Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Με δεκανίκια πέρασε από το Αμύνταιο ο ΠΑΟΚ!

Την πρώτη του ήττα, ύστερα από 3 χρόνια, γνώρισε στο γήπεδο του ο Αμύντας, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί δύσκολα 27-22, πετυχαίνοντας το 3/3 στο πρωτάθλημα της Α1.
Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη στη μεγαλύτερη διάρκειας της, το πάθος και η δύναμη συνόδευε τις προσπάθειες των δύο ομάδων για την νίκη, όμως ο ΠΑΟΚ είχε την εμπειρία και τα ευνοϊκά σφυρίγματα, ώστε να φύγει από το κατάμεστο ΔΑΚ Αμυνταίου με το δίποντο της νίκης.
Ο δικέφαλος του βορρά με 6-0 άμυνα, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με ταχύτητα και επιθετική αποτελεσματικότητα, προηγήθηκε 1-5 στο 9λεπτο του αγώνα, ο Αμύντας στην συνέχεια ανέβασε ρυθμό και με έμφαση στα ανασταλτικά του καθήκοντα, εγκλώβισε τις φιλοξενούμενες, μειώνοντας αρχικά τη διαφορά στο γκολ 8-9 στο 25λεπτό και στο αμέσως επόμενο λεπτό, από το σημείο του πέναλτι ( το μοναδικό που κέρδισε σε ολο το παιχνίδι) έφερε το παιχνίδι στα ίσα 9-9.
Η λήξη του Α ημιχρόνου βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με την ελάχιστη διαφορά 10-11, προμηνύοντας ένα εξίσου συναρπαστικό β μέρος.
Στις αρχές της επανάληψης οι παίκτριες του Αμύντα, έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο, από αυτό των πρώτων λεπτών του Α ημιχρόνου και στο 33λεπτό με τέρμα της Συζίνου, πήραν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με 12-11, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του γηπέδου.
Όμως από κείνο το χρονικό σημείο και έπειτα το διαιτητικό δίδυμο, φάνηκε να μην τηρεί τα ίδια μετρά και σταθμά για τους δύο συλλόγους (7 πέναλτι υπερ του ΠΑΟΚ), ωστόσο οι παίκτριες του Αμύντα δεν πτοήθηκαν και με ηγέτιδες στο σκοράρισμα τις Βαφειάδου (6γκ) και Μίλασιτς (5γκ), ξαναπήραν προβάδισμα ενός τέρματος 20-19 στο 51λεπτο.
Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, προκειμένου να περιορίσει την περιφερειακή δραστηριότητα του Αμύντα, άλλαξε την αμυντική της διάταξη από 6-0 σε 4-2, γεγονός που οδήγησε τις γηπεδούχες, εμφανώς καταπονημένες από την προσπάθεια, σε ανορθόδοξες επιλογές, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει 2 τέρματα διαφορά στο 55λεπτό 21-23.
Την δική τους πινελιά στη νίκη της ομάδας τους, πρόσθεσαν η Παπαδοπούλου (4γκ), με 3 συνεχόμενα τέρματα και η Προκοπίδου (12γκ) με 1 στα τελευταία λεπτά, που ήταν οι παραγωγικότερες από πλευράς φιλοξενουμένων, διαμορφώνοντας το τελικό 22-27.
Παρά την ήττα, ο κόσμος με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα, επιδοκίμασε τις προσπάθειες των παικτριών του Νίκου Γιώσκου, απέναντι πρωταθλητή Ελλάδος, ενώ αποδοκίμασε έντονα τους διαιτητές Κάργατζη και Μαυρίδη κατά την αποχώρηση του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν στο ΔΑΚ Αμυνταίου, έδωσαν και αρκετοί φίλοι της ομάδας του δικεφάλου, που με το παλμό τους βοήθησαν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη.
Η περιφερειακή Άννα Μίλασιτς σχολίασε: «Ζητάμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο, που ήρθε να μας στηρίξει και μεις δεν του δώσαμε τη χαρά της νίκης. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι, το οποίο διεκδικήσαμε μέχρι και το 55λεπτό, όμως η απειρία μας στα κρίσιμα λεπτά και κάποιος άλλος παράγοντας, που δεν θέλω να κατονομάσω αυτη τη στιγμή, δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε κάτι παραπάνω. Η προσπάθεια μας δεν σταματάει εδώ, με τέτοιο κόσμο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, στη συνέχεια».

Τα 5λεπτα:1-3, 2-5, 6-7, 7-8,8-9,10-11 (ημίχρονο), 12-12, 16-18, 17-18, 21-20, 21-24, 22-27

Διαιτητές: Μαυρίδης Π. Κάργατζης Α.

Αμύντας Αμυνταίου: (Νίκος Γιώσκος): Κορρα (τφ), Τσουτσουλάκη, Μπάντη, Γεωργιάδου, Παπαβασιλείου, Ρακοπούλου 2, Γαλμπάδη, Μιλασιτς 5, Τσένκο, Τσιομπάνου 3, Ταϊρίδου (τφ), Πάνου, Σκόδρα Τ. 3 Συζίνου 3, Βαφειάδου 6, Νούσια.
Δίλεπτες Αποβολές: 3 Πέναλτι: 1/1

ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Ράτσικα, Ιωαννίδου, Παπαβασιλείου, Νούλα 2, Παυλίδου, Παπαδοπούλου 4, Ανθίτση 2, Σελεμίδου, Τσέριτς, Μούρνου 3, Στρατάκη 1, Χατζή, Προκοπίδου 12, Καρσανίδου, Παπάζογλου 1 ,Μάστακα 2.
Δίλεπτες Αποβολές: 4 Πέναλτι: 7/7

3 σχόλια:

  1. Μπραβο στα κοριτσια του ΑΜΥΝΤΑ,μπραβο στον Γιωσκο που καταφερε να κανει τετοια ομαδα και να μαζευει χιλια ατομα στο γηπεδο,μην μασατε ,καλη συνεχεια να εχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και παλιος αθλητης του χαντ μπολ ειχα χρονια να παω στο κλειστο ,χθες λοιπον κατεβηκα οχι γιατι περιμενα να δω κατι διαφορετικο απο οτι υπηρχε τα προηγουμενα χρονια αλλα επειδη ακουγα πολυ κοσμο να μιλαει για την ομαδα.Ομολογω λοιπον οτι εντυπωσιαστηκα και δεν υπερβαλλω καθολου.Περιμενα -και οχι μονο εγω-να παρακολουθησω ενα παιχνιδι ρουτινας αλλα τελικα διαψευστηκα.Ειδα εναν ΑΜΥΝΤΑ που θυμισε μεγαλη ομαδα ,μην ξεχναμε οτι επαιζε με τον περσινο πρωταθλητη Παοκ και μαλλον και φετινο.Εχει γινει πολυ καλη δουλεια και αξιζει να στηριξουμε ολοι αυτην την προσπαθεια.Ενα μεγαλο μπραβο στο κοριτσια ,στην επιτροπη του χαντ μπολ και στην διοικηση.Αν και θα στενοχωρησω καποιους δεν μπορω να δωσω το μεγαλυτερο μπραβο στον Γιωσκο γιατι κακα τα ψεματα αν δεν ηταν αυτος ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ειχαμε αυτο το αποτελεσμα.Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειναι τελικα γατος,απο το πουθενα καταφερε και εκανε το χαντμπολ πρωτο αθλημα στην πολη.800 ατομα δεν τα μαζευεις ευκολα και πιστευω οτι μετα την χθεσινη εμφανιση κοντρα στον ΠΑΟΚ αλλα και την απαραδεκτη διαιτησια ο κοσμος θα συνεχιζει να γεμιζει το γηπεδο.Συγχαρητηρια και παλι σε ολους και μια συμβουλη στις αθλητριες συνεχιστε δυνατα,χθες δεν χασατε τον αγωνα αλλα σας κερδισε το ονομα του αντιπαλου μεσω της διαιτησιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.Π.Α.Ο.Κ. ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.