Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εκπαιδευτική-διδακτική επίσκεψη 1ου δημοτικού σχολείου Αμυνταίου στη Δ.Ε.Η. ΑΕ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-διδακτικών επισκέψεων τάξεων του δημοτικού σχολείου και με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οργανώθηκε επίσκεψη σε χώρους της ΔΕΗ Α.Ε. με τη συμμετοχή των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων. Τα παιδιά συνόδευσαν οι δάσκαλοί τους και μέλη του συλλόγου.
Η επίσκεψη ξεκίνησε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), όπου σε μία μακέτα περίπου 20 τετραγωνικών μέτρων, το αρμόδιο προσωπικό παρουσίασε τη λειτουργία των ορυχείων και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, παρέθεσε ένα σύντομο ιστορικό της ΔΕΗ στην περιοχή και τέλος ενημέρωσε τους μαθητές για την διαδικασία εξόρυξης και μεταφοράς λιγνίτη.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός (ΑΗΣ) Αμυνταίου-Φιλώτα, όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν από προσωπικό του σταθμού σε διάφορους χώρους (Θάλαμος Ελέγχου, Πύργοι Ψύξης, Μηχανοστάσιο, Μηχανουργείο κ.α.) και ενημερώθηκαν για τις βασικές λειτουργίες ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Κλάδο Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου (ΚΟΠΑ). Τα παιδιά αντίκρισαν μία πανοραμική εικόνα του ορυχείου από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του στον Πύργο Ελέγχου του ορυχείου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή, η ενημέρωσή τους για τις βασικές λειτουργίες τους (εντός των πλαισίων του μορφωτικού τους επιπέδου), η κατάθεση αρκετών πληροφοριών για θέματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διαχωρισμού ορυχείου-σταθμού, ρύπανση περιβάλλοντος, ασφάλειας και υγιεινής εργασίας και άλλα. Κρίνοντας από τις ερωτήσεις των παιδιών, το ενδιαφέρον τους αλλά και την ικανοποίησή τους θεωρούμε ότι ο σκοπός της επίσκεψης επιτεύχθηκε.
Θα θέλαμε από αυτό το βήμα να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε. για τον χρόνο που διέθεσαν, τη φιλοξενία τους και την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης εικόνας των μονάδων που επισκεφθήκαμε. Επίσης, να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή κ. Μ. Μιχαηλίδη για την οργάνωση και τους συνοδούς δασκάλους κ. Ευθ. Νταφέτσιο (Δ’), Δ. Λιασόπουλο (Ε’1), Μ. Πολύζου (Ε’2), Π. Ταβελλάρη (ΣΤ’1) και Ι. Ζαέκη (ΣΤ’2) για την προετοιμασία των μαθητών, τη «δημιουργία» αποριών και ερωτήσεων και την απαραίτητη τήρηση της τάξης στους χώρους των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.