Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Επαρχία ώρα μηδέν

Της Δόμνας Γκίνη, Project Manager

Την ώρα που στην πρωτεύουσα μελετάνε τα επόμενα ασφυκτικά μέτρα, η επαρχία ζει το δικό της Γολγοθά, αβοήθητη στο έλεος του Θεού, να παλεύει με τα μέτρα αθλιότητας και ταπείνωσης, θέλοντας να επιβιώσει για μία ακόμη ημέρα. Παρόλα αυτά όμως παρακολουθούν αποσβολωμένοι το ένα μετά το άλλο να "φεύγει" οριστικά όσο κι αν αγωνίζονται να τα κρατήσουν "αδειάζει" η πιθανότητα να αποδοθούν λύσεις στα "επείγοντα" προβλήματα που τους κατακλύζουν και δεν τους αφήνουν κανένα περιθώριο να δράσουν ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν την θέση τους στο κοινωνικό σύνολο ως υγιής πολίτες.
Αν και μικρή σε έκταση η Πόλη της Φλώρινας, όσες ομορφιές έχει άλλες τόσες "ασχήμιες" κρύβει. Και δεν αναφέρομαι στα κοινώς γνωστά προβλήματα, αλλά σε αυτά που αξίζει να ειπωθούν και ΟΧΙ να σκανδαλιστούν, για να κερδίσουν πόντους, καθώς απο μόνα τους έχουν την ανάλογη σοβαρότητα. Και διερωτώμαι ενώ παράλληλα θέτω και ως ερώτημα το εξής: Πόσους βανδαλισμούς ετοιμάζει πια αυτό το ριμαδομνημόνιο;;; Πρώτα το τρένο...μετά τα πανεπιστήμια...τώρα οι μονάδες υγείας και το Νοσοκομείο...Ποιό έχει σειρά;; Μήπως να εκκενώσουμε την Πόλη ή να μπούμε σε καραντίνα;;
Όπως όλοι ξέρουμε, οι ελλείψεις σε τομείς πρώτης ανάγκης ήτο ανέκαθεν πολλές, πλην όμως αυτών, έστω και μετά βίας προσέφεραν έργο… μισό μεν σωτήριο δε, και στην περίπτωση της Νεφρολογικής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας είναι εμφανή γιατί όλο αυτό το καιρό ένας μόνο ιατρός εξυπηρετεί 34 Νεφροπαθείς (και μερικοί από αυτούς έχουν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και χρήζουν ιδιαίτερης παρακολούθησης), οι οποίοι σήμερα δεν ξέρουν, αν και που θα κάνουν την επόμενη αιμοκάθαρση τους. ΝΤΡΟΠΗ...τους οδηγείτε ανελέητα σε μαζική αυτοκτονία ΟΧΙ μόνο τους ασθενείς που με αυτό προσυπογράφετε την θανατική τους καταδίκη, αλλά και τους επιστήμονες που όλο αυτό το διάστημα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εκπληρώσουν το καθήκον τους όσο το δυνατό καλλίτερα για να χαρίσουν μία ακόμη ανάσα σε έναν συνάνθρωπο μας. Και αν εχθές σκεφτόμουν το "Νοσηρή" Ελλάδα τα γεγονότα μου επιβεβαιώνουν τον τίτλο. Τι ζήτησαν;; Ότι και όσα έχουν και οι ίδιοι ανάγκη ως Έλληνες Πολίτες, ως άνθρωποι να διαφυλάξουν τα βασικά αγαθά και να μην "ξεπουλήσουν" αθώες ψυχές στον διάβολο για να βγουν σωστοί οι αριθμοί στο πλεόνασμα, που αυτοί θέλουν να παρουσιάσουν.
Οργή...θυμός...διαμαρτυρία...θλίψη...τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούν να βάλουν "φρένο" στο καλά μελετημένο σάρωμα της χώρας. Είναι κακό που θέλουν γιατρό κάθε ειδικότητας στην "σπίτι" τους;; Παρακαλώ κύριοι απαντήστε τους, γιατί δεν μπορούν να έχουν το δικαίωμα ενός μέσου ευρωπαίου πολίτη;; Επειδή χρωστάτε;; Ξεχνάτε όμως ότι ο Έλλην είναι φιλάνθρωπος...και ΟΧΙ ανθρωποφάγος, γιατί λοιπόν να κλείνουμε την "πόρτα" σ’ αυτούς που πραγματικά υποφέρουν;;; Ο Θεός να βάλει το χέρι του...καλή μας ανάρρωση!!!

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς δεν γνωρίζετε την ακριβή κατάσταση για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού... πριν από 5 - 6 χρόνια κάποιοι Νοσηλευτές "ξεσηκώθηκαν" για την κατάσταση, αλλά πολύ τεχνικά οι Διοίκηση (Παπανούσης) ο Διευθυντής (Χατζηκωνσταντίνου, εκλιπών σήμερα) η νοσηλευτική ηγεσία (Παπαδημητρίου - Αναστασίου - Τόιτου) και το συνδικαλιστικό όργανο των Νεφροπαθών (Κεβρεκίδης) φρόντισαν να βγάλουν τρελούς τους νοσηλευτές και με λάσπη στα πρόσωπά μας ησύχασαν τα πράγματα μας κυνήγησαν μας μετακίνησαν και "έλυσαν" το πρόβλημα τώρα συζητάτε πάλι τα ίδια και οι Νεφροπαθείς δεν είναι άμοιροι ευθυνών λοιπόν μην τους χρησιμοποιήτε, τότε λέγαμε η μονάδα μαθηματικώς οδεύει σε κλείσιμο ΕΚΛΕΙΣΕ και θα ΚΛΕΙΣΕΙ, είπαμε οι ηπατικοί ασθενείς κινδυνεύουν σε έναν μήνα ΠΕΘΑΝΑΝ και οι τρεις, είπαμε πόσο θα αντέξει ο γιατρός ΠΕΘΑΝΕ και τι έκανε η διοίκηση τιμώρησε αυτούς που τα είπαν και όλα ΕΝΤΑΞΕΙ, ήρθε Νέα γιατρός και την πολέμησαν στόχος τους είναι να την κλείσουν την μονάδα και μερικοί γιατροί το φωνάζουν και επιμένουν στο κλείσιμο μαζί με τους διευθυντάδες και την διοίκηση ..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.