Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Νοσηρή» Ελλάδα

Της Δόμνας Γκίνη,
Project Manager

Σε δεινή θέση φέρνει τους Έλληνες πολίτες τόσο το σχέδιο ανάπτυξης της κυβερνήσεως όσο και οι αδιανόητες απαιτήσεις της Τρόικας, προκαλώντας έτσι την οργή και την δυσπιστία τους, καθώς καλούνται να "εξοφλήσουν" τις εκκρεμότητες των τρελών μέτρων που τους επιβλήθηκαν μαζί βέβαια και με τις κάθετες "παραμέτρους", τον φόρο ακινήτων, τους πλειστηριασμούς, τα λουκέτα ταμείων, τις αναπόφευκτες απολύσεις, τα πανεπιστήμια κ.λ.π που όπως είναι γνωστό αυτά συμπεριλαμβάνονται στην οικονομική μας ανάκαμψη, δηλαδή είναι το κερασάκι στην τούρτα για την ΠΡΟΟΔΟ που σημειώσαμε. Και να μια ακόμη λέξη με την οποία οι δανειστές μας χαϊδεύουν τα αφτιά, παραλείποντας το γεγονός ότι ο τυφλός αναγνωρίζει την ηχώ του ψέματος, από ότι φαίνεται όμως η τυφλόμυγα καλά κρατεί.
Πέραν όλων τούτων των αναγκαίων καθηκόντων που μας παρουσιάζουν, συνεχίζουν να αγνοούν το βασικότερο και προχωράν ακάθεκτοι ζητώντας να επιληφθούν κι άλλα αλόγιστα μέτρα, στα οποία ο μέσος Έλληνας αδυνατεί να ανταποκριθεί, όχι μόνο από τις περικοπές που υπέστη όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της κρίσης, που μπορεί αυτό να ήταν το καλό της πρόσωπο, όμως από ‘δω και πέρα βλέπουμε να "εκκολάπτεται" ένας ασταμάτητος όλεθρος που όπως αποδεικνύεται οι επιπτώσεις του θα δυσχεραίνουν και άλλο την κοινωνία μας.
Τα μηνύματα είναι ηχηρά, αισιόδοξα μα και αινιγματικά παράλληλα, η δε προθέσεις τους προδιαγεγραμμένες και όλα μέλι-γάλα...τίποτα όμως από αυτά δεν σταματά τον ρυθμό σάρωσης της Τρόικας, ατρόμητη συνεχίζει να επιβάλλεται με το στανιό την ίδια ώρα που το κράτος καταρρέει αυτοί ετοιμάζονται για νέο colpο grοsο, ενώ εμάς μας μοιράζουν Wi-Fi λες και θα παραστήσουμε τον πόλεμο των άστρων...
Η διαδρομή όλης αυτής της περιόδου μου φέρνει έντονα στην μνήμη μου την Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, που αν αποδοθεί ως τίτλος στην Τρόικα, οι ενέργειες τους τον επιβεβαιώνουν και τον επιβραβεύουν… γιατί και αυτοί συμμετείχαν στο σχέδιο "θανάτου" μας. Η Ελλάδα νοσεί και δυστυχώς καταβάλλεται ολοένα πιο πολύ… ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ μας!!!

9 σχόλια:

  1. Aλήθεια γιατί γράφετε. πέρα από κοινοτυπίες και αναμασημένο λόγο τι έχει να προσφέρει το κείμενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς της αρέσει να γράφει. Εγώ θα της έλεγα να συνεχίζει να γράφει, να γράφει, να γράφει, και να ξαναγράφει.
    Θεραπεία είναι η γραφή και δεν υπάρχει γιατρειά.

    Τρανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ίδια απορία έχω κι εγώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ...τέτοια ξεκάθαρη ματιά πάνω στα μελανά σημεία των καιρών δύσκολα συναντάς. Επίσης, με εντυπωσιάζει η χρήση της ελληνικής γλώσσας, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο που η Τρόικα δεν ήρθε μόνη της, αλλά την καλέσαμε εμείς. Ούτε επέλαση κάνει, ούτε ζητάει. Η τρόικα μόνο μετράει. Θα έχουμε έλλειμμα το 2014; Τότε πρέπει αυτό από κάπου να καλυφθεί. Αυτό δεν γίνεται και στην πεζή καθημερινότητα; Όταν ξοδεύεις παραπάνω από όσα εισπράττεις και κανείς δεν σου δανείζει, από κάπου κόβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει γράψει πολλές φορές για διάφορα θέματα...κανένας δε βγήκε να της πει ότι γράφει κοινότυπα. Μόλις το θέμα ενοχλησε, τα λαγωνικά της συγκυβέρνησης εμφανίστηκαν και άρχισαν τα πικρόχολα σχόλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Un peu ψυχαναγκαστική γαρ, δηλώνω fan της Δόμνας και ζω για τη στιγμή που θα δημοσιευτεί το νέο της άρθρο. Keep on giving us food for thought. Α! Και καλή επιτυχία στο νέο σου project, my dearest manager.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι φυσικά αν διαβάζεις μόνο αθλητικές εφημερίδες τα παραπάνω σου φαίνονται διανόηση

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Εσείς πάντως, της υψηλής διανόησης, βάλ' τε και κανένα σημείο στίξης. Τζάμπα είναι, που θα' λεγαν και στο χωριό σας. O tempora.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.