Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αιμοδοσία στο ΤΕΙ

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τη Φλώρινα) που ανιδιοτελώς έσπευσαν να προσφέρουν αίμα για την τράπεζα αιμοδοσίας της σχολής μας στη Φλώρινα την προηγούμενη εβδομάδα (21/11), όπως κάνουν εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα δύο φορές το χρόνο.
Συγκεντρώθηκε ένας σημαντικός αριθμός φιαλών. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η ανταπόκριση των φοιτητών, που δεν ήταν αρκετός ο χρόνος, που είχε στη διάθεση του το συνεργείο αιμοδοσίας και κλείστηκαν ραντεβού στο νοσοκομείο της Φλώρινας για τη συνέχεια.
Η συγκεκριμένη τράπεζα που ιδρύθηκε το 2001 έπειτα από πρωτοβουλία του τότε Καθηγητή Εφαρμογών αγωγής υγείας κ. Γ. Ανθόπουλου και του τότε Διευθυντή της σχολής μας Καθηγητή κ. Ι. Μιχαηλίδη, λειτουργεί αρκετά χρόνια κι έχει προσφέρει υπηρεσίες εκτός από τους φοιτητές και το προσωπικό της σχολής μας και σε συμπολίτες μας. Ήταν πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των φοιτητών μας. Νεαρά παιδιά προσφέρουν ανιδιοτελώς το αίμα τους αποδεικνύοντας έτσι ότι έχουν αναπτύξει κοινωνική ευαισθησία παρά το μικρό της ηλικίας τους.
Η χώρα μας χρειάζεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό φιαλών αίματος για τους γνωστούς λόγους. Το αίμα δεν αγοράζεται, ούτε μπορεί να παραχθεί τεχνητά προς το παρόν τουλάχιστον. Είναι αποκλειστικά προσφορά ενός υγιούς ανθρώπου προς το συνάνθρωπο του, είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης. Στη Σχολή μας προσπαθούμε πέρα από την κατάρτιση σε θέματα γεωπονικής εκπαίδευσης που είναι το αντικείμενο σπουδών μας, να ευαισθητοποιήσουμε τους φοιτητές μας και σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Συγχαίρουμε αυτά τα παιδιά και τα ευχαριστούμε θερμά. Δίνουν ένα μάθημα σε όλους μας. Πιστεύουμε ότι θα επιδεικνύουν παρόμοια ευαισθησία σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα.

Η Διευθύντρια της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Φλώρινα
Βασιλική Παππά-Μιχαηλίδου
Καθηγήτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.