Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τα πρώτα συμπεράσματα για τη σεισμικότητα της Φλώρινας (video)

Τα πρώτα συμπεράσματα για τη σεισμικότητα της περιοχής από την έρευνα που πραγματοποιεί η ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μας περιέγραψε ο επικεφαλής της ομάδας καθηγητής σεισμολογίας κ. Θεόδωρος Τσάπανος. Παρακολουθείστε το σχετικό video.



Πηγή: εφημερίδα Ηχώ

4 σχόλια:

  1. μονο αυτο δεν απανταει σε ερωτησεις σας ο τσομπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ! ΕΛΕΟΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΣΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συμπολίτης μας κ. Τσάπανος (και όχι Τσομπάνος) είναι και έμπειρος και καταξιωμένος στο χώρο του. Μιλάμε για έναν χώρο ο οποίος μας είναι άγνωστος. Σχετικά με την ανυπομονησία μας, το ρεπορτάζ λέει για "πρώτα συμπεράσματα", οπότε αφήνει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις μόλις προκύψουν νέα στοιχεία. Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί πολλές φορές σε λανθασμένα συμπεράσματα. Μας ενδιαφέρει η σαφέστερη δυνατή εικόνα των ρηγμάτων. Από την αρχή των ερευνών ξέραμε ότι θα απαιτηθεί χρόνος τουλάχιστον δέκα μηνών σχολαστικών μετρήσεων. Ας κάνουμε υπομονή και να προσευχόμαστε να μην προκύψουν χειρότερα στοιχεία, που θα μας φέρουν σε αδιέξοδο και θα προκαλέσουν πανικό. Η υπομονή είναι αρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε παιδιά, με τίποτα δεν είστε ικανοποιημένοι; Δεν γίνεται τίποτα, γκρινιάζουμε. Γίνεται κάτι, πάλι γκρινιάζουμε. Τι περισσότερο περιμένετε να ακούσετε; Ενημερωθήκαμε επαρκώς και έχουμε μία εικόνα των σεισμικών ακολουθιών. Τι άλλο ζητούσατε; θέλατε μέρα και ώρα του επόμενου σεισμού; Πόση γκρίνια πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.