Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση γονέων και κηδεμόνων με τους καθηγητές του 1ου γυμνασίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου η πρώτη – για φέτος – συνάντηση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Α ΄ Τάξης με τους καθηγητές του Γυμνασίου.

Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι γονείς – κηδεμόνες ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του σχολείου. Προσήλθαν στο χώρο του γυμνασίου όπου αρχικά ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια κ. Παπακωνσταντίνου Ουρανία για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και στη συνέχεια δόθηκαν γενικές οδηγίες από τους καθηγητές που διδάσκουν στην Α’ Τάξη, για τον τρόπο διδασκαλίας και αξιολόγησης των μαθημάτων.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με τους καθηγητές των παιδιών τους, απολαμβάνοντας καφέ και γλυκίσματα, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στη συνέχεια είχαν το χρόνο να κουβεντιάσουν ιδιαιτέρως με ομάδες καθηγητών, προκειμένου να ανταλλάξουν εντυπώσεις, εμπειρίες, σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από την καθημερινότητα των παιδιών, μέσα και έξω από το σχολείο.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του 1ου Γυμνασίου ήταν η επίτευξη της συνεργασίας γονέων – εκπαιδευτικών για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο. Επιθυμία όλων είναι να συνεχιστεί η κοινή αυτή προσπάθεια οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος με άξονα το γενικότερο καλό των παιδιών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έγινε στα πλαίσια του δράσης της «Διευρυμένης Ενδοσχολικής Υποστήριξης» του προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ» με συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτρη Πνευματικό, και σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο κ. Άννας Πολατίδου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.