Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ημέρα της αποταμίευσης στο ειδικό δημοτικό Φλώρινας

Η ημέρα της Αποταμίευσης 31 Οκτωβρίου 2013 τιμήθηκε από το 4/Θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στο σχολείο με την παρουσία του Διευθυντή των ΕΛΤΑ Κεντρικού Καταστήματος Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Κωστένη, του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Νώτα, της υπαλλήλου των ΕΛΤΑ κ. Γεωργίας Τζώτζη της προϊστάμενης του 5ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας κ. Γιάννας Παπαιωάνου
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Αντωνίου αφού ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στη σημασία της αποταμίευσης σε σχέση με την οικονομική κρίση των ημερών μας.
Ο κ. Κωστένης μίλησε στους μαθητές για τον τρόπο αποταμίευσης και τη χρήση του κουμπαρά ως αποταμιευτικό μέσο των μαθητών.
Ο κ. Νώτας αναφέρθηκε στην αξία της αποταμίευσης για το μέλλον μας, στις διάφορες εκφάνσεις της ζωής του ανθρώπου ευχάριστες ή δυσάρεστες.
Εκ μέρους των ΕΛΤΑ η κ. Τζώτζη μοίρασε από έναν κουμπαρά σε κάθε παιδί του σχολείου.
Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις των μαθητών του σχολείου σε συνεργασία με τα νήπια του 5ου Νηπιαγωγείου με τον τίτλο «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», που συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ Ειρήνη Σακουλέβα, Ειρήνη Ψαρουμπά και Ελένη Κούρτη. Προβλήθηκε σειρά κινούμενων σχεδίων βασισμένη στο μύθο του Αισώπου με ήρωες το μέρμηγκα και τον τζίτζικα.
Η αποταμίευση είναι ένας από τους ορθολογικούς τρόπους διαχείρισης των χρημάτων. Η μύηση των παιδιών στη αποταμίευση από τα σχολικά τους χρόνια μπορεί να τα βοηθήσει να παγιώσουν τη συμπεριφορά αυτή και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.