Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

1.200 ευρώ για τη νομική εκπροσώπηση του δημάρχου Φλώρινας σε προανάκριση

Άλλη μια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Φλώρινας αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις. Σήμερα το πρωί, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ένα από τα θέματα ήταν ο «ορισμός δικηγόρου για να εκπροσωπήσει τον κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας, σε προανάκριση στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας σε υπόθεση για τη διερεύνηση τέλεσης αξιόποινης πράξης σχετικά με τα αναφερόμενα σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης».
Το εν λόγω δημοσίευμα αφορά στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του Αιμίλιου Ασπρίδη και της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.
Η Επιτροπή αποφάσισε τελικά κατά πλειοψηφία τον ορισμό της δικηγόρου κας Βλασιώτου από την Αθήνα με το ποσό των 1.200 ευρώ + ΦΠΑ.
Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι κ.κ. Μπαρδάκας, Ευαγγέλου, Μαβίδης, Καρακόλης και Καραγκιοζίδης και κατά ο κ. Τσιώκας.
Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί πως για το συγκεκριμένο θέμα έχουν κληθεί για προανάκριση, πλην του Δημάρχου, και δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι κ.κ. Ασπρίδης και Ρασάικος, για τους οποίους φυσικά η Οικονομική Επιτροπή δεν έκρινε σωστό να παρέχει την όποια στήριξη στα πλαίσια της ίσης αντιμετώπισης.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το γεγονός της επιλογής της κας Βλασιώτου, λίγες μόνο μέρες μετά την επιλογή της και για την υπόθεση της προσφυγής που αφορούσε στη μεταφορά σύμβασης της Ζέτας Ρίζου, με το ποσό των 500 ευρώ + ΦΠΑ.

3 σχόλια:

  1. Ο Βοσκόπουλος καλείται να καταθέσει σαν μάρτυρας, αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος αισθάνεται ότι είναι κατηγορούμενος!
    Έτσι εξηγείται γιατί ζητά την στήριξη δικηγόρου και μάλιστα από Αθήνα που θα μας κοστίσει (με ΦΠΑ) σχεδόν 1500 ευρώ!
    Πόσο λογικό και εύλογο είναι να πληρωθεί αυτή η δαπάνη από τον δήμο; Είναι αυτό νόμιμο;
    Η Περιφέρεια, αλλά αργότερα και ο επίτροπος, θα έχουν και πάλι δουλειά για να κρίνουν την νομιμότητα και αυτής της απόφασης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΒΟΣΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.