυμάστε το εξής: Εμείς μπορεί να είμαστε σκληροί τώρα, αλλά όταν θα γίνουν τα πράγματα έτσι όπως τα λέμε, (και δεν απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα) τότε εσείς που θα νιώθετε προδομένοι θα σκέφτεστε και θα ενεργείτε πολύ ποιο σκληρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι τρομερά εγωιστής. Εσύ τ ξέρεις όλα! ! Αν δεν γίνουν όπως τα λες. Και σε κάθε περίπτωση άλλο απαλύνω τον πόνο και άλλο η γενική πολιτική μου θέση. Μήπως κάποια κέντρα του εξωτερικού θέλουν να μας αναγκάσουν να δείξουμε απάνθρωπη συμπεριφορά, να έρθουμε σε σύγκρουση και να σπάσουμε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο προς όφελος ΗΠΑ Τουρκίας και Ισραήλ; μην είσαι τόσο απόλυτος

      Διαγραφή
  5. Κανουν καλη και αξιεπαινη προσπαθεια μην τους τρωτε ρε παιδια το δικιο. Για ολα κατι να πουμε σε αυτη την πολη πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε αυτό το βίντεο για να είστε προετοιμασμένοι όταν θα τα διανέμετε:
    https://www.youtube.com/watch?v=dcfdxjs44LU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από την στιγμή που όλα τα καθαρά και πατριωτικά κανάλια περνάνε το μήνυμα αλληλεγγύης στα πρόβατα ότι οι μετανάστες υποφέρουν να τους λυπηθούμε κτλ τα αφεντικά τους που μια ζωή παραπλανούν τον Έλληνα τριβουν τα χεράκια τους...Για να ειναι στην ησυχία τους τους φορτώνουν στους Έλληνες...Αφήστε τα βιβλία κοινωνικά αμόρφωτοι και αφήστε την επιφάνεια του προβλήματος...Ήρθαν για να μείνουν γιατί βολεύει τα αφεντικά μας...Γιατί περνάνε απο το αιγαιο με κίνδυνο και δεν πάνε απο Βουλγαρία μέσω ευρωπαϊκής Τουρκίας;;;;Και δεν είμαι ρατσιστής αλλά πραγματιστής που δεν γουστάρω να με δουλεύουν οι δήθεν που νομίζουν ότι όλοι είμαστε πρόβατα και σκεφτόμαστε με παρωπίδες....Στην ανάπτυξη θα δουλεύουν αυτοί στην χώρα μας γιατί το 70% είναι μορφωμένοι και τα 300€ θα τους φαίνονται χρυσάφι καθώς ο ιδιωτικός τομέας θα ανήκει σε φίλους ευρωπαίους...ξυπνάτε επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί η Βουλγαρία δεν είναι στην Schengen. Και μετά λες τους άλλους προβατα, άσχετε
    Βγάλε το δημοτικό επιτέλους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή η Ελλάδα είναι στη Schengen? Είναι και καμιά γειτονική μας χώρα για να έχει νόημα? Απλά οι Βουλγαρία έχει άλλη τακτική και το ξέρουν πολλοί καλά οι πρόσφυγες και μετανάστες.

      Διαγραφή
    2. Μην το συνεχίζεις γιατί εκτίθεσαι και άλλο. Αυτοί θέλουν να βρεθούν σε χώρα Σενγκεν γιατί ενεργοποιείται η υποχρέωση των υπολοίπων (Γερμανία, Αυστρία κτλ) να τους δεχτούν εφοσον λάβουν ιδιότητα πρόσφυγα και να ανοίξει διάδρομος προς αυτές. Υπάρχει ζωή και έξω απο τα φασιστικά sites. Ζήσε επιτέλους φίλε μου.

      Διαγραφή
    3. Μην είσαι τόσο σίγουρος 7:14. Τίποτα στη ζωή δεν είναι σίγουρο. Απλά σκέψου το σαν δεδομένο:
      http://www.topontiki.gr/article/161848/vomva-tis-merkel-gia-ti-sengken-zita-tin-epanaeisagogi-tis-synthikis-sta-metra-tis

      ΥΓ: Δεν είμαι ο παραπάνω.

      Διαγραφή
    4. Φίλε 8:02 εγώ λεω γιατί έρχονται Ελλάδα και δεν πάνε Βουλγαρία που είπε ο αποπάνω. Για τον ίδιο λόγο ζητούν να πάνε Γερμανία, Αυστρία και όχι πχ Αγγλία (εκτός Σενγκεν). Φυσικά συμφωνώ ότι γίνονται παιχνίδια με την Σενγκεν αλλά αυτή είναι σήμερα βη εικόνα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον άρθρο

      Διαγραφή
    5. Και εδώ είναι το οξύμωρο στα λεγόμενα της γερμανίας γιατί:
      "Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος χαρακτηρίζεται πρόσφυγας, τότε δικαιούται αμέσως ένα ειδικό διαβατήριο, το διαβατήριο Nansen, με το οποίο έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει ελεύθερα και νόμιμα σε κάθε μια από τις 116 χώρες παγκοσμίως που έχουν υπογράψει την Διακήρυξη. " σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

      Από την άλλη εξηγεί γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη δεν τους δέχονται από τότε που πήραν επίσημα την ονομασία πρόσφυγες, και αντ' αυτού πληρώνουν πολλά για να μπορεί να συνεχίζεται το ταξίδι τους προς τη δύση. Έχω υποψίες ότι είναι πολύ βρόμικο το "παιχνίδι"...

      Διαγραφή
  9. Προσέξτε ποιους ψηφίζετε!!!
    Φεύγουν τα παιδιά μας μετανάστες δεν τους νοιάζει. Έρχονται λαθρομετανάστες και μένουν εδώ εις βάρος μας δεν τους νοιάζει. Μόνο το να έρχονται τους νοιάζει καταλάβετε το!
    https://www.youtube.com/watch?v=vO2cc7WH56A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μην τα τσούζεις βραδιάτικα. Εσύ που νοιάζεσαι τι έκανες?

      Διαγραφή
    2. Και έστειλα τρόφιμα όταν χρειάστηκε στους Γιουγκοσλάβους αδερφούς μας, και βοήθησα χρηματικά ανθρώπους που είχαν ανάγκη, και τραμπούκους απώθησα που τα βάζαν με αδυνάτους. Αλλά παρ όλα αυτά πρόβατο δεν έγινα και κοιτάω όσο μπορώ να μη με εκμεταλλεύονται. Γι αυτό σου λέω, οι αερολογίες δε με αγγίζουν. Πάνε κορόιδεψε κανέναν άλλον.

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι έγινες 100% πρόβατο; και μόνο η έπαρση ότι εσύ τα ξέρεις όλα και οι άλλοι είναι τυφλοί αυτό δείχνει

      Διαγραφή
    4. Η έπαρση οφείλεται στην πόλωση ανάμεσα στις δύο απόψεις επί του θέματος. Αν μιλάγαμε από κοντά πολύ πιθανόν το κλήμα θα ήταν ποιο ήπιο.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.