Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δηλώσεις Ασπρίδη για τρένο, συνάντηση με Παπακωνσταντίνου και κτιριακό δήμου Φλώρινας

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντηση που διοργάνωσε η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας, Αιμίλιος Ασπρίδης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της διακοπής των δρομολογίων, καθώς και στη συνάντηση των φορέων του νομού με τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και στο κτιριακό πρόβλημα του δήμου Φλώρινας.
«Φλώρινα χωρίς τρένο δε νοείται. Είναι αδιανόητο για μένα να σταματήσει να λειτουργεί το τρένο και πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας στην περιοχή μας που μπορεί να συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης να βρουν τον τρόπο να κάνουν βιώσιμη τη λειτουργία του. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επιδοτεί τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στην επαρχία να μην επιδοτούνται καθόλου οι συγκοινωνίες γενικότερα. Κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε σήμερα το πως θα επεκταθεί η γραμμή προς τη γείτονα χώρα, το πως θα βελτιωθεί, το πως θα εφαρμοστεί η ηλεκτροκίνηση και όχι η διακοπή των δρομολογίων.
Θεωρώ θαυμάσια τη σημερινή πρωτοβουλία και εξαιρετικά επίκαιρη. Επίκαιρη γιατί φαίνεται ότι για το νομό Φλώρινας έχει ευαισθητοποιηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με εντολή του οποίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου καλεί τους εκπροσώπους μας σε μια συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη για να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου που σχετίζονται με τη Φλώρινα. Άρα υπάρχει η πρόθεση και η βούληση της πολιτείας να λάβει κάποια μέτρα υπέρ της περιοχής μας. Θεωρώ ότι θα έχει θετική εξέλιξη το θέμα της επαναλειτουργίας του τρένου, έστω και με λιγότερα δρομολόγια.
Αλλά νομίζω ότι είναι επίκαιρη η συνάντηση αυτή για να μπορέσουμε να θέσουμε και κάποια άλλα ζητήματα. Θεωρώ ότι δικαιούμαστε να μένει στον τόπο το ειδικό τέλος που καταβάλλουν τα ιδιωτικά λιγνιτωρυχεία, που είναι σχεδόν ισόποσο με τον τοπικό πόρο ανάπτυξης. Είναι λάθος να πηγαίνει υπέρ του κράτους. Νομίζω ότι είναι ευκαιρία να τεθεί στη συνάντηση και να έχει θετική ανταπόκριση.
Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που θα πρέπει να τεθούν στη συνάντηση της Τετάρτης. Ένα βασικό είναι το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι αδιανόητο να εξισωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Το κόστος αυτό ουσιαστικά θα το φορτωθούν περιοχές όπως η Φλώρινα και πολύ περισσότερο εμείς. Με δεδομένο ότι η διαφορά της τιμής είναι φόροι προς το ελληνικό κράτος θα υποχρεωθούν οι Φλωρινιώτες να καταβάλλουν πολύ περισσότερους φόρους από τους άλλους Έλληνες και αυτό είναι απολύτως άδικο. Θα πρέπει να αντιδράσουμε.
Σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του δήμου Φλώρινας, υπάρχει μία συζήτηση για το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών. Ο δήμαρχος έχει εκδώσει κάποιες αποφάσεις για μετακινήσεις υπαλληλικού προσωπικού από τους περιφερειακούς δήμους στην έδρα του δήμου και φαίνεται σήμερα να υπάρχει το αδιαχώρητο στο δημαρχείο. Με κάθε τρόπο θέλει να πείσει τον κόσμο ότι δεν επαρκεί ο χώρος αυτός και άρα πρέπει να πάμε σε ενοικίαση ιδιωτικού χώρου. Νομίζω ότι η τελευταία κίνηση που θα πρέπει να γίνει, θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση αυτή. Υπάρχουν τα κτίρια των πρώην δήμων Περάσματος, Μελίτης και Κάτω Κλεινών, τα οποία θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον προσωπικό. Και αφού ψηφιστεί ο οργανισμός εσωτερικής λειτουργίας του δήμου και διαπιστωθούν οι προτεραιότητες και οι ανάγκες,  στη συνέχεια να δούμε εάν επαρκούν αυτοί οι χώροι και να αναδιατάξουμε τον τρόπο λειτουργίας. Αυτή είναι η λογική σειρά των ενεργειών που πρέπει να γίνουν και όχι αποσπασματικές μετακινήσεις προσωπικού - δε ξέρω με ποιες σκοπιμότητες από τη στιγμή που δεν είναι διαπιστωμένη η ανάγκη αυτών των μετακινήσεων. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει αυτός ο τρόπος λειτουργίας».

15 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΌΤΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΌΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς τον (11:20μ.μ.)
    Θα σου συνιστούσα να μη το κάνεις, διότι οι πολύ απότομες συγκινησιακές μεταβολές μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία σου. Η λογική αλληλουχία μετά την έντονη χαρά, είναι πρώτα μια μικρή έστω περίοδος ηρεμίας, για να μπορέσεις στην συνέχεια να αντέξεις έντονο συναίσθημα λύπης.
    Εσύ από ότι φαίνεται πλέεις ακόμα σε πελάγη ευτυχίας, για την εκλογή με την συμβολή σου, του κ Βοσκόπουλου.
    Θα σου πρότεινα λοιπόν να μη το ρισκάρεις βάζοντας τώρα τα κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΑ ΡΕ ΑΡΧΗΓΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΑΝΥΣΗΧΥΣΑΜΕ Γ@ΜΩΤΟ, ΤΩΡΑ ΥΣΗΧΑΣΑ ΘΑ ΛΕΙΘΟΥΝ ΟΛΑ, ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ²ΟΧΙ ΠΟΝΤΙΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ²ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΑΤΣΚΥΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ 10000 ΧΤΗΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μοθ αρεσαν οι προτασεισ του ασπριδη για τα ζητηματα του δημου.σε αυτεσ τισ περιπτωσεισ πρεπει να βλεπουμε το δασοσ και οχι το δενδρο.εννοω οτι οι πρωτοβουλιεσ για ζητηματα κοινου συμφεροντοσ πρεπει να στηριζονται απο ολουσ.εγω προσωπικα δεν τον ψηφισα γιατι στηριξα βοσκοπουλο αλλα με βρισκουν συμφωνο οι προτασεισ του,αν φθσικα ειναι αληθηνεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ "ΤΕΛΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ". ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΣΟΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ μου φίλε (12:15) επειδή διαπιστώνω πως μας διαβάζεις τακτικά, μάλλον εσύ πρέπει να αφήσεις τις μπούρδες γιατί όπως βλέπεις ασχολούμαστε με ότι υπάρχει και κινείται στη Φλώρινα και όχι μόνο με τα δημοτικά. Τώρα, εάν οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν σχόλια στα δημοτικά (και ένας από αυτούς είσαι ακόμα και εσύ που μου μοιάζεις λιγάκι και με κομματόσκυλο), τότε αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Οπότε, έχεις μπερδευτεί και έχεις εκνευριστεί, άγνωστο γιατί. Ή μάλλον γνωστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν κατάλαβα το σχόλιο του (12:15).
    Φίλε μου, διαφωνείς σε κάτι από αυτά που προτείνει ο κ Ασπρίδης, η έχεις γενικώς την άποψη ότι δεν πρέπει να μιλάει για να μην αναστατώνεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ΠΟΝΤΙΚΕ, ύστερα από τόσους μήνες που σε διαβάζουμε, νομίζω είναι λογικό να αισθανόμαστε φίλοι σου, παρ ότι δεν γνωρίζουμε ποιος είσαι.
    Κάνεις πολύ καλή δουλειά και θέλω να σε συγχαρώ γι αυτό και να ευχηθώ να συνεχίσεις να μας παρέχεις την ενημέρωση που μας είναι χρήσιμη, με τον ίδιο πάντα αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο.
    Θα ήθελα επίσης να κάνω και μια πρόταση, αν είναι εφικτό. Μεγάλα και σημαντικά για την περιοχή μας θέματα όπως αυτό του ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ, που έθιξε ο κ Ασπρίδης και τον συγχαίρω γι αυτό, επειδή μπορούν, αν γίνει σωστή διαχείρησή τους, να αλλάξουν προς το καλύτερο το μέλλον μας, να τίθενται από το blog και να καλούνται για κατάθεση των απόψεών τους η δυνατόν επώνυμα, όλοι όσοι έχουν άποψη για το συζητούμενο θέμα. Έτσι νομίζω ότι δημιουργείται ένα εργαλείο πολύ χρήσιμο στα χέρια των αιρετών μας εκπροσώπων, για να έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη, αλλά και έτοιμα επιχειρήματα στις διεκδικήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟς ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνω με οσα γραφει η Σοφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Αιμιλιάνο δήλωσε ότι θα δίνει το παρόν καθόλη τη διάρκεια αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, που λοιπόν το παράδοξο των δηλωσεών του; και όμως υπάρχει παράδοξο και αυτό είναι ότι συνεχίζει απο τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ο ΦΑΡΟΣ για την λύση των τοπικών προβλημάτων. Χαρείται όσοι θέλετε να χάσει η Φλώρινα τέτοιους ενεργούς πολίτες. ΒΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ -ΝΕΡΑΚΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ.
    Ο Κ ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΡΕΝΑΚΙ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΤΡΕΝΑΚΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ ΠΟΝΤΙΚΕ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΤΣΟΤΣΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΜΠΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι απόψεις σου κ. Ασπρίδη (αν και δεν με βρίσκουν σύμφωνο καθώς μάλλον στοχεύεις στην δημιουργία εντυπώσεων) σχετικά με την λειτουργία του νέου διευρυμένου Δήμου, θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης ,καθώς εκφράζονται από έναν πρώην Δήμαρχο με μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα αυτά. Όσον αφορά όμως θέματα τα οποία άπτονται της κυβερνητικής πολιτικής (τρένο, πετρέλαιο κ.λ.π.) , είθε να είστε λίγο πιο συγκρατημένος γιατί ξεχνάτε και εκτίθεστε. Ξεχνάτε ότι επί των συγκεκριμένων αποφαίνεται το ΠΑΣΟΚ και οι ¨σύντροφοι¨ σας. Ξεχνάτε ότι ο πολιτικός σας ¨ινστρούχτορας¨ αγρόν αγοράζει και δεν μας κάνει και την χάρη να πάει στο καλό (ούτως ή άλλως την είχε γραμμένη την Φλώρινα εδώ και καιρό ,τώωωωρα που τον έχουν γραμμένο και αυτόν οι από κάτω….). Δεν δικαιούστε λοιπόν να διαμαρτύρεστε καθώς εσείς ο ίδιος εκφράζετε τις πολιτικές αυτές.Εσείς ήσασταν, είστε και θα είστε κατά πως φαίνεται το ΠΑΣΟΚ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχόλιο για τον 9:47μ.μ.
    Εμένα οι απόψεις του κ Ασπρίδη με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Νομίζω μάλιστα ότι η βαρύτητά τους μεγαλώνει και από το γεγωνός της αποχώρησής του από την πολιτική στο τέλος της θητείας του στην αντιπολίτευση του Δήμου Φλώρινας. Αν μη τι άλλο φαίνεται ότι έτσι εξαλείφεται, ίσως η βασικώτερη σκοπιμότητα, που επιρρεάζει τις απόψεις πολιτικών προσώπων.
    Σχετικά με τα άλλα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής (τρένο, πετρέλαιο, κλπ)νομίζω ότι η δημόσια τοποθέτησή του και η διαφοροποίησή του από τις επιλογές κόμματός του, τον τιμά ιδιαίτερα για το θάρρος της γνώμης του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.